Reklama

Reklama

Mauzoleum

  • USA One Dark Night (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Slávny ruský okultista Karl Raymarseivich Raymar bol vo svojom byte nájdený mŕtvy a spolu s nim aj šestica mladých žien. Na pohreb do miestneho mauzólea sa dostaví aj jeho dcéra Olivia (Melissa Newman), s ktorou už roky neudržiaval žiaden kontakt. Tá sa od staršieho muža vydávajúceho sa za otcovho priateľa dozvie, že otec bol psychický upír, živiaci sa bioenergiou svojich vystrašených obetí. Práve v mauzóleu, kde ho uložili k večnému odpočinku, má študentka Julie Wells (Meg Tilly) zložiť skúšku, aby bola prijatá do elitného školského klubu z názvom Sestry. Nebude to mať však vôbec ľahké, šéfka Sestier Carol (Robin Evans) s ňou má isté nevybavené účty. Zmráka sa a blíži sa noc, na ktorú tí šťastnejší budú ešte dlho z hrôzou spomínať... (beso74)

(více)

Recenze (16)

Fenk 

všechny recenze uživatele

Chce-li se dnes člověk trošku bát a už ho nebaví všelijaká ta digi-krev a atari efekty, pak je jedinou možností zapátrat v archivu. Volba padla na duchařinu Mouseleum, kde přes noc může zůstat jen totální neznaboh nebo blondýna obarvená nahnědo, toužící po vstupu do sesterstva kočičí pracky. Atmosféra se buduje velmi pozvolna a může se stát, že i nejsilnější jedinec nevydrží neusnout. Čekání se nakonec vyplatí a přichází odměna v podobě "k životu probuzených anorektických" nebožtíků, kteří by něco sezobli. Nedospělí ve věku 6-12 budou unešeni. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Začnu od konce - posledním cca 20 minutám není co vytknout. Armáda oživlých na dálku ovládaných mrtvol, působivá atmosféra mauzolea, teenageři šílení strachem, skvělé efekty. Ovšem předtím tu je klasická nemoc béčkových hororů - hodiny absolutní nudy, kdy se nic neděje. Sledujeme jednu pipku, jak se chce dostat do sesterstva ještě větších pipek, kterým velí bejvalka jejího mladého a do toho jednu ženu, které má po otci zvláštní schopnosti, ale manžel jí nerozumí. Je nudné, mizerně zahrané a zoufale o ničem. A ten skvělý konec už to fakt nezachrání. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky osmdesátkových horrorů povinnost, pro ostatní doufám alespoň průměrné strašení. Jakmile se objeví mauzoleum, pak se zákonitě vybaví vydařenější Phantasm. Sám příběh není příliš komplikovaný. Základní dějovou linii tvoří zkouška odvahy, kterou se rozhodne podstoupit studentka Julie, aby byla přijata do sesterstva vedeného namyšlenou blondýnou. Ta rovněž vymyslí pro Julii jako poslední test přespání na hřbitově, přesněji v mauzoleu. Nu, a pak již nezbývá než se vydat milou Julinku pěkně vystrašit. Vedlejší linie pak tvoří podivný případ vědce, který se zabýval možností získávat z lidí psychoenergii, a příběh Juliina přítele, co dal kopačky slizké blonďaté Carol a svoji novou lásku bude muset zachraňovat... Slušná kamera, zdařilá hudba, vybuchující rakve, červi, sliz a armáda mrtvol v různých stádiích rozkladu, která sice vzbuzuje více úsměv, než děs, ale nad tím lze přimhouřit oko. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

One dark night nie je žiadny meisterstuck, ale predsa dokáže skvele zabaviť aj nahnať strach. Ide o žánrovu zmes, obsahujúcu prvky tínedžerského, zombi hororu a slasheru, typickú pre osemdesiate roky. Film tvorí pôsobivý príbeh, ktorý si získa diváka aj napriek počiatočnému pomalému tempu zlovestným očakávaním a prísľubom akcie, ktorá sa v závere rozpúta tak, že tromfne všetky očakávania. Pozitívnu úlohu zohráva aj klaustofobická a represívna atmosféra, ktorá vrcholí v poslednej polhodinke útokmi hnijúcich mŕtvol v rôznom štádiu rozkladu na bezradné obete. Čo je síce odporné, ale aj pútavé zadosťučinenie. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Další kousek do sbírky. Už při úvodních titulcích kdy je při hřmění záběr na hřbitov v noci lze očekávat slušný atmosférický horor,který by dnes nikdo v Hollywoodu nenatočil,protože jednoznačně by neměl talent ani cit. Akorát nevím jestli mrtví co ke konci vylezavají z hrobu byli zombí a nebo jen pohybující se mrtvoly,protože zde se použilo něco co jsem ještě neviděl. Loutky v životní velikosti,které nechodí,ale jen tak jedou rovně. Film se obejde bez prakticky bez mrtvol nepočítáme na začátku zničený byt s několika mrtvýma a ty dvě holky ke konci. Celé se to točí o jednom vztahu a vstupu do dívčího spolku a záhadné bioenergii. Ano,ona se fakt skoro hodinu nic neděje,ale o to je to lepší a dává vše smysl,že všechno propukne na konec jako šílenství v mauzoleum. Horor disponuje s prvky nevysvětlitelných jevů a zombí. Krasně ruční práce afektářů. Atmosféra pořádná. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Postava Allana McKenna (Adam West), dostala meno podľa spisovateľa Edgara Allana Poa, ktorého dielo bolo pre filmárov v tomto prípade najvýznamnejšou inšpiráciou. (beso74)
  • Adam West  nemal byť filmovým Allanom, keď sa však režisér Tom McLoughlin dozvedel, že West má problém získať akúkoľvek filmovú rolu, pretože je jeho tvár stotožnená s Batmanom (1966), rozhodol sa ho angažovať. (beso74)

Reklama

Reklama