Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruth jde se svým manželem, majitelem účetní kanceláře Bobem Patchettem na párty, kde nešťastnou náhodou poleje vínem úspěšnou spisovatelku milostných románků, atraktivní Mary Fisher. Bob se proto nabídne, že spisovatelku odveze domů a protože jí padl do oka stejně jako ona jemu, stráví spolu vášnivou noc. Obtloustlá Ruth s velkou bradavicí na tváři brzy pochopí, jak se věci mají a s Bobem se pohádá. Ten prohlásí, že je ďáblice, sbalí si své věci a odstěhuje se k milence. Ruth se rozhodne, že zničí vše, na čem Bobovi záleží, tedy jeho domov, rodinu, kariéru a svobodu. Začne tím, že s pomocí domácích spotřebičů promění jejich domek ve spáleniště, potom odveze nevychované děti Andyho a Nicolettu do spisovatelčiny vily a odjede. Pod jménem Vesta Rose začne pracovat jako ošetřovatelka v domově důchodců, kde žije Maryina matka. Zatímco Mary se marně snaží zvládnout děti svého milence, Ruth zpracuje vitální a prostořekou paní Fisherovou a pošle ji k Mary. Ta má pocit, že se její život mění v peklo a není daleko od pravdy. Ruth přijde o místo ošetřovatelky, ale příliš se tím netrápí. S pomocí kolegyně, staré sestry Hooperové si zřídí zprostředkovatelnu práce pro opuštěné ženy. Podnikání se jim daří, a tak může Ruth, z níž se v rámci možností stala elegantní podnikatelka, přistoupit k dalšímu bodu své pomsty. Nasadí manželovi do podniku atraktivní sekretářku Olivii, která Boba svede a Mary vzápětí dostane důkaz Bobovy nevěry. Než se stačí se spisovatelkou usmířit, je zatčen policií a za zpronevěru odsouzen k osmnácti měsícům. Ruth, která zmanipulovala v počítači manželovy účty a zařídila, aby jeho případ soudila přísná soudkyně, může být spokojena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

BajuBaju 

všechny recenze uživatele

Jasně, asi jako hodně lidí bych se po tom ani nepodívala, ani nevzdechla, nebýt Meryl Streep. Jo, je to příšerná ptákovina, ale úžasná...já se ohromně bavila a to nejen Meryl (i když hodně jí), ta byla jako vždy úžasná, ale ve své roli se mi líbila i Roseanne(správně ošklivá a jedovatá, jak měla podle mne být)....proto tak vysoko. A nejlepší byl stejně konec...Mary Fisher seriozní a v černém, už nepíše románky, ale hlubokomyslné knihy, ale: "Please, call me Mary." ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

OK. Vůbec se nade mnou nepozastavujte, jelikož tento komentář a celé mé hodnocení je neuvěřitelně zaujaté. No nejradši bych téhle ptákovině dala jen 1* za nápad, ale prostě jsem nemohla. A nemohla jsem dát ani 2*. Protože je tam Meryl. Nejen Meryl jako Meryl, ale Meryl jako Mary. Prostě ona tu pindu jednu růžovou zahrála s takovou grácií, že to byl snad její životní výkon. :D Roseanne je pěkná ježibaba, ale prostě zahrála to dobře. Snad největší přešlap byl Ed. takovýho hnusáka dát vedle Meryl?! Chudák Mer. :D ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mary Fisherová je krásna, bohatá, štíhla a píše romantické romány o láske. Jedného večera zvedie manžela malej, tučnej, škaredej ženy v domáctnosti. Zničí Ruth Patchettovej šťastné a spokojné manželstvo. Tá potom ukuje ukrutný plán, ktorým zničí život a kariéru Mary Fisherovej. Ruth Patchettová je na všetko odhodlaná pomstychtivá "Diablica". Meryl Streep a Roseanne Barr v divnej komédii režisérky Susan Seidelmanovej ma celkom dobre pobavili. *** ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Neohrabane natočená groteska, kde väčšina scén asi na papieri vyzerala zábavnejšie ako potom na plátne. Úprimne povedané som v rozpakoch, lebo neviem čo bolo režisérkine diletantstvo a čo zámer. Napríklad do konca filmu som nerozkódoval čo malo znamenať to, že Rosaenne má na začiatku filmu na tvári bradavicu ako svet, ktorá v priebehu filmu bez vysvetlenia zmizne. Všetky postavy sú šablónovité, kostra príbehu jednoduchučká a zvraty sú pritiahnuté za vlasy a hnané do extrému. Skrátka groteska, ale nie veľmi fungujúca. Vidieť Meryl v takejto polohe a žánri bolo ale osviežujúce. 5/10 ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak já si myslím, že tahle komedie je velice vtipná, zábavná, a bezesporu velmi zajímavá. Už jsem jí viděl asi potřetí, přičemž naposledy to bylo před nějakými čtyřmi lety. A za tu dobu jsem si na tento film několikrát vzpomněl a několikrát jsem si řekl, že bych to rád znovu viděl, přičemž některé záběry z filmu jsem měl stále v hlavě a na tuto komedii jsem vzpomínal pouze v dobrém. A jak už jsem se zmínil v jiných komentářích, pokud na film ani po několika letech od posledního zhlédnutí nezapomenu, vím, o čem je a umím si i po delší době vybavit nějaké záběry, tak to je film, který je pro mne kvalitní. A právě takto tomu bylo i u tohoto snímku. Protože o kvalitě nejlépe vypovídá fakt, zda si na něj divák vzpomene i po delší době. A čtyři roky si myslím, že je dostatečně dlouhá doba. Takže toto je pro mne ten nejvyšší faktor hodnocení kvality a v tomto případě se jím hodlám řídit, protože mi značí, že film je velice nadprůměrný, velmi originální a neuvěřitelně vtipný. Opravdu tenhle film o tom, jak jedna žena neustála odchod manžela od rodiny a rozhodla se ho o všechno připravit a tím ho donutit k návratu, považuji za kvalitní komedii. A proto nemohu jinak, než udělit nadprůměrné hodnocení, v tomto případě tedy čtyři hvězdičky, s konstatováním, že tuto komedii z mého pohledu považuji už téměř za kultovní. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (7)

  • Ještě před natáčením filmu byla Meryl Streep kritizována a často dotazována, zdali je vhodnou herečkou pro komedie. (jezurka42)
  • Meryl Streep byla původně zvažována do role „ďáblice“, nakonec ji však byla svěřena postava spisovatelky Mary Fisher. (jezurka42)
  • Na náhrobku psa Mary Fisher (Meryl Streep) je napsáno: „Ma Juliet Chérie 1981–1989 – Tu seras toujours dans mon coeur,“ v překladu do češtiny: „Moje milovaná Julie 1981–1989 – budeš navždy v mém srdci.“ (veronikajel)

Související novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (více)

Reklama

Reklama