Reklama

Reklama

Rudý jako nebe

  • Itálie Rosso come il cielo (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Italské drama, které natočil režisér Cristiano Bortone, vypráví skutečný příběh Mirca Mencacciho, který v deseti letech při nešťastné nehodě oslepl, a dnes je jedním z nejlepších filmových zvukařů. Vracíme se do Toskánska šedesátých let. Mirco tehdy přišel o zrak při výbuchu staré pušky, ale slepé děti nesměly chodit do školy s těmi „normálními“. Chlapec je poslán do Janova, kde se probudí jeho vášeň pro film. Na starých magnetofonových páscích se začne učit práci se zvukem, v níž jednou získá neuvěřitelné mistrovství. A přestože mu osud nepřeje, chlapci se podaří překonat těžký handicap a přesvědčit celý svět o svých schopnostech. Je to nádherný příběh o vášni, předurčení a naději. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkný příběh počínajícího zvukaře, odehrávající se pouze v jeho dětství a ve velmi ranných fázích vývoje jeho budoucího umění. To jedinné bych filmu vyčetl, mohl zabřednout i do prvních úspěchů v pozdejším věku, nebo alespoň nastínit pár minutovým spotem. Alespoň titulky se stručnou informací, že tam dali. Přesto bych film jako oddechový a nenáročný doporočil ke shlédnutí. Jako žánr drama to vidím velmi okrajově, pokud vůbec. Spíše životopisný než dramatický. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Opakem dobrého není špatné, ale dobře myšlené. Lidská omezenost se projevuje v každém věku a pokud se nenajde někdo odvážný, kdo se ozve, nic se nezmění. To platilo v šedesátých letech a platí to i dnes. Slepý ředitel školy si myslel, že ví, co je pro slepé chlapce dobré. A protože to nějak fungovalo a nikdo se nebránil, fungovalo to řadu let. Až přišel Mirco. Nebavilo ho učit se braillovo písmo, bavil ho zvuk. Díky magnetofonu a své dětské fantazii se mu podařilo propracovat k profesionalitě. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Určite film, ktorý stojí za zhliadnutie. Filmy o slepcoch sú takmer raritou, takže toto je veľmi pekná, samozrejme aj mierne poučná sonda zo života slepých detí. Nijakú rvúcu drámu však nečakajte. Je to proste len príjemný príbeh o sne, ktorý má každý právo snívať a prežívať. Nič viac. 60%. ()

shantim 

všechny recenze uživatele

Velmi milý a opravdu příjemný film. Problém je ale v určitém až příliš vypjatém tlaku na divákovu emocionalitu. Nechci říci, že je film vyloženě citově vyděračský, ale nemá k tomu daleko. Je to právě "jen" ta vypočitatelnost, která tento snímek oddaluje od opravdového umění. Ovšem řemeslně je vynikající, a to včetně hereckých výkonů a režisérovy práce s herci. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama