Reklama

Reklama

The Man with the Beautiful Eyes

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný / Drama
Velká Británie, 1999, 5 min

Předloha:

Charles Bukowski (kniha)

Obsahy(1)

Báseň Charlese Bukowskiho The Man with the Beautiful Eyes přednesená Peterem Blegvadem a doplněná animací dua Jonathan Hodgson - Jonny Hannah. (Bigrambo)

Recenze (7)

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o převedení poezie na plátno. Bukowského báseň je skvělá, o tom je asi naprosto zbytečné se přít. Doprovodná animace by mohla být o něco lepší, ale vlastně věrně reflektuje Hankův bohémský a nespoutaný život! ()

Francik 

všechny recenze uživatele

Věrně ve film proměněná Bukovského báseň. Animace zachovává strohý styl autorova psaného projevu a stejně dokáže vystihnout to, co potřebuje. Dosti toho vystihl Gaskin. Já snad něco doplním později, až shlédnu znova a lépe vvnímám. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Bukowského báseň je skvělá tak, jak je. Její přednes prostřednictvím filmu není nic speciálního. Asi je to můj klasický problém, s poezií ve filmu. Nic moc mi neříká a nikdy mi neříkala. Dokonce ani rýmování v pohádkách moc nemusím. Vizuální styl se k pojetí povídky celkem hodí. ()

Gaskin 

všechny recenze uživatele

Geniální záležitost. Výborné grafické ztvárnění skvělé básně jednoho z největších básníků, co kdy žili. Autor kombinuje několik metod (kresbu s malbou, jednou začlení kousek kartonu, pravděpodobně přilepený na plátno. Každý snímek je namalovaný zvlášť, a ačkoliv se kamera neustále hýbe, stejné místo nikdy není opravdu stejné, dokud se kamera nedostane do domu rodičů, sevřeného stereotypem - kde naopak vše stojí. Metoda animace přesně vystihuje báseň - je živá a nabitá energií. Samotný text, namluvený na pozadí, je sdělován jakoby s odstupem, ačkoliv je patrné slabé vzrušení při popisu onoho tajemného muže. Jednoduše - tento krátkometrážní filmek by se dal dost dobře použít jako argument v hádkách, jsou-li básně zfilmovatelné, protože kdyby Buk psal na filmové pásy, vypadalo by to pravděpodobně přesně tak. Film vyhrál 4 ceny, z toho jedna byla orestižní cenou BAFTA, zbytek na festivalech. 5 z 5ti, a to bez zaváhání. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Skupina dětí nalezne divný dům s přerostlou zahradou, kde si hrají. Pouze jednou narazí na zde žijícího muže, alkoholika se svobodným duchem, který je vítá. Děti v něm vidí romantickou postavu odlišnou od jejich neurotických rodičů... ()

Reklama

Reklama