Reklama

Reklama

Labilní muž, který se dostal ven z psychiatrické léčebny, se snaží přesvědčit svou dceru, že někde na předměstí je zakopán španělský zlatý poklad. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

genetique 

všechny recenze uživatele

Väčšina vtipných scén ma dokázala rozosmiať, herci zas presvedčiť o ich schopnostiach a umení. Nezávislo pôsobiaci snímok s hviezdnou dvojicou hercov, originálnym nápadom a netuctovým spracovaním. Najmä Douglas si svojho poloblázna užíva ako malé decko hračku, ktorú práve rozbalilo. Predchádzajúce vety hovoria o maximálnej spokojnosti, celok tak však zďaleka nepôsobí. Pridané tragické prvky filmu sa úplne vylučujú z komediálnym potenciálom, niektoré prázdno pôsobiace pasáže sa tvorcovia akoby ani nesnažili niečím vyplniť a záver spľasne ako bubline. Či po stránku vtipu, ktorá sa postupom času strácala z dohľadu, či po stránke tragiky, ktorá sa postupnosťou deja približovala až príliš rýchlo a v závere nezvládla riadenie a zrútila sa z útesu. 60%. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná oddychovka o starém bláznu a jeho sbližování s dcerou při honbě za klenotem.. ehm jiný film :) za starým Španělským pokladem. Naštěstí je v jedné z hlavních rolí roztomile šílený Michael Douglas a to vlastně vystačí na celých 90 minut. Komu se podaří neusnout, je na konci odměněn pěkným příběhem. ()

Reklama

Webb 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem průser (díky negativnímu názoru na tento film od člověka, kterého respektuji) ale tak špatně to nakonec nedopadlo. Má to sice chyby a působí to naivně, naštěstí čekání na nudu se ukázalo zbytečné, protože snímek docela dobře plynul do svého nezdárného konce a na Evan Rachel Wood se hezky kouká. 50% ()

predators 

všechny recenze uživatele

A já těch "pět" dám. Mně se to totiž strašně líbilo. :-) Žádné násilí, války, utrpení, nic podobného. Jen a pouze pohodový fantasy příběh o ztraceném pokladu ze 17. století. A že je Kalifornie místem záhad a tajemství, o tom na konci tohoto dobrodružství nebude přesvědčen jen lehce "vyšinutý" M. Douglas a nádherná E.R. Wood, ale možná i vy. Tedy pokud se rozhodnete uvěřit... 80% ()

cab 

všechny recenze uživatele

Po sviznem traileru bylo moje ocekavani asi moc vysoke, protoze misto privalu smichu a komickych situaci jsem byl svedkem skoro neunosneho pitvoreni blazna a jeho, na svuj vek, prilis dospele dcery, kteri se na popud jednoho z jeho silenych vnuknuti vydavaji po stopach ztraceneho pokladu. Promarneny cas v nudnem prostredi se snazivymi protagonisty. (Michael Douglas) je skoda ve filmu. 45% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Film byl z rozpočtem 10 000 000 amerických dolarů natočen za 31 dní. (Terva)
  • Mike Cahill napsal návrh scénáře již v roce 1980. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v kalifornských městech Santa Clarita, Los Angeles a Simi Valley. (Terva)

Reklama

Reklama