Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. (RUDEBOY84)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Obyčejná neškodná romantika, které ubližuje přílišná přímočarost a nedotaženost děje a plochost postav. Například fakt, že Annabelle je dcerka senátorky je pro děj filmu úplně k ničemu. Když už nic jiného, tak je to slušná, i když nepřímá, kritika církve, potažmo trapácky upjatých amerických internátních škol. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Čo môže ponúknuť príbeh zakázanej Lásky na pôde katolíckej školy? Na prvý pohľad veľmi veľa, no napriek tomu to zaostalo za očakávaním. Scenár a postavy boli síce výborné, no to spracovanie a spôsob akým to bolo podané mi prišlo naozaj priemerné. Zišlo by sa tam oveľa viacej dramatizácie a iskry, keď už sa to tvárilo ako intímny film. A možno by nebolo aj na škodu, keby ten film bol o čosi dlhší a bolo by v ňom viacero scén priamo z diskusií na hodinách poézie alebo rozhovorov tých 4 dievčat na izbe. No napriek tomu to bolo o triedu lepšie ako Bloomington, ktorý sa tiež niesol síce v podobnom duchu zakázanej Lásky - no tam to bolo naozaj strnulé a bezcieľne. Loving Annabelle bola oveľa lepšia, no aj tak jej chýbala tá potrebná dynamika. ()

Reklama

Mahalik 

všechny recenze uživatele

K filmu s homosexuální tématikou se musí přistupovat úplně jinak než k ostatním filmům. Musíme vnímat pocity, vžít se do postav a pochopit jejich činy. A ne to brát tak, že- jů dvě ženský se tam líbaj, wow. V Loving Annabelle to takový problém nebyl, protože role učitelky-studentky, jsou nápsány citlivě a mnozí lidé se v nich poznají. Ano, láska u nich je o hodně složitější, než jak tomu býva v průměrných romanťárnách, ale právě TO je právě na tom nejlepší. Poznat vše z úplně jiného úhlu. Je škoda, že se tenhle film neprosadil, protože se jedná o to nejlepší, co kdy bylo s lesbickým tématem natočeno a jsem rád, že jsem mohl opustit od všednosti -profláklých hollywoodských snímků- a na chvilku se věnovat něčemu menšímu, ale zato hodně citlivému..... ()

Kuzzie 

všechny recenze uživatele

"Watching this is better than living my own life" Aspoň na plátně se tajný sen nejedné z " nás" splnil. A bylo nutné, aby Simone dojemně přečítala romantické básně, aby celá katolická škola vypadala tak kýčovitě, aby Annabelle byla stylizovaná šestnáctiletá rebelka, která má piercing, budhistický ružence, hrála na kytaru a kouřila. Tohle drama prostě muselo naplňovat veškeré vžité představy o tom, jak se lidé v určitém postavení, či životní situaci chovají. A tak děj plyne a plyne a když už je čekání natolik nesnesitelné, že o chvíli později by bylo definitivně pozdě, tak city opravdu propuknou a nastane taková omamná katarze, kterou jsem hltala plnými doušky v šestnácti letech i teď a zpětně jsem na měkko z toho, jak jsem byla na měkko..."Do I make you nervous?" ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Jen málokterý film z roku 2006 rozpoutal takovou vlnu diskusí jako právě Loving Annabelle. Takže jen pro doplnění: autor a režie - Katherine Brooks. Hlavní role: Erin Kelly (Annabelle) a Diane Gaidry(Simonne)- získala cenu Grand Jury za herečku v hlavní roli. Příběh učitelky angličtiny a její studentky se odehrává na střední soukromé katolické škole. Annabelle, rebelantská dcera senátorky, si hned po nástupu proti sobě postaví celé vedení. A je to právě Simonne, která má čas s ní mluvit a pomáhá jí najít cestu. Zpočátku se zdá, že obě postavy jsou natolik povahově rozdílné, že je téměř nemožné aby k sobě našly cestu. Dravá a přímočará Annabelle má jasno ve své orientaci, přesně ví co chce a také si za tím jde. A citlivá a přemýšlivá Simonne, která si až příliš jasně a zodpovědně uvědomuje případné důsledky, včetně všech nepřijatelných okolností (pomineme-li stejnost pohlaví a naprosté tabu vztahu učitel-student, pak je tu ještě nezletilost Annabelle). A tak dělá vše proto, aby tento vztah udržela ve společensky přijatelné rovině. Musím říct, že jestli mě něco na tomhle filmu dostalo, byl to úžasný herecký koncert, pro mne dosud neznámé Diane Gaidry. Smekám klobouk a doufám, že se s touto herečkou ještě v nějakém filmu potkám. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • Fotky bývalé milenky Simone jsou ve skutečnosti fotografie režisérky Katherine Brooks. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy si jde Annabelle pro kytaru, aby na plese zazpívala píseň, můžeme v jejím pokoji zahlédnout plakát se skupinou, která tuto píseň ve skutečnosti složila. (HellFire)

Reklama

Reklama