Reklama

Reklama

Torchwood

(seriál)
TV spot 1
Velká Británie, (2006–2011), 35 h 2 min (Minutáž: 47–60 min)

Hrají:

John Barrowman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Burn Gorman, Naoko Mori, Kai Owen, Tom Price, Olivia Hallinan, James Marsters, Mekhi Phifer, Alexa Havins (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Torchwood. Mimo dohled vlády, více než policie. Vyhledává na Zemi mimozemský život, vyzbrojuje lidstvo pro budoucnost. Ve 21. století se vše změní... a na to se musíte připravit. Torchwood Institute je tajná organizace pod záštitou OSN. Založila jej královna Victorie již v roce 1879 a rozhodla se vytvořit úřad pro výzkum technologií, dokumentování a boj s nepřátelskými mimozemšťany. Děj seriálu se odehrává na základně Torchwood Three ve městě Cadriff ve Velké Británii a jedině zde ze všech čtyř základen Torchwood se monitoruje tzv. "díra v čase a prostoru". Třetí Torchwood vede pět lidí, jejichž vedoucím skupiny je kapitán Jack Harkness, o kterém se dozvídáme velice málo informací. Zůstává tedy zdrojem tajemství, na které se pomalu snaží přijít nová členka skupiny, bývalá policistka Gwen Cooperová. (A.L.E.S.)

(více)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (158)

TeraBum 

všechny recenze uživatele

První dvě řady jsou dobré, má to vše co by seriál měl mít: sympatické postavy, vtip i originalitu. To co ale Torchwood dělá nadprůměrným je třetí série s podtitulem Děti země. Tahle o dost temnější řada měla souvislý příběh z kterého mi běhal mráz po zádech ještě hodně dlouho, protože ona situace byla zobrazena velmi realisticky a já si dokážu snadno představit, že vláda by se v podobné situaci zachovala tak, jak se zachovala v seriálu. To, spolu s faktem, že Torchwood se zbavuje postav rychlostí Game of thrones z něho dělá seriál který stojí za to vidět. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Bez mučení přiznám, že jde o jeden z nejzajímavějších seriálů, které jsem kdy viděl. Bez mučení přiznávám, že všechny 4 série jsem zfouknul opravdu rychle a bavil jsem se u každé neskutečně. Torchwood by se dal popsat asi jako velice syrová a drsná podívaná. K dnešnímu dni jsem viděl všechny 4 série a co se mě týče, každá následující byla lepší a lepší. Nebudu se příliš rozepisovat co se dělo v každé sérii, pár komentářů na toto téma se zde už nachází. První dvě série se od dalších dvou výrazně liší. Sází se na epizodičnost s náznakem většího tajmena na pozadí. Je nám představen celý tým ze kterého máte pocit, že je to nejméně kompetentní skupina, která může vést takové zařízení, ale přesto dokáže překvapit. Samotní hrdinové jsou výborní, charaktery a motivy vykresleny dobře a vzájemná interakce je taky zajímavá. Přesto mi v prvních dvou sériích něco chybělo. Poté přišla série třetí která řeka jednu větu a to, serem na to pojďme to udělat líp a tak se i stalo. Prvně jsme se zbavili prakticky celého Torchwood týmu, což je u seriálu nevídané, a vydali se jinou cestou. Na mě tahle kombinace zapůsobila a výrazně mi snad vadilo jenom rozuzlení a závěr. Nakonec se dostáváme k sérii čtvrté, která se mě osobně líbila nejvíc. Torchwood byl vždy prezentován jako tým který řeší záhady celosvětového charakteru a teprve čtvrtá řada vás přesvědčí o tom, že tomu skutečně tak je. Samotný příběh má docela dost much a když se na něj zpětně podívám tak i rozuzlení přineslo víc otázek než odpovědí, ale i tak je na seriálové poměry výborný. Čtvrtá série utrpěla ještě jedním problémem a tou je financování. Chápu, že utáhnout takhle úzce profilovaný seriál není jednoduché a tak financování z druhé (americké) televize mě taky nepřekvapilo. Problém je v tom, že britové jsou na seriály čítající pouze pár dílu zvyklí, ale američané ne. Tady se to vyřešilo tak napůl, seriál se prostě a jednoduše natáhl tak o polovinu, čímž se nám rozrostl o pár vatou vyplněných dílů, které nikam nevedou. Se samotným koncem jsem měl daleko menší problém, než u řady třetí, přestože mi do hlavy vložil další otázky na které už odpověď nedostanu. Taky jsem si oblíbil nové hrdiny, ale i tak jsem uvažoval nad tím jak by situaci řešil původní tým. Každopádně pokud máte rádi scifi, nevadí vám jistá surovost a každopádně nejste sexuální puritáni tak je tenhle seriál určen přesně pro vás. ()

Reklama

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejtemnějších a nejbolestivějších seriálů, co jsem kdy viděl. Jen velmi málo navazuje na Dr. Who, jehož je spin offem. Je zcela jinak laděn. Nejprve to podstatné- postavy. Na nich závisí naprosto vše. Nejsou ani zdaleka dokonalými hrdiny, ale lidmi z masa a kostí, což se velmi často v seriálu projevuje na faktu, v jednání neváhají zacházet do krajnosti, jsou- li přesvědčeni o své pravdě. V krajních situacích nadávají, bijí se či po sobě pbčas vystřelí. Charaktery jsou zkrátka napsány a zahrány bravurně, i když vám mnohdy nebudou sympatičtí (jednání Gwen, Owena...). Ale právě proto je Torchwood tolik jedinečný. Nikoliv pro slabší technické zázemí (triky, kamera), tady vše záleží na postavách. Že je seriál depresivní, netřeba zdůrazňovat. Velmi dobře se vyhýbá všem klišé v dosahu. První série je sice rozjezdová, pilot slabý a prvních několik dílů rovněž, ale je v tom vidět potenciál. Ten někdy 7. dílem dává pomalu tušit, co se za Torchwoodem skutečně skrývá. Druhá série se vyznačuje absencí slabšího dílu, je jízdou od začátku do konce a háže tu z fleku jednu zajímavou zápletku za druhou. Neřekl bych, že detektivní pátrání po mimozemšťanech, uprchlých skrze trhlinu v čase a prostoru může být tak zajímavé a poutavé. Musím ještě zdůraznit výborné herecké výkony všech zúčastněných (Jack Harkness má obrovské charizma, ale zároveň nevyhnutelně směřuje k tomu, aby se za 5 miliard let stal Face of Boe a já mu to skutečně věřím). Torchwood se také nevyhýbá tabuizovaných a pro Američany tak zaškatulkovaných témat, jako bisexuální orientací většiny týmu, sex s mimozemšťany atd... Bourá klišé na všech frontách. Třetí série- Children of the Earth působí v mnohém zcela jinak. Přeživší hrdinové Torchwoodu jsou upozaděni a hlavní důraz je zde kladen na postavy nové, všechno to působí jako originální politicko- konspirační scifi thriller s vysokým tempem a nervydrásající akcí. Mimozemšťani, které nikdy tvůrci neukážou celé, se jeví jako mimořádně mrazivé a pointa je dosti temná. Na připravovanou 4. sérii se rozhodně těším. Musím pochválit mimořádně energickou kompozici Murraye Golda a Bena Fostera, kteří odvedli skutečné maximum. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

1. a 2. séria: 4 hviezdičky, 3. a 4. séria: 5 hviezdičiek (alebo milión :-) Roky už som namotaná na Doctora Who, čiže pozrenie si Torchwoodu bola len otázka času. Úvod je pomerne pomalý a ktovie, či by som sa vôbec dala do ďalších dielov nebyť už vopred obľúbeného kapitána Jacka. Ale už po pár dieloch sa u mňa začali prejavovať závažné príznaky seriálovej závislosti, ktoré vyvrcholili v 3. a 4 sérii mojim takmer sa neodlepením od obrazovky. Okrem mnou odjakživa zbožnňovaných sci-fi haluzí totiž Torchwood ponúka neskutočne realistický pohľad na povahu človeka a ľudstva ako celku. Na jednej strane seriál diváka nenechá so žiadnymi ilúziami až mu je ťažko pri srdci, na druhej strane však ponúka fascinujúce morálne dilemy, ktorých samotná existencia znamená, že to s nami možno až také strašné nebude. Okrem tejto myšlienkovej roviny mi nedá nevyzdvihnúť aj nervydrásajúce a intenzívne emócie, ktoré seriál neľútostne žmýka z diváka, či už sú to záchvaty smiechu alebo potoky sĺz, ďalej napínavú akciu, dobrodružstvá, prestrelky a naháňačky a úžasné postavy - aj ako sú napísané, aj ako sú stvárnené. Oproti Doctorovi Who je Torchwood jednoznačne seriál pre dospelých - sex (kudos on the gay stuff :-), násilie a celkovo temnejšie dejové zvraty - ale poznať v ňom ruku Russella T Daviesa a také to nehmatateľné čosi, čo vytvára úžasnú atmosféru whovianskeho universu. ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukala poslední díl a jsem toho úplně plná:) Vzpomínám, s jakou nedůvěrou jsem se k tomu přibližovala, nechtěla jsem se začít dívat, ale něco mě k tomu pořád táhlo, blíž a blížt. Nemohla jsem odolat. Dneska je mi jasný, že to byl předem ztracený boj, Požehnání vykonalo své:)) A nelituju, nelituju ani vteřiny, kdy jsem byla s Torchwoodem. Zezačátku jsem brblala, jak jsou ty lidi lidští, žádná chladná elita, s kterou nic nepohne, ale obyčejní lidé plní všeho toho lidského haraburdí, který jim komplikuje životy i jejich práci, tu především. Ale člověk si je zamiluje, jasně. Zamiluje a o to Russellovi jde, žejo. Pěkně chudáka diváka zaháčkovat a pak už si jen vymýšlet příběhy a likvidovat kdekoho a už se jen smát, jak se nebohý divák svíjí na udičce jako žížala:)) Tolik k prvním dvěma sériím.__Děti země - silný příběh, už jenom tím, jak moc je skutečný, jak nechutně moc se dotýká naší denní profánní reality. Jak moc obrací naši pozornost k nám samým a k tomu, co se děje kolem nás i ve světě.___Zázračný den. To samé, taky hrozivé téma, hrozivě skutečné, depresivní a hnusně uvěřitelné. Fuj, kam se hrabou horrory, tohle je hrůza hrůz, to, jak se chovají a uvažují lidé, ne zombíci nebo nestvůry, ale normální lidé.___ Nebudu hodnotit nějaký technikálie, hudba, kostýmy kamera blablabla..líbilo se mi to moc, BBC si dává záležet jako vždy a člověk už to (trochu nevděčně) bere jako samozřejmost:))) Jen k hercům něco: byli všichni vynikající, typově výborně obsazení, uvěřitelní. Zamilovala jsem si Owena. Bohužel. Gwen mě ze začátku hrozně štvala, pak se to zlepšilo. Jack naprosto skvělý. Předtím jsem ho vůbec neznala, ale přesvědčil mě dokonale o svých kvalitách. Jeho milostné scény mě vždycky dokázaly potěšit_____ Takže shrnuto: Dostala jsem mnohem víc, než jsem čekala. Díky těm milým duším, které mě do Torchwoodu zavedly :* ()

Galerie (339)

Zajímavosti (22)

  • Nedlouho po začátku 10. epizody 4. série je ve scéně, kdy Gwen (Eve Myles) uplácí čínskou stařenku, mezi penězi, které jí dává, navrchu česká papírová padesátikoruna (sirien)
  • V 9. epizodě 1. série s názvem "Random Shoes" ve chvíli, kdy Gwen (Eve Myles) navštěvuje videopůjčovnu, běží právě v tamní televizi první díl BBC dokumentu Putování s dinosaury (od r. 1999) "New Blood". (MsUtahraptor)
  • Design „Kyberženy“ je zde poměrně odlišný od Kyberlidí v seriálu Doctor Who (od r. 2005), kde podle vzhledu nešlo rozpoznat, že byl Kyberčlověk před proměnou ženou. I když se v Torchwoodu jedná o nedokončenou přeměnu, můžeme na první pohled vidět, že velká část modifikovaného těla kopíruje ženskou figuru, dokonce i zvýrazňuje poprsí. (HERGImanCZ)

Související novinky

Doctor Who se objeví v novém seriálu

Doctor Who se objeví v novém seriálu

26.09.2016

Jak možná víte, Doctor Who cestuje časem už od 60. let. Televizní legenda se zatím dočkala dvanácti inkarnací a došlo i na několik spin-offů, zejména drsný Torchwood a rodinná Dobrodružství Sarah… (více)

Reklama

Reklama