Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (329)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jak už to v mnohých filmech bývá, nezastavíte-li toho či onoho, nastane apokalypsa a následně konec světa. Dračí války nenabízí vesměs nic nového. Když jsem zjistil, že stál film "jen" něco přes $30 miliónů, tak jsem byl překvapený - spousta snímků s několikanásobně větším rozpočtem dopadla totiž i hůř. Vizuální efekty byly navzdory mému očekávání obstojné a nazapadly do filmové žumpy (viz "filmy" se žraloky posledních let). Nad herci se ve filmech tohoto typu nepozastavuji (zde by to možná i šlo). Výtečná závěrečná bitva "biblických" rozměrů. Celkově 50%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Škoda, že nebylo víc peněz....ty by se narvali animátorům, kteří odvedli (za ty prachy) přímo výbornou práci. Útok na LA je prostě parádní jak cyp. Jenže, jak už je tu tisíckrát zmíněno, trvá asi tak 30minutek. Jason Behr je prostě neschopnej imbecil, který se umí tvářit jen tragicky (a to ještě k tomu velmi blbě)...kdyby do hlavních rolí obsadili všechny bestboye a osvětlovače, tak ta kulervoucí akce mohla být o 15minut delší, no ne? :) Scénář snad ani nebyl, zadání bylo: "Pamatujete si na největší dějová klišé? Fajn, tak se to snažte na place nějak zahrát." Ale těch oserů je tam víc, párkrát jsem si říkal, jestli to není parodie...fakt, je to příšerné! A opravdu hodně mě překvapilo, že scénář má na svědomí stejný člověk, který se ujal režie....jihokorejec a napíše takové hovno? Neřeknu, kdyby poměr akce:děj byl nějak 85:15, potom by to dávalo smysl, ale takhle? No fucking way, man. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jedna věc mě zaráží a to, jak se tenhle film bere strašně vážně. Vážné pojetí, nehorázně cool efekty a epické bitvy, vyloženě krásná hudba (Jablonsky je génius) a snaha o dojemný závěr. To nic ale nemění na faktu, že po scénáristické stránce je to strašná, ale strašná pičovina. Fakt! Ten kdo psal scénář musel jistojistě ujíždět na houbách. Potěšila mě přítomnost "mimozemšťana" Jasona Behra, který hrál obstojně. Zato Amanda Brooks strašně přehrávala, zejména v emočně vypjatějších scénách. Jako celek to ale byla zábava dost solidní, fantasy bitva o LA se přeci jen tak nevidí. A závěr? Jedno slovo: Mordor! ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $32miliónovTržby USA $10,977,721Tržby Celosvetovo $75,108,998(z toho bola tržba z Južnej Kórei pekných $55,187,480)▐ Tržby za predaj DVD v USA $7,587,993 //počet predaných kusov 396,008║ __Tak tomuto sa povie - jednoznačne vo všetkých smeroch nezvládnutý projekt. Neviem či téma o drakoch je tak ťažko zvládnuteľná lebo takmer všetko čo sa okolo tejto potvory natočí končí fiaskom, stačí spomenúť také filmy ako Eragon či Kráľovstvo ohňa ale tie sa aspoň ako tak dali zniesť oproti tomuto Korejsko-Americkému neznesiteľnému béčku. /10%/ ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tak už vím, jak to vypadá, když si Korea hraje na Hollywood a rovnou říkám, že to není žádný zázrak. D-War se snaží být za každou cenu cool a tak vykrádá, co může. Brnění dračích vojáků a místo závěrečného souboje, jakoby z kamery vypadlo Pánovi prstenů a příběh filmu se zase možná inspiroval v galaktických dálavách Hvězdných válek, kdy jsem při všech těch proslovech o temných a světlých/nebeských hadech a faktu, že hlavní hrdina ve svém prvním životě zradil světlou stranu kvůli lásce, čekal, že ty obří ještěrky vytáhnou každou chvílí světelný meč a uzavřou kruh po jediovském způsobu. K tomu zde pobíhá korejská verze Lorda Raydena, jehož druhou reinkarnaci si střihl čínskou polévkou srkající Robert Forster.To, že je to podle korejské legendy, je mi docela fuk, protože film má neskutečně nudnou první hodinu, kdy jsem zvažoval, že ho vypnu. Pak sice přichází akční půlhodina, která má ale zase špatné triky a střih. Kameře chybí větší chuť experimentovat a nabídnout nějaký průlet bojištěm. D-War není tak špatný, aby se u něj člověk smál, ale není ani tak dobrý, aby se člověk u něj bavil. Prostě jen další hloupý pokus o pořádný blockbuster za celkem malý rozpočet. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama