Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

Tomco 

všechny recenze uživatele

Dajme tomu, že tvorcom kvitujem snahu o trochu iný film. Trošku to všetko zamotať, pridať pár animácii a trikov a na konci všetkých prekvapiť. Škoda však, že realita je skôr taká, že záver je viacmenej vykúpením z priemerného filmu. Potešil aspoň druhodivízny Slater, ktorý ukázal, že hrať vie, a to to aj celkom slušne. Inak je to presne ten typ filmu na ktorý si človek po pár mesiacoch ani nespomenie. Škoda, lebo som sa dosť tešil. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem s hodnocením váhal, ale když jsem se znovu podíval na trailer, ta pětka tam prostě spadla. Zase tolik si to asi nezaslouží, jsou mnohem lepší filmy, ale když ono je to tak svěže a dobře natočený!! Ty počítačový ryby a ptáci a auta a vůbec všechno tam sedne naprosto dokonale, neruší ani trošku. Geniální hudba, režie, Slater i Elisha... depresívní to je, ale myslím že to byl tak trochu záměr, dost možná to mělo kontrastovat s místy, kde se film nebral až tak vážně, a fungovalo to. Takhle by asi vypadal Falling Down v režii Wese Andersona... aspoň místy :) Jestli hodnocení někdy v budoucnu změním, o víc jak 1* zaručeně ne. Napsáno, ozvučeno a za pouhých 20 dní natočeno, vše panem Cappellem... klobouk dolů. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když si nás společnost nevšímá? Ano, možná se trochu lišíme od ostatních, nejsme bůhví jak komunikativní, ani chytří a vzhledem taky nejsme Bret Pitt:-) Ale mají lidé právo nás ponižovat a vysmívat se nám? ...to se pak nemůžete divit, že nám rupne v bedně a nasypeme do vás celý zásobník:-) Celkem promyšlené drama, ale konec dá možná někomu zabrat, já nevím do teď...:-)70% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní a osobitě natočený film,který hodně mate tělem a vyžaduje divákovu pozornost.Osobně sem tichého muže viděl nadvakrát a nejsem si úplně jistý,zda mi někde něco neuteklo a konec mě dokonale zmátnul.Hereckému ansáblu s přehledem kraluje ústřední dvojice.Elisha je stále dostatečně sexy a Christian Slater je ve své roli ušlápnutého úředníčka změněn k nepoznání a zcela určitě předvádí svůj zatím nejlepší výkon.Škoda,že si k jeho postavě divák nedokáže vytvořit nějaký hlubší vztah.Alespoň mě osobně bylo nakonec celkem jedno,jestli se Bob rozhodne tak či onak...60% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Príklad toho, ako možno pokaziť výborný námet!!! Stačí obsadiť do kľúčovej role outsidera a "nepochopeného introverta" neschopného prežiť v tomto sračkovitom svete niekoho tak toporného a "béčkového" ako Christian Slater - katastrofa, ktorej nepomôže ani jeho vizuálna zmena na "psycho image". Scenárista a režisér Frank A. Capello je sám sebe najväčším nepriateľom, ktorý veľmi chce, ale nedokáže dodať príbehu hĺbku a psychológiu, ktorá sa diváka hlbšie dotkne. Celá ústredná myšlienka vyznieva do stratena a v závere sa namiesto katarzie vkráda pocit prekombinovanosti a umelosti. Nejedná sa o zlý film, ale výsledný produkt namiesto pochutiny zodpovedá nedorobenému a rozpačitému polotovaru... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)

Reklama

Reklama