Reklama

Reklama

The Girl Next Door

  • USA Jack Ketchum's The Girl Next Door (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film je natočen dle románu Jacka Ketchumse inspirujícího se případem z roku 1965 o Sylvii Likensové, která byla ve svých šestnácti letech umučena a zavražděna. Jedná se o další filmové zpracování případu, avšak na rozdíl od filmu "AN AMERICAN CRIME" neobsahuje přesná fakta, nýbrž jen jejich útržky.
Mladičká Meg se svou sestrou přijdou při autonehodě o své rodiče a jejich osud je zpečetěn životem u tety Ruth a jejich synů. Zanedlouho je Meg svou tetou a jejími syny nelidsky týrána, šokující je, že k bezcitnému chování se přidávají i děti z okolí. Její sestra, která po autonehodě zůstala částečně nepohyblivá, všemu může jen zoufale přihlížet. Jediným přítelem se stává David, chlapec od vedle. (hunny)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ne tak kvalitní jako Americký zločin, ale pořád se jedná o film, který se dokáže zavrtat pod kůži a řádně naštvat. Blanche Baker sice není Catherine Keenar, ale i její ztvárnění tety, která terorizuje svou neteř Meg, mě donutilo jí nenávidět. Vůbec casting se povedl. Z dětských herců mám obvykle vítr, ale tady ta partička parchantů zasloužila do jednoho pověsit za koule do průvanu, o což režisérovi šlo. Slušná práce. 80% ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 2*, pocitově za 1*. Přesně ten typ exploitationu, který je sice nepříjemný, ale také těžko uvěřitelný a především bezdůvodný a zbytečný. Martyrs měly myšlenku, Srpski film skrytý komentář, I Spit on Your Grave bylo guilty pleasure. Jaký smysl má ale točit něco takového? Rob Reiner se určitě chytá za hlavu. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele

Velmi zdrcující a neuvěřitelná událost, která má skutečné základy. Velmi pomalý rozjezd, kdy postupně dostaneme úzkostlivou hrůzu v podobě utrpení. Velmi silný snímek, který díky děsivé "Blanche Baker" (matka-pěstounka) byl až nepříjemně dokoukatelný. Jsem zvědavý na lépe hodnocený snímek "Americký zločin", který má lepší hodnocení. Když jsme u hodnocení absolutně jsem nevěděl jak po skončení tohoto snímku hodnotit. 80% ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

„Americký zločin" se držel více faktů, byl reálnější, ale tento snímek je syrovější a hnusnější, téměř přesná kopie knihy, která je ovšem mnohem drsnější. Těžko říct, které zpracování tohoto skutečného případu je lepší. Oba dva filmy mě děsně vzaly. Výborná kamera, atmosféra snímku je velmi hustá, skvělé herecké výkony. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Obyčejná holka od vedle, která se vinou tragické autonehody dostala i s částečně nepohyblivou sestrou do rodiny tety Ruth. Ta sama vychovává tři úlisné fracky, kteří milerádi přihlížejí bezcitnému chování matky. Ta zdaleka není tou milou paní navenek, svou pozornost zaměří velmi rychle na Meg, kterou dává jako exemplární případ pro své synky. Jenže Meg za prvé nic neprovedla a za druhé útoky nekončí jen fackami. Na zkaženost jedné rodiny navíc přihlíží i děti ze sousedství (dle mého by se to provalilo dřív, ale berme jako fakt, že se tvůrci inspirovali skutečným případem). Zoufalství, bezmoc, lítost, nenávist. Znepokojující vyprávění, kterému by nicméně slušela jistější režie. Generační výpověď zabalenou do potyček dvou znesvářených gangů nám naservíroval Francis Ford Coppola (Ztracenci), milá atmosféra klukovského dobrodružství přišla zase v podání Roba Reinera (Stůj při mně), o pohřbeném dětství i poraněné dospělosti vyprávěl Barry Levinson (Spáči). Látky různými způsoby mapující zaoceánské dospívání minulých dekád. Girl next door se nicméně nejvíc přibližuje American Crime, který rovněž po docela standardním začátku nabízí konfrontaci s bezhlavým násilím. Také jde o umně vygradovaný snímek, který absentuje v zobrazování násilných činů. Explicitní útoky nezaznamenáváme ani tady, stačí však mrazivý pocit z toho, že bezbranné dívce někdo skutečně právě popálil genitálie. Herecky téměř bez chyb!! ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama