Reklama

Reklama

Emma Wilderová a její bratr Noah objeví na pláži záhadnou lesklou krabici. Uvnitř je spousta podivných věcí, mezi nimi i velký plyšový králík. Jmenuje se Mimzy, umí mluvit a dětem radí, jak naložit s ostatními předměty, které mají zvláštní schopnosti. Díky podivné lastuře se například Noah dokáže domluvit s hmyzem, s pomocí krystalu zase přemisťovat předměty. Děti se snaží vše utajit před dospělými, samy se ale po intelektuální stránce začínají měnit, což neunikne jejich rodičům i učitelům. Zvláštní hračky nakonec způsobí výpadek proudu na celém severozápadním pobřeží. Rodina je zadržena FBI. Tehdy vyjde najevo, že zdrojem všech změn je Mimzy, pokročilá forma umělého života. Mimzy byl vyslán do minulosti jako poslední zoufalý pokus zachránit v budoucnu civilizaci ohroženou ekologickou katastrofou, jež trvale poškodila lidskou DNA. Podaří se dětem uprchnout FBI, najít čistou DNA a podle instrukcí hračky vybudovat časoprostorový most, který by ji dopravil zpět do budoucnosti? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Magneto 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá rozprávka, ktorá je na jednej strane milo infantilná, na druhej strane však prekvapí mnohými odvážnymi implikáciami (budhizmus, genetická degenerácia spôsobená technológiami a znečistením, cestovanie v čase...) a čarovnou atmosférou...Viem si predstaviť, že režisér chcel vytvoriť niečo na spôsob E.T. The Extra Terrestrial ale pre novú generáciu a vcelku sa mu to podarilo. Ako malý chlapec by som z toho bolo určite nadšený... ()

predators 

všechny recenze uživatele

... a říkám si, proč ne? Ikdyž neoplývá těmi nejnašlapanějšími triky, po příběhové a dobrodružné stránce jsem z Mimzy doslova nadšený. Možná mi to nikdo neuvěří, ale oběma dětem jsem jejich "dovednosti" věřil a fandil jsem jim. Ano, jsou to právě ony a jejich získané schopnosti, které mě fascinovaly. Asi jsem dítě, ale...já chci taky takového králíčka! :-) Zajímavosti: Na zem byly seslány různé verze králíčků Mimzy, například Celeron, Core2duo a ten nejnovější s označením Core2Quad. AMD je opět mimo hru! :-) 80% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +krásné, bere se to vážně, příjemný příběh, dětští herci, námět -trošku ten konec mohl být jiný, mohlo toho být ukázáno ještě víc/// Úžasné, jsem nadšen tím jak mě dětská látka dokázala okouzlit. Přiběh určen hlavně dětem se bude líbit i starším. Konečně dětský film nebyl infantilní, konečně to nebylo takové "ty umíš létat, no a co, to je normální" Za tohle skutečně chválím. Je užasné pozorovat reakce okolí na oba dětské představitele jak ohromeně koukají a nevěřícně kroutí hlavou. Příběh mě opravdu dostal a snad jen škoda, že nebylo více ukázáno z daleké budoucnosti. Tohle je všobecně námět, který mě strašně fascinuje. Tenhle film by si zasloužil i seriálovou podobu. Škoda že DVDčko musím vrátit, sjel bych to klidně ještě jednou./// Celkem 84%/// ()

juta 

všechny recenze uživatele

Obrovským problémem byl potenciál, který nebyl využit. Bylo tu strašně moc věcí špatně. Třeba herecké obsazení a jejich málo přirozené chování. Nevýrazné postavy, kde nejvíc zaujme malá dívenka. Potom tu jsou také lacinější triky a kamera. Chtělo by to větší šmrnc a lepší grafické prvky. Myšlenka byla supr, jenže nebyla dodělána do dokonalosti. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když malé děti najdou na pláži podivné tretky, netuší, že ty jsou jedinou záchranou lidské budoucnosti. To co považují jen za hračky, jsou totiž pečlivě vybrané relikvie, poslané z budoucnosti do různých časů, aby navrátily zpět lidstvu čistotu duše. Králiček Mimzy a ostatní artefakty jsou ale už poslední nadějí lidstva na záchranu. Podaří se dětem navzdory nepřízni rodičů a nakonec i vlády nelehký úkol splnit?... Je to pohádka. Nic víc, nic míň než sci-fi pohádka. Nicméně, to co například v E.T. krásně fungovalo, tady působí dost směšně. Děcka odbourají celou elektrickou síť v USA, ale pohoda, vždyt o prd jde. Děcka uprchnou z přísně střežené vojenské laboratoře, ukradnou náklaďák, a nikdo si jich nevšimne... No nevím. I když je film určen pro jiného diváka než jsem já, alespoň určitá pravidla by dodržovat mohl (například neskrytá reklama na Intel mě totálně dostala). Na druhou stranu jsou zde moc pěkné efekty, a některé nápady také nejsou k zahození (pomocí zvukových vln usměrnit pavouky tak, aby pletli svoji pavučinu dle požadavku). Podtrženo sečteno, slabší průměr ... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • O špeciálne efekty sa postarala spoločnosť The Orphanage. (Greenpeacak)
  • Titulní píseň pro film - Hello (I Love You) složil bývalý člen Pink Floyd Roger Waters. (frashmaker)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru, konkrétně například v místní Collingwoodské škole. (Terva)

Reklama

Reklama