Reklama

Reklama

Můj pes Killer

Trailer

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou snímku je osmnáctiletý Marek (A. Mihál), žijící se svým otcem, alkoholikem (M. Kuruc), na malém městě na moravsko-slovenském pomezí. Jediné opravdové citové pouto Marka váže k jeho psovi. Když se jeho otec rozhodne prodat část pozemku, je Marek nucen vyrazit kvůli podpisu smlouvy do nedaleké vesnice navštívit svou matku (I. Bendová). Jeho život obrátí naruby zjištění, že má nevlastního bratra (L. Filo), který je poloviční Rom. Do horizontu jednoho dne vtěsnané sociální drama varuje před stále agresivněji se prosazujícím rasismem a předsudky, které mají často tragické následky. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

Marigold 

všechny recenze uživatele

V kostce to vystihne scéna v zahulené nádražce. Začne to autenticky znějícím monologem na okraji záběru, který má flow i hranu, pokračuje zaranžovanou rasistickou překřikovačkou, v níž i anonymní hlasy v pozadí znějí jako řízený chorus. A končí to pozérským momentem na nádraží, kde na hrdinu, který se "tak trochu" zastal Romů, sleduje chorus bílých spoluobčanů jako cizorodý objekt. Pořád z toho čouhá určitá křeč, ostentativnost, hra na efekt, byť mnohonásobně podnětněji natočená a uspořádaná než v Lištičkách. I dramaturgicky to podle mého není OK - opět tu máme hrdinu, který se zachová nevypočitatelně, přičemž hlavní motivace je ozřejmena až poté, co člověk začne tak trochu zlostně přemítat, zda nemá co do činění s další režisérčinou hysterickou kreací. Je to však více než snesitelné především díky kameře, práci s prostředím senické sociální periferie a záhoráčtině, která pomáhá dialogům. Ty pořád znějí jako popěvky zpívané o oktávu výš nebo níž... Neherci si jednoduše s naučeným scénářem neporadí jinak než jako s deklamovaným textem. Někdy je to až úsměvně snaživé (postava hrdinovy sousedky). Opravdu by nestále za to poohlédnout se po inspiraci u Dresena, Seidla a dalších? Celkově mi Můj pes Killer přijde jako film, který navzdory velkým ambicím a zásadnímu tématu tak trochu uvízne v nemluvných a statických gestech. Aby postava ožila v nekonečně dlouhých bezeslovných záběrech vyžaduje ještě něco víc, než jen slušně osvojený jazyk druhých. I tak to ale hodnotím jako celkem sympatický pokus, který prošlapává (venku již dávno prošlapanou) cestu. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nefalšovaná česko-slovenská depka. 1) Nejstrašnější na slovenském kandidátu na Oskara 2014 je, že očividně čerpá ze života. Postavy bezradně bloumají názorovými stereotypy, aniž by zahlédly byť jen pověstné světélko na konci tunelu. 2) Neherci hrají překvapivě dobře. 3) Výstižný koment: Kristusazapad. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Môj pes Killer je príbehom mladého neonacistu. Film má svoje pozitívne stránky. Hlavne keď to malé cigánča ten skinhead zviaže a celkovo to skončí pozitívne pre všetkých bielych divákov. Celková atmosféra je až na drobné vychýlenia vykreslená presvedčivo. Divák by mal prekonať svoju nechuť ohľadom témy, pretože tento krát sa jedná skutočne o slušný film a zároveň o presné pomenovanie koreňov rasovej neznášanlivosti. Kamera na seba strháva pozornosť. Často si namiesto deja začnete všímať veľmi slušivé zábery. Na Slovenský film až priveľmi dobré. Film hodnotím priemerom, ale ak by som mal hodnotiť len Slovenské filmy, tomuto by som dal o hviezdičku viac. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Blízke dardennovskému štýlu, súhlasím s užívateľom Havenohome. No zábery mi tu pripadali často príliš dlhé. Prekročili presne tú hranicu, ktorá mi u belgičanov nikdy nevadila. Napríklad dlhočizné čakanie v nákupnom centre nácka na ženu. Situácia postráda výraznejšiu dramatickosť a to aj v kontexte neskôr odkrytých skutočností. Podobne je to s opakovanými zábermi na zozadu sa kamsi valiaci holý krk a hlavu. Stále sa niekam ide, no vnútorné i vonkajšie napätie je pomerne slabé. Pretože ide len o papiere. Istý posun k dramatickosti ponúka záverečná tretina. Predstavitelia holých lebiek boli autentickí, rovnako prostredie sociálneho strádania, z ktorého sa prostredníctvom hnevu a frustrácie grupuje podstata výkonnej zložky neonacistov. Špecifikum tých slovenských je zviazané s deduškami a babičkami, ktorým bolo za Slovenského štátu švajčiarsky blahobytne. Pekne ukázané, no známe skutočnosti. Ako sonda do motívov frustrovaného skína ujde, forma vcelku tiež, no v deji chýbal nejaký výraznejší, prípadne nový podnet k zamysleniu. Pretože nad tým, čo mi je dlhšiu dobu zrejmé sa zvyčajne ako divák nezamýšľam. ()

Martin741 odpad!

všechny recenze uživatele

Zas dalsia tupa stupidna zlatanina z tunajsich koncin, ktora chce byt vsetkym : komornym aj akcnym filmom, dramou aj komediou zaroven. Meno rezisera mi nic nehovori, ale to az tak nevadi ..... kazdy musi nejako zacinat. Co mi vadi, je hned veta : "Osemnastrocny Marek zije ..... blizko slovensko-moravskych hranic so svojim otcom vinarom a rasistickymi kamarady - hooligans". Pojem Hooligans je pokial viem anglicky ekvivalent pre ultranasilnych fans niektorych anglickych futbalovych klubov, takze hladat nejakych hooligans na Slovensku na slovensko-ceskej hranici ..... LOL. A este ta predstava zasadit ich do blizkosti CR -SR hranic : som sa pri tejto predstave tak rozrehotal, ze som asi 10 minut nemohol prestat. Film je amatersky az strach, ale to by nebola az taka vada, lebo reziserka iba zacina. Co okrem uz spominanej veci najviac vadi, je absencia akehokolvek hlbsieho pribehu bez akejkolvek pointy a nejaka napata atmosfera v tomto filme je cista sci-fi. Teda za dejovu liniu rozhodne nepovazujem lacne zmykanie emocii a riesenie medzludskych vztahov. Raz darmo, my uz NIE SME SCHOPNI natocit kult typu Kladivo na Carodejnice, lebo nasa herecka elita /az na par vynimiek/ vymrela. To, co sa premava v tomto filme, tak toto "herecke osadenstvo" nevidelo talent ani z rychliku. Na zaver len lahostajne dodam : Moj pes Killer je len dalsi z rady slaboduchych filmov, ake tu mozeme lopatami prehadzovat. 0 % ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Kasting na nehercov trval dokopy dva roky. (LolopelS)
  • Scénář „Můj pes Killer“ byl vybrán na Berlinale 2010 pro Co-Production Market, v roce 2009 získal slovenskou Cenu Tibora Vichty za nejlepší scénář a v roce 2011 byl nominován na Krzysztof Kieslowski Script Teast Award na festivalu v Cannes. (Zdroj: Helena Hejčová)
  • Režisérka Mira Fornay obsadila do snímky výlučne nehercov. (Raccoon.city)

Související novinky

Duhová kulička 2015

Duhová kulička 2015

29.04.2015

Lidi dostanete do kina dvěma způsoby: buď natočíte skvělý film, nebo začnete dělat dobrý marketing. Na ZLÍN FILM FESTIVAL se už třináctým rokem valí Duhová kulička – dvoudenní konference ze světa… (více)

Reklama

Reklama