Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. (RUDEBOY84)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

emma53 

všechny recenze uživatele

Původně jsem si ten film pustila kvůli soundtracku, který mě nalákal, protože tématicky tyto filmy vysloveně nevyhledávám. Byla jsem ale příjemně zaskočená nejen bezvadným scénářem, ale i naprosto uvěřitelným, bezchybným hereckým projevem Erin a Diane a to nemluvím o atmosféře, která se dala doslova krájet po celou stopáž. Tudíž těch 76 minut uteklo rychlostí blesku, že jsem nestačila ani vydechnout. A vida! Vyloupla se mně tady neznámá tvář Katherine Brooks a umí..... ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Námet vynikajúci, žiaľ hlavné predstaviteľky absolútne nepresvedčivé. Veľká škoda, pretože vzhľadom k tomu, že mám pre tento žáner slabosť, som bola vlastne ľahký terč a navzdory tomu ma nezasiahol tam, kam bol mierený. Akoby som sa dívala na nejaké sterilné predstieranie emócií a to bez akejkoľvek valnej snahy o autenticitu. Jednoducho sa u mňa minul účinkom. Napriek tomu dávam veľmi slabé 3* aspoň pre originalitu a myšlienku. ()

Reklama

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Milo a príjemne spracovaný film, na tému vzťahu medzi dvoma ženami. Ešte viac túto, v našej spoločnosti stále štipľavú záležitosť, korení a šperkuje fakt, že išlo o žiačku strednej školy, a jej učiteľku. Film síce skončí podľa niekoho možno tragicky, ale c´est la vie....všetci to poznáme. V rozmedzí 43-45 minutý sa tam pri mori strihli zábery kiteboardingu...môjho obľúbeného športu. Isté negatíva by som však videl v krátkej stopáži-myslím, že si tento film zaslúžil celé 2 hodiny, a možno bolo potrebné povedať viac, ako povedané bolo. A skvelá Erin Kelly...a samozrejme, jej spoluhráčka Diane Gaidry nezaostávala. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Film s lesbickou tématikou, citlivě a procítěně natočený, bez hrubostí a vulgarismů. Bezkonkurenčně nejlepší film na toto téma, který mě úplně dostal. Filmy, kde se tato tématika objevuje, musíme chápat jinak než jiné filmy. Musíme chápat jejich pocitovou stránku, umět se vcítit do hlavních hrdinů a pochopit jejich skutky. Rodící se láska mezi rebelantskou studentkou Annabelle k citlivé a přemýšlivé profesorce Simone postupně graduje. Simone se snaží Annabelle ubránit, je si vědoma všech důsledků, ale na konec odolat nedokáže. 76 minut je trošku málo. ()

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

Uvidíte náhodou klip na YouTube. Něčím vás zaujme, pouštíte ho stále dokola, dokola a znovu - nekončící omílání záběru a hop dovnitř... Pak si najdete jiný klip. Stejná procedura, jen vás začne někde divně bolet. Co to je? Proč? nakonec si pustíte reálné filmové záběry s mluvícími hlavičkami a hudbou a poznáte tu část, kterou jste si tolikrát pouštěli. Umně sestříhané úryvky, nechronologicky sledované, obklopí moment, který jste si našli a díky kterému jste prošli zamotanou procedurou, fascinací. Obestavíte jádro pudla a stanete se posedlými, často právě oním jediným záběrem (motivem). Posedlost zůstává, dokud se něco nezadrhne, něco vám neodpoví na otázku, proč to všechno. Film, který měl nejprve prostředek, jádro, našel teprve pak svůj začátek a konec. A to je šmodrchavý příběh mojí Annabelle. A abych nebyla kritická, zůstanu při tom zamotaném sdělování dojmů. A pouštět si budu zase jen části - až budu nostalgicky vzpomínat na svou annabell l.... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Fotky bývalé milenky Simone jsou ve skutečnosti fotografie režisérky Katherine Brooks. (HellFire)
  • Erin Kelly si režisérka Katherine Brooks vybrala náhodně v obecenstvu na divadelním představení a spolu začali pracovat na scénáři, což jim zabralo tři roky. Diane Gaidry byla do role dosazena tři dny před začátekm natáčení. (HellFire)

Reklama

Reklama