Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Becoming INSANE...Máte načtenou Jane Austen? Milujete filmové adaptace jejích ironických portrétů? Dva důvody, proč před touhle zhůvěřilostí vzít nohy na ramena. Od prvního do posledního záběru to ostentativně vykrádá Wrightovu Pride and Prejudice, ale už militimetr pod bělostnou kůží Anne Hathaway víte, že je to zatuchlé tam, kde Pýcha byla svěží, nudné tam, kde Pýcha byla úsměvná, nechtěně vtipné tam, kde Pýcha rvala vnitřnosti. A tím dobré zprávy dnešního dne nekončí. Hudbu si představte jako pečlivý výběr To nejhorší z baroka, režie hýří novátorskými postupy. Jak dlouho Jarrold trénoval, než smíchal eklektický arsenik kostýmní strnulosti a postmoderní těkavosti do tak obludné baňky? Všechny scény postrádají dramatický oblouk, a přesto i na tom nejmenším filmovém políčku panuje rozvláčná nuda. Časové paradoxy. A nejen ty. McAvoy je až na jedno selhání s retním tikem vynikající, jeho partnerka také-jako papundeklová figurína, bez duše, bez výrazu, bez jiskry. Zbytek hereckého ansámblu se utápí v divadelní šmíře. Víc vášně je i v životopisu na wikipedii, víc citu i v smsce od 02, která mi právě došla. Jako komedie ultimátní guilty pleasure, ideální na večer plný citu a noc plnou vášně:) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Jane Austen sa mi rozhodne páčil viac ako jej dielo Pýcha a predsudok. A nie je to len samotným obsahom, skôr by som povedal že je to v odlišnom filmovom spracovaní a v lepších hercoch. Bola tu proste chémia. Tiež napr. A. Hathaway sa mi do historických a romantických filmov hodí viac ako K. Knightley. Odhliadnuc od negatív a rozdielov medzi oboma filmami, je mi teraz aspoň jasné, kde autorka čerpala inšpiráciu. Stačilo sa jej len spätne ohliadnuť na svoj život a námet hneď na niekoľko romantických románov bol na svete. Obetovať svoju lásku pre druhých je to najcennejšie čo okrem svojho života môžme niekomu darovať. Mnohí si žiaľ podobnú obetu ani neuvedomia a upadne tak do zabudnutia. Skutočne veľký človek však tento skutok ani nepripomína. Škoda, že sa do scenára nepriplietlo trocha viac z členov rodiny T. Lefroya (J. McAvoy), mohlo to byť ešte zaujímavejšie. Najviac ma však mrzí, že je tento výborný historicko-romantický film tak podceňovaný, určite si zaslúži väčšiu pozornosť a aj červené čísla. 85/100 ()

Reklama

Elyssea 

všechny recenze uživatele

McAvoy je výborný herec. Anne Hathaway je sice půvobná, ale velmi průměrná herečka. A dohromady jim to prostě nejde. Vášeň, která je zmíněna v názvu se totiž mezi nimi nedostaví. James hoří jako zapálená pochodeň, ale Anne je stále chladná jako socha. A zbytek osazenstva se jen (marně) snaží vytřískat z nijakého scénáře co to jde. Mimochodem, ta pasáž a la "po dvaceti letech" tam rozhodně být nemusela a na tu scénu mezi rodiči Austenovými na začátku filmu jsem jen tupě zírala. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

To, že tvůrci hodně čerpali z romanové Pýchy a předsudku, by vůbec nevadilo, protože Jane Austenová samozřejmě nenacházela inspiraci jenom ve svojí mysli. Problém je, že filmová Jane Austenová je daleko nevýraznější než její hrdinky. Nijak nepomáhá ani nenápaditá režie a vizuální zpracování. Hathawayová a McAvoy sice jako pár nepůsobí špatně, ale jejich sblížení přijde bez jakékoliv přípravy a na austenovský příběh moc přímočaře. Na úrovni emocí tahle love story nejspíš příliš diváků oslovit nedokáže. ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Ale no tak lidi, vždyť je to šťavnaté, sexy, hravé a vtipná. Dobře v závěru se trochu přitlačí na pilu, ale nejedná se o žádná patosoidní klišé. James McAvoy hned od začátku a vlastně hlavně na začátku naprosto neodolatelný. Ono tomu trošku ubírá, že dráždivost první poloviny po společném vyznání lásky tak trochu opadne a už se jede na vážno. Nicméně já jsem spokojena. Jo, a málem bych zapomněla, Joe Anderson je tu neskutečně sexy :) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy se Jane (Anne Hathaway) v lese setká s Tomem (James McAvoy), za sebou po zemi vláčí provázek, který však již v dalším záběru není. (tyna97)
  • Američanka Anne Hathaway (Jane Austen) se měsíc před natáčením přestěhovala do Anglie, kde pečlivě pilovala přízvuk. (Olík)
  • Dům Jane Austin pochází z roku 1747. (duklak2)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama