Reklama

Reklama

Byl to tichý muž

  • USA He Was a Quiet Man (více)
Trailer

Bob Maconel (Christian Slater) nesnáší svou práci. Vyčkává na perfektní den, kdy by mohl se vším skoncovat. V šuplíku má připravenou zbraň a 6 nábojů, které jsou přesně rozpočítány pro své cíle. Ve chvíli kdy se rozhodne jednat ho díky náhodě předběhne jeden z kolegů. Ve snaze zachránit kolegyni (Elisha Cuthbert) pro kterou kulka být určena neměla a v otázce vlastního přežití neváhá. Jeho osud se tak během několika vteřin naprosto změní a rázem se z muže, který toho příliš nenamluví stává hrdina... (-dRaGoN-)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (160)

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

film se nam snazil ukazat to, ze vetsinou introverti zabiji. ano, bob byl tichy muz, ale to neznamena, ze spacha masovou vrazdu - za jeho chovani hlavne mohla nelecena schizofrenie a antisocialni osobnost. cetla jsem vyjadreni rezisera, kde rekl, jak masovi vrazi by meli spise zabit sami sebe, nez ostatni. a ja si zas myslim, ze by jsme takovym lidem meli pomahat; proc cekat, az neco udela, kdyz muzeme zasahnout ihned? tohle se mi na snimku nelibilo - ostatni zazili bobovo psychopaticke chovani, ale nic neresili. a pak se divili, ze udelal to, co udelal.. — pekne natocene, herecky vykon christiana slatera uzasny. dala bych tomu vyssi hodnoceni, kdyby ta myslenka nebyla tak dementni. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Zamačkávám slzu v oku a se zajímavými, blíže nespecifikovatelnými pocity začínám psát tenhle komentář. Nemůžu skrývat nadšení, protože jsem čekal docela dost, ale dostal jsem ještě víc. Ve filmu je mnoho odkazů na problémy a aspekty současné uspěchané a mnohdy neeticky se chovající společnosti kolem nás. Na svět, ve kterém žije i náš osamělý a tichý hrdina, který válčí nejen s okolním světem, ale i sám se sebou, a kterému nezapomenutelným způsobem zapůjčil svou hereckou tvář Christian Slater. Když už mluvím o hereckých výkonech, neměl bych zapomenout ani na Elishu, která tady není už jen pro okrasu (ikdyž to samozřejmě taky), ale konečně dostala větší prostor pro vážnější roli a její obsazení bylo rozhodně prozíravým a dobrým tahem. He Was A Quiet Man je smutná a místy i dost depresivní záležitost, která mě však tak příjemně a mile překvapila, že ani chvíli neváhám a dávám plný počet. ()

Reklama

Arius 

všechny recenze uživatele

Úprimne som od tohto filmu vela neočakával, no po tých skromných 99min. som velmi milo prekvapený. Pre mňa asbolútne neznáma firma,Frank A.Cappello si napísal a zrežíroval bravúrnu psychologickú pitvu. Za svoj objekt si vybral outsidera, ktorý sa nedokázal zaradiť do spoločnosti pretože sa nevedel stotožniť s okolím. Bol som šokovaný, pretože ta pitva bola dokonalá,bolo neskutočne cítiť ako Maconel trpí, ako sa zúfalý baví s imaginárnym rybacím priateľom, na tom má však nemalú zásluhu aj Slater, doteraz som ho považoval za "herca" plytkých akčných béčok no výkon ktorý podal v tichom mužovi bol famózny,oscarového charakteru. Asi takto si predstavujem kvalitnú psychologickú drámu, prežívali ste všetko čo prežívali postavy. Congratz Cappello dúfam že neprestane točiť a neupustí od žánru,práve získal fanúšika ;). ()

chmíří 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na dnešní zrychlený svět kdy každý na každého kašle a asi jenom úplně normalní lidi v něm dokáží žít, což Slater v tomto filmu není ( a hraje úžasně a pro mě největší překvapení), spíš je to magor co si povídá z rybkama a snaží se něco změnit! Styl režie se mi taky líbil, jednoduchý ale důmyslný... No lepší byla ta první varianta jeho rozhodnutí, ale reálnější je určitě ta druhá...Slabší 4* ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Námet je naozaj výborný, do popredia vystupuje príbeh človeka, ktorého hodnotu nikto nevie oceniť. Jeho psychické pochody ma nadchli, len som si ich nedokázala užiť....pre mňa z filmu šlo viac protichodných prvkov - na jednej strane výborný námet a myšlienka+ spracovanie, ktoré doslova kazil Slaterov kŕčovitý prejav, ani po takejto šanci u mňa nie je pán herec. Časť príbehu bola naservírovaná naškodu polopatisticky, občas to vyvážila netradičná režisérska vsuvka (ego-zachraňujúca rybka, originálne kamerové zábery, hra s tempom), neskôr si môžme užiť doslova babrácke scény (rozhovor Boba s Vanessou na balkóne, nad nimi prelietavajúce lietadlá). Myslím, že obsadiť Slatera nebola príliš šťastná voľba, Elisha Cuthbert bola naopak výborná. Film si všíma malé osobné tragédie, chytí za srdce, nebyť Slatera, rozhodne uštedrím o hviezdičku viac. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Brandon Trost získal na americkém filmovém festivalu Newport Beach Cenu poroty za nejlepší kameru. (Terva)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie, ve městech Los Angeles, Burbank a West Covina. (Terva)

Reklama

Reklama