Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. (RUDEBOY84)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

K filmu s homosexuální tématikou se musí přistupovat úplně jinak než k ostatním filmům. Musíme vnímat pocity, vžít se do postav a pochopit jejich činy. A ne to brát tak, že- jů dvě ženský se tam líbaj, wow. V Loving Annabelle to takový problém nebyl, protože role učitelky-studentky, jsou nápsány citlivě a mnozí lidé se v nich poznají. Ano, láska u nich je o hodně složitější, než jak tomu býva v průměrných romanťárnách, ale právě TO je právě na tom nejlepší. Poznat vše z úplně jiného úhlu. Je škoda, že se tenhle film neprosadil, protože se jedná o to nejlepší, co kdy bylo s lesbickým tématem natočeno a jsem rád, že jsem mohl opustit od všednosti -profláklých hollywoodských snímků- a na chvilku se věnovat něčemu menšímu, ale zato hodně citlivému..... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zrovna nedávno jsem na toto téma (učitelka+studentka) viděla krátký díl seriálu a říkala si, že to je příběh jako stvořený pro film. To jsem netušila, že už byl dávno takový natočen a unikl mi! Loving Annabelle je o dvou spřízněných duší, které se snaží odolat vzájemné přitažlivosti, ale nakonec podlehnou.. Jediné, co mě trochu iritovalo byla hudba, jinak mě příběh opravdu zaujal a musím říct, že už dlouho jsem tak dobrý film na téma homosexuality neviděla. Na režisérku se určitě zaměřím :-) ()

Reklama

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

Uvidíte náhodou klip na YouTube. Něčím vás zaujme, pouštíte ho stále dokola, dokola a znovu - nekončící omílání záběru a hop dovnitř... Pak si najdete jiný klip. Stejná procedura, jen vás začne někde divně bolet. Co to je? Proč? nakonec si pustíte reálné filmové záběry s mluvícími hlavičkami a hudbou a poznáte tu část, kterou jste si tolikrát pouštěli. Umně sestříhané úryvky, nechronologicky sledované, obklopí moment, který jste si našli a díky kterému jste prošli zamotanou procedurou, fascinací. Obestavíte jádro pudla a stanete se posedlými, často právě oním jediným záběrem (motivem). Posedlost zůstává, dokud se něco nezadrhne, něco vám neodpoví na otázku, proč to všechno. Film, který měl nejprve prostředek, jádro, našel teprve pak svůj začátek a konec. A to je šmodrchavý příběh mojí Annabelle. A abych nebyla kritická, zůstanu při tom zamotaném sdělování dojmů. A pouštět si budu zase jen části - až budu nostalgicky vzpomínat na svou annabell l.... ()

Lord.Jim 

všechny recenze uživatele

Docela se mi o líbilo, byť mám poměrně dost výhrad, ale to je jedno. Především bylo zcela jasné, že "úča" je minimálně bisexuální, takže v tomto směru se překvapení nekonalo. Hlavní hrdinka se nemusela taky porád tvářit tak tajemně, nu což. Už si nepamatuju, jak to skončilo, asi dobře. Na GYMNASTKU to nemá ani náhodou. Vlastně nic moc... ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý film z roku 2006 rozpoutal takovou vlnu diskusí jako právě Loving Annabelle. Takže jen pro doplnění: autor a režie - Katherine Brooks. Hlavní role: Erin Kelly (Annabelle) a Diane Gaidry(Simonne)- získala cenu Grand Jury za herečku v hlavní roli. Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. Musím říct, že jestli mě něco na tomhle filmu dostalo, byl to úžasný herecký koncert, pro mne dosud neznámé Diane Gaidry. Smekám klobouk a doufám, že se s touto herečkou ještě v nějakém filmu potkám. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Fotky bývalé milenky Simone jsou ve skutečnosti fotografie režisérky Katherine Brooks. (HellFire)

Reklama

Reklama