Reklama

Reklama

Cossette no šózó

  • Japonsko コゼットの肖像 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Cossette, krásná mladá světlovlasá dívka, byla zavražděna ve Francii 18.století Marcelem, malířem, který se do ní zamiloval, zatímco vytvářel bezpočet jejich portrétů. Déle než 250 let dlí ve sklenici, čekajíc na člověka, jenž by se do ní zamiloval a takto poskytl cestu k její svobodě. Ačkoliv se zdráhá podniknout drastické kroky k získání své svobody, neboť by to také znamenalo utrpení a smrt toho, kdo ji miluje, vidí naději v Eirim, zaměstnanci starožitnictví, který nejen že ji vidí, ale rychle se ji stane posedlý. Duše předmětů, jež patřily za života Cossette, však cítí v Eirim Marcelovu převtělenou duši a reagují velkým hněvem, ohrožujíc Eiriho duševní i fyzický stav. Dokáže Eiri přežít prokletí jejich předmětů a najít cestu, aby byl s Cossettou, či uspějí jeho přátelé a přivolají jej z říše snů, do které sklouzává? Cení si Cossette své svobody sdostatek na to, aby byla ochotna připustit Eiriho utrpení? (Idaho)

(více)

Recenze (9)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Le Portrait de Petit Cossette (コゼットの肖像, Kozetto no Shōzō). Krásná animace a vynikající hudba z dílny Yuki Kajiurami, který složil hudbu i pro Madlax a Noir. Psychologický Romantický Horor, který vyzdvihuje více hudba než samotný děj 3,8 * ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Zvláštní romantický horor, který se pohybuje na rozhraní fantasy. (Ano, romantický v původním slova smyslu) Z celého díla je cítit temnota připomínající díla mistra hororu Clive Barkera. Kresba je na jedné straně naprosto detailní, když jde o předměty, a na straně druhé, když jde o lidi, vyjma postavy Cossety, napadá mě slovo nedotažená, místy až odpudivá. Příběh jsem moc nepobral, nějak mám pocit, že to mohlo být delší, či aspoň přehlednější, i když, to byl určitě záměr. Po druhém shlédnutí a překladu, kdy jsem se vpravil do děje poněkud více, i když nejsem o moc moudřejší než předtím, a s přihlédnutí ke geniálnímu OST od Yuki Kajiury, ponechávám 80 %. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Celkom pozerateľné anime, pri ktorom som sa však často krát strácala v deji a vôbec som nechápala o čo ide. Oceňujem však veľmi peknú hudbu najmä ending. ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele

Možno ma niektorí zato ubijú, ale pri sledovaní mi napadol jeden názov. A to Ghost in the Shell. Neviem prečo ale prišlo mi ako by sa ho film (3OVA) svojím poňatím snažil napodobniť. Tak čo to tu vlastne máme. Začnem vizuálnou stránkou, ktorá je opäť netradičná a podtrhuje "psychologickosť". Ale na pár geniálnych momentov je skôr na škodu a niektoré siahodlhlé momenty privedú do úžasu len s receptom od šamana :), inak pôsobia nudne. To isté platí snáď aj pre hudobnú stránku, ktorá bola hádam len na jednu-dve-tri skladby pre mňa dosť nevýrazná (niežeby bola zlá). Čo sa týka deja, tak čo to by sa našlo, ale je to dosť zmetené a rozdelenie na 3x37 namiesto 1x115 mi príde hlúpe (aj keď tým asi chceli vykresliť niekoľko mesačný posun v deji-takmer ne-zaznamenateľný) teda na endingoch sa strácajú cenné minúty (ale tie sú tu stratené už dávno akom som písal vyššie vo vizuály). Naštve aj spracovanie konca. To isté platí aj o postavách, kde si snáď u tých 3 vedľajších ani nezapamätáte meno a u hlavných je tá psychológia odbitá (ale tým trpí väčšina filmov). Navyše taký mind-fuck ako Lain to zas nebol. To čo sa ale nezaprie, je v celku dobre vymyslená zápletka a vlastne to, že to je dosť netradičný romance. Ako tak pozerám, napísal som tu viac kritiky ako chváli, ale na priemer sa to ešte vytiahne, navyše také to dielka chcú niekedy čas a viac zhliadnutí než človeku dôjde o čom sú. 6 bodov, toto mi na po prvé nesadlo. ()

Kenshin 

všechny recenze uživatele

Po technické a animační stránce je toto anime naprostý skvost. Po té příběhové rovněž vynikající, avšak pro mnohé možná poměrně složité. Nemohu též nezmínit naprosto dech beroucí hudbu vynikající Yuki Kajiury, která skvěle podkresluje atmosféru snímku. Samotný příběh se pak zabývá mystikou tohoto a jiných světů. Velmi dobře tvůrci pracují s psychologií hlavních postav. I když jsem neměl zatím možnost vidět film Fontána (The Fountain / 2006), tak z toho, co vím o jeho obsahu, se toto anime zabývá podobnou problematikou. I když ne zcela. Vyvstává tak otázka, zda se tvůrci Fontány neinspirovali právě zde... Petite Cossette jde svojí cestou ve smyslu právě "bytí či nebytí". Přináší i další zajímavé podněty, pro mnohé diváky rovněž inspirativní: "Říká se, že v každé věci je otištěn kousek duše člověka, který ji stvořil." Pravděpodobně tento film, resp. OVA (Original Video Animation), nesedne každému, zvláště ne tomu, kdo nikdy v životě nepřemýšlel o vlastním bytí a o tom, co to znamená "věčná láska". Toho, kdo o tomhle někdy uvažoval, film přiková až do konce a nenechá ho chladným ještě dlouho po skončení závěrečných titulků. Ten, kdo ne, dostane tak alespoň k dispozici další téma, o čem za dlouhých bezesných nocí přemýšlet... (9/10) ()

torn666 

všechny recenze uživatele

Tak toto romanticko-psychologicke anime ma zrovna nechytilo a to mam nahodov podobne veci rad, no tu chyba vlastne skoro akykolvek dej, vsetko je len o striekani krvi z hlavnej postavy a roznych surealistyckych prostrediach. Prave ten surealizmus je na tomto filme asi najlepsi, ak by som ho mal hodnotit len po umeleckej stranke co do napadov a kvality kresieb atd. bolo by to ovela viac no ako celok to namna nezaposobilo. Laska tak silna ze prenu spavime cokolvek bola v anime mnohokrat zobrazena lepsie teda aspon podla mna, ako vravim mam podobnre veci rad no tento konkretny kusok je prilis rozsekany a je viac o umeleckom podani pekelnych muk, trestov ci rezania do srdca nez silny pribech ktory by za srdce naozaj chytil. ()

Reklama

Reklama