Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nešikovnou jako slon a dlouhou jako bidlo se jednoho dne stane princezna Felicie, zvaná Feliška (D. Morávková). Kdo v tom má prsty? Zlá a závistivá čarodějnice Vranimůra (H. Maciuchová), která princezně nepřeje pohledného a urozeného ženicha, a tak jí přičaruje k nohám chůdy. Díky svým čarodějným schopnostem Vranimůra na nějaký čas prince (V. Dlouhý) okouzlí, ale statečná Feliška se o milovaného nápadníka nedá tak snadno připravit... (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

honajz 

všechny recenze uživatele

Království smíchu je strašné a trapné. Dlouhý, Ráž, strašidla, dejme tomu, jsou to jediné klady pohádky, ale chybí tomu nějaký zajímavější příběh, než jen že princezně za trest přirostou chůdy k nohám a je tím potrestaná. A Morávková mi žel nikdy nepřišla dobrá pro role princezen, působí poněkud tvrdě, na princeznu i romantiku. ()

dogrose 

všechny recenze uživatele

Příběh je jednoduchý, ale zcela vyvážený úžasným hereckým obsazením. Maciuchová by z fleku mohla hrát ještě princezny. Charismatický Ráž, fantastický Dlouhý a Přeučilův hlas - to je pastva pro uši! A další nestoři českého herectví v malých rolích: Kostelka, Hegerlíková, Skořepová. Všimněte si, jak umějí: v rolích zvyšují hlas, ale není to laciná uřvanost. Pěkné skloubení studia a reálných lokací. Trikům není co vytknout. Veselost dodává pohádce nezaměnitelný hudební rukopis Vadima Petrova. I v kontextu toho, co se dnes točí, dávám plný počet hvězdiček. ()

Reklama

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"Ozdoba Starorádského trůnu." První zážitek, který jsem si z této bláznivé pohádky odnesl, byl Martin Zounar, tlustý jako v současnosti. Pak následovalo zjištění, že jde o tu nejškodolibější pohádkovou komedii v dějinách ČST a že zlomyslný žert, je vždy veselejší, stane-li se někomu jinému. Po těchto několika zkušenostech, jsem byl ještě překvapen tím, že princ Metoděj hoří a nejenom láskou, ale princezna Feliška Slonbidlová je nehořlavá, z čehož jsem usoudil, že se v tomto příběhu vyskytnul logický problém, který ale nikomu nevadil. No a na závěr jsem byl úplně rozechvělý, z toho nejdojemnějšího Kostlivce Klementýna, v dějinách ČST. Mimochodem, podle katalogu princezen rytíře Ctimíra, bylo princezně Felícii alias Felišce sedmnáct let, kdežto Daně Morávkové, už bylo v době natáčení devatenáct. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka z řady odpoledních nesmyslů v neděli vyniká svými kouzli, kostlivcem Klementinem i exteriéry natáčené v kokořínském dole. Maciuchová je v této pohádce velkolepá a příchod hostů na hrad Kokořín je vládnoucí. :D "Ble ble ble, juchu chu, něco visí ve vzduchu" :D A Klementin jako kladný kostlivec, oběšený u Vraní skály. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to všechno přišlo jako natočené ve Skotsku. Hrad prince, hrobka jeho rodičů, mlha. Vranimůra oblékala povedený kostým, ale to se dá říct i o ostatních kostýmech. Nebyla to vyloženě špatná pohádka, hlavně se tvůrci neomezovali jen na studio, což je dobře, ale v paměti mi asi na dlouho nezůstane. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Exteriéry se natáčely na hradě Kokořín a v jeho okolí. (rakovnik)

Reklama

Reklama