Reklama

Reklama

Proměna pana Samsy

(festivalový název)
  • Kanada The Metamorphosis of Mr. Samsa
všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní
Kanada, 1977, 10 min

Režie:

Caroline Leaf

Obsahy(1)

Animovaná adaptace Kafkovy Proměny vytvořená metodou sypání písku na sklo. (J.Connor)

Recenze (3)

feeme 

všechny recenze uživatele

Podle mě je v tomto snímku Kafka cítit. A o to přeci jde, ne? O to, zda by adaptaci odsouhlasil autor. Bezpochyby je jeho novelka mnohem propracovanější a geniálnější, ovšem důležité jsou pocity, které nám dílo předává a ty by měly být podobné po přečtení Proměny a po shlédnutí Proměny. A tady u mě jsou, ač co se týče intenzity v menším měřítku než u psané formy, přesto ano. http://vimeo.com/13318209 ()

Narana_Baba 

všechny recenze uživatele

Tož podle Kafku teho frajera vizionarskeho edneho z nejvetšich to tak trochu je no co chte na desat minut povedat stihnut. Moc ne bo strach svym detom na to stači. Z pisečku zrobeny panjulaci v takej mlhe strašidelnej no je to peknučke. A toto je spravny přistup k temu aby vaše geny v detach pokračovaly a ne propaganda jako treba fčeli medvidci su. Takto by mal vypadat spravny večerniček bo nahani hruzu z te promeny na bruka bo pak už rodiny terapet nic nezrobi. Je treba se bat a v pozoru byt pred brukama a rozhodne si nemyslet že to su roztomily kamaradi. /a ted když to pišu je to tady/ ()

Sadova302b50 

všechny recenze uživatele

Užití písku jako animačního materiálu tehdy asi nebylo zrovna obvyklé, ale k vyprávěnému příběhu naprosto sedne, jsou to takové běznadějné, špinavě temné obrazy s dusivým nádechem, naprosto odpovídají tomu, co se ve snímku odehrává. Kupodivu i to vrzání Pro Elišku se tam hodilo. Na rozdíl od pohádkového Výra, který se (bláhově) oženil s husou, toto rozhodně není pro děti. 78% ()

Reklama

Reklama