Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daisuke Senzaki (Hideaki Ito) je propuštěn ze služeb vojenské posádky a poslán jako profesionální potápěč do Kagoshimi. Zde začne pracovat pro mobilní záhrannou službu. Stále ho pronásleduje jeho čin, kdy se rozhodoval zahránit mladého chlapce na úkor dospělého muže. Tato skutečnost se mu vrátí i jako zaměstnanci pobřežní hlídky. Budeme zde sledovat jak se s tím vypořádá tentokrát. (Terva)

(více)

Recenze (6)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

"It´s our only hope!" Schválně si tipněte kolikrát variace na tuto větu v průběhu stopáže padne... Po ohromném divackém úspěchu jedničky na sebe pokračování osudů členů pobřežní stráže nenechalo dlouho čekat. Že je v něm více peněz je jasné již od úvodních záběrů. Hudba je stejně výtečná jako v prvním případě, zvuk ještě o stupeň lepší. Technicky je to vypiplané (obvzláště kamera jakoby z nějaké "bayovky" zrovna vypadla) a adrenalinem stále přeplněné až po okraj. Přesto to není stejné. Minule to byl klasický "výcvikáč" se všemi jeho klišé, tentokrát je to pro změnu klasický zástupce námořního katastrofického filmu. Samozřejmě opět se všemi klišé, které tento žánr obnáší. Minule mi nejvíce vadili romantické vsuvky, tady pro změnu ty dvě tři scény kdy jsou hrdinové schopnostmi nadsazení až moc (aneb žebřík raději nikdy více). Není to úplně, že by vydrželi se zadrženým dechem půlku filmu a svou vypjatou hrudí odráželi vlny tsunami, ale ta příjemná "reálnost" tím narušena prostě je. Celkově o chlup horší než minule, hlavně díky druhé polovině. Již tehdy byly ty čtyři hvězdičky takové vratké, takže... Prostě prostý popcorn, místy sice trochu moc uslzený, ale vlastně docela chutný. A odpověď na úvodní dotaz? Sám nevím, rozhodně vícekrát než by mi bylo milé. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jeden z největších japonských komerčních trháků roku 2006 se opírá na rozdíl od prvního dílu o čistě dramatickou stavbu. Z mladíka Senzakiho je již poměrně zkušený záchranář a když má s kolegy pomoct s evakuací lidí z havarovaného trajektu, nevypadá to na kdovíjak riskantní akci. Jenže osud chce jinak a Senzakiho čeká v zatopené lodi boj o záchranu nejen vlastního života... Blockbuster západního střihu si ponechal sympatické ústřední duo, což je pro příběh jen dobře. Především interakce mezi Senzakim a Kanou mi připomněla, proč si mě první díl tak získal. Ve druhém Umizaru nechybí ani silný motiv přátelství. Už sice nemá to kouzlo a více sází na solidně odvedené řemeslo, ale aspoň se může kdejakému hollywoodskému katastrofickému dramatu postavit důstojně tváří v tvář. A už to je, myslím, pro Japonce velký úspěch. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

V jedničce se učili zachraňovat, ve dvojce už zachraňujou, ovšem v příběhu, kterej je fakt jedno velký gigantický klišé v poseidonovským kabátu, nicméně to nakonec vůbec nevadí, jelikož je to natolik dobře natočený a má to natolik účinnou hudbu, že to dokáže stejně být napínavý a strhující po celou dobu a já dokonce dokoukal i závěrečný titulky, což je u mě něco naprosto výjimčenýho. ()

Altmann 

všechny recenze uživatele

A pribeh pokracuje: nas hrdina zachranar je povolan k evakuaci lidi z potapejiciho se trajektu. K tomu se uplne nahodou priplete jeho divka, zachranar je po serii vybuchu uveznen s nekolika lidmi na lodi, lod jde pomalu ke dnu a veleni nad nimi lame hul. Nebyt prave lasky a mobilnich telefonu, kdo vi, jak by to dopadlo. ()

Reklama

Reklama