Reklama

Reklama

A légy

všechny plakáty
Animovaný / Komedie / Krátkometrážní
Maďarsko, 1980, 3 min

Obsahy(1)

Poletujúcej muche sa podarí vletieť do domu, kde sa stáva nežiadúcim hosťom a objektom prenasledovania vašnivého zberateľa hmyzu. Maďarský animovaný film bol ocenení Oscarom a získal aj ďalšie ceny na filmových festivaloch v Krakove a Ottawe. (curunir)

Recenze (17)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nesnáším bzučící mouchy a proto mé poměrně vysoké hodnocení je třeba chápat jako poděkování za závěrečnou parádní trefu plácačku, čímž rozhodně nechci vyzradit, jak to celé dopadlo. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Animované rybie oko (first person) muchy, ktoré akademici v 81 ohodnotili Oscarom. Tímu okolo Rofusza sa celkom solídne podarilo preniesť na diváka pocity muchy (strach, stres) po tom čo sa ocitla v dome, ako nežiadaný hosť. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Maďaři na počátku osmdesátých let ukázali, že také umí animované kraťasy a Oscar jim budiž odměnou. :) ()

asLoeReed 

všechny recenze uživatele

3 minutový snímek, zachycující subjektivním pohledem mouchy poslední „dobrodružství“ před krutou, ale zcela běžnou smrtí zaplácnutím mucholapkou. Ferenc Rofusz tento drsný, ale výtečný oscarový film vytvořil náročnou technikou totální ruční animace. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Život je boj" aneb nápaditě zpracovaný animovaný kraťas, který pojednává o jedné (asi) dost otravné mouše, která ještě netuší, že stejně svému osudu neuletí. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Divat se na svet ocima mouchy se mi dodnes nepostestilo:-). Presto, ze tuto problematiku, kolem zabijeni much zname vsichni, toto triminutove video je velmi originalne zpracovane. ()

Petr23 

všechny recenze uživatele

Přesně jak napsal uživatel Francik, celou dobu tam poletuje moucha, prostředí a ta animace jsou dozajista originální ale co z toho, když vám to v sobě nic nezanechá... ()

Reklama

Reklama