Reklama

Reklama

Unverschamtheit Im Grunewald

všechny plakáty
Krátkometrážní / Experimentální
Rakousko, 1969, 5 min

Režie:

Otmar Bauer

Recenze (5)

Radko 

všechny recenze uživatele

Čiernobiele "dovádzanie" dvoch mužov a ženy: vzájomné ocikávanie a okakávanie, červy na prirodzení, v ústach, výkaly, sebapoškodzovanie. Nie je šokizmus ako šokizmus. Ak Kurt Kren dokázal vylučovanie a konzum zostrihať do podoby biologického stroja, Otmar Bauer pôsobiť šialene odťažito pri hrátkach s grckou, toto je len ničnehovoriaca provokácia pre provokáciu. Jedna hviezda za úvodné titulky s upravenou rakúskou orlicou a za záber na ležiaceho muža s výkalom na chlpatom podpazuší, pripomínajúci záber na pazuchu v Andalúzskom psovi, príznačne posunutý do rokov šesťdesiatych, prelamujúcich dovtedajšie kultúrne tabu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hravost a provokace, červi a žížaly, něco bizarnosti...ve skutečnosti to tak hrozné není, když si člověk uvědomí, že performeři jsou ochotni si v rámci akce naroubovat klasickým sadařským postupem do vlastní ruky štěp (Petr Šembera - Štěpování, 1975), nebo si ji rovnou uříznout. Protagonisti snímku se očividně pěkně bavili... viděna 12 minutová verze na UBUweb. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Otmar Bauer podruhé. Tohle už nebylo tak šokující a nechutné jako snímek " Otmar Bauer Zeight ". I tak je to opět jen pro otrlé. Jako někteří hodnotící jsem viděl i já 12 minutovou verzi.Na můj vkus zbytečně zdlouhavé. Myslím si , že 5 minutová verze bude mít svižnější tempo. ()

honajz2 odpad!

všechny recenze uživatele

Hergot, to z těch Víděňských akcionistů se snažil něco sdělit jenom Kren? Otto Mühl točil nejspíš jenom samoúčelné prasárny a Otmar Bauer, no... asi taky. U Mühla se na to aspoň dá dívat (nebo i zasmát), tohle je 12 minut (jako ostatní tady, viděl jsem tuhle verzi) nějakého divného fekálního černobílého porna, nic víc. Strašně rozvleklé, naprosto samoúčelné a bez jakékoli myšlenky. Protagonisté si to asi užili, ale já odmítám jejich fetiš sdílet a nějak ho výš hodnotit, když je tenhle jejich "záznam" něčím, bez čeho by se svět v pohodě obešel. Viděno už dříve, avšak to tu bůhvíproč nemám ohodnocené. odpad! ()

Reklama

Reklama