Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Santa Monice přistála vesmírná loď s mimozemšťanem, který dokáže být neviditelný. Po svém vylodění zabije v sebeobraně dva obyvatele, kteří na něj zaútočili kvůli jeho děsivému vesmírnému obleku. Mimozemšťan je nucen svůj skafandr odložit a pohybovat se skrytý před zraky pozemšťanů. Ti po něm ale nemilosrdně pátrají. (Holina)

Recenze (7)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: JEHO SKRYTÁ SÍLA HROZILA SVĚTU!!!____Viděna kolorovaná verze. Potenciál zábavnosti by tady byl, přeci jenom ta synopse není úplně špatná – ve městě Santa Monica spadne raketa s mimozemšťanem, který je po sundání skafandru neviditelný a je schopen komunikace pouze skrze kód, připomínající morseovku. Problém je, že to je celé hrozně hloupě zrealizováno. Začátek filmu sřídá jeden rychlý záběr druhý a v nich si herci v rychlém sledu sdělují souřadnice, pětkrát, desetkrát, dvacetkrát a když už to trvá zhruba deset minut, začnete zoufalstvím třískat hlavou o obrazovku. Pak se dvacet minut skrze hloupé dialogy plánuje, co dál a když přijde ke slovu naháněčka na staveništi, v celé kráse se odhalí zřetelný symptom - v tom filmu pořád někdo běhá!! Jako Forrestové Gumpové, od místa k místu, na staveništi, v observatoři, vlastně jedno kde. Neběhá se pouze v laboratoři, kde se divák dočká i několika trikových sekvencí, kdy se pomocí přední projekce vznáší mimozemská přilba ve vzduchu, či vytažený klíč od zámku, jinak jsou veškeré triky – interakce svlečeného mimozemšťana s okolím – ukázány způsobem, jak cosi neviditelného otevírá dveře, hejbne židlí, či závěsem, zatočí klikou a pozor – nese ženu ve vzduchu, což je jediný opravdu kvalitní záběr, kde se trikový realizační tým přemohl. Herci hrají, či spíše běhají tak nějak znuděně a tak jediný, kdo to opravdu prožívá, je pejsek, který neustále radostně vrtí ocasem, asi mu pak režisér slíbil kostičku :o) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Můj třetí film od W. L. Wildera ve dvou dnech - a předpokládám, že poslední. Tento je z nich sice nejlepší, ale v rámci sci-fi hororů 50. let i tak velmi slabý. Zejména proto, že je to pokaždé stejné: polodokumentární úvod, často vstupující hlas vypravěče, celkem nevýrazné herecké výkony a i přes zajímavý námět nudné zpracování a spousta dialogů o ničem, aby se film roztáhl alespoň na těch 70 minut. Kvituji ovšem s povděkem, že ve chvíli, kdy mimozemšťan nemá ani skafandr, ani není neviditelný, má takový přirozený respekt, nepůsobí směšně (zvlášť jako emzáci v jiném kousku páně Wildera Killers from Space), a i když je to pořád chlápek v latexu, už je tam vidět závan toho, jak si mimozemské entity představovali v pozdějších letech. ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od většiny béček z této doby, film byl do poslední chvíle velmi nečitelný -- nebylo úplně jasné, kam se bude ubírat, a o čem bude. Pak doběhly titulky a kupodivu, většina věcí zůstala nevyjasněna. Zjevně to byl úmysl, protože byl o obtížnosti či nemožnosti komunikace... Pozoruhodné na béčko. Film byl zajímavý, tak od půlky napínavý, kupodivu přes minimální rozpočet se dalo přistoupit na obsažené nápadité triky. Tu a tam potěšila potměšilá hláška, herci si to celkem užívali a snad nikdo nepřehrával. Jediné, co mě iritovalo neúnosně... byl pes, který zde vystupoval. Poctivě vrtěl ocasem a hrál, nicméně nahráli jeho štěkot jako sekvenci několika vteřin, pořádně okouřili hlasitost, a pouštěli ho donekonečna kolem dokola, kdykoli pobíhal v záběru. Deset minut uširvoucího, a hlavně stále stejného štěkotu bez ohledu na jakékoli změny akustiky a dalšího... no, už jsem ho dost nenáviděl. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda a nuda. Mimozemšťan přistane na zemi, a v sebeobraně někoho zabije a pak po něm jdou. Nulové efekty a to že mimozemšťan dokáže být neviditelný mi celkem vadilo, takhle se celí film děsne táhne a nic extra ho nezachrání, co film lehce pomáhá je prvních 10 minut, jinak je film silně o ničem. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch béčkových snímků, na kterém se podepsal zub času už ve chvíli, kdy šel do distribuce. Je to film, který není dvakrát zábavný, a to i přesto, že je v hlavní roli neviditelná entita, která očividně nemá příliš laskavé tendence a místo toho se snaží lidem uškodit. Moc řečí a málo skutečně zajímavých scén, které jsou provedeny jednoduše, ale celkem účinně. ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama