Reklama

Reklama

Scratch

  • USA Scratch
Trailer

Obsahy(1)

Dokumentární film Scratch zaujme každého, kdo se jen trochu zajímá o historii žánru zvaného hip-hop. Uvidíte v něm spoustu známých a legendárních postav DJské scény, jako je například Q-Bert, Afrika Bambaataa, Grandmixer DXT, Shadow a mnoho dalších. Dozvíte se skoro vše, co se týče sbírání desek, scratche, beat jugglingu ad. (DellEthing)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Jako dokument, rozhodně hodně povedená odpověď na otázku co je to Hip Hop. Odpověď, která je dnes neuvěřitelně vzdálená realitě, protože co se týká Hip Hopu, tak podle mě, se po roce 2000 nastartovala 100% komerční cesta ždímání. Dokument se zaměřuje hlavně djing, MC´s a na evoluci beatu, který odstartoval DXT a inspiroval takové masakrátory s gramci jako Grand master flash, Q-Bert, Mix Master Mike, Dj Premier a když všechny tyhle týpky znáš, je to supr podívaná a sbírání informací o pouliční kultuře, která v současnosti nese na zádech břímě trhu. Malá škoda, že v dokumentu nejsou stejně detailně probrány další elementy graffiti, break dance. Každopádně, je tu o tom pochopitelně zmínka, jako o nedílné součásti kultury Hip Hop a jelikož se dokument jmenuje Scratch je jasný o co půjde. ()

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Já abych pravdu řekl, tak HIP - HOPovou kulturu vůbec nesleduji a když vidím ty rádoby tvrdé gangtery v teplákách a se zlatými hodinami na krku, tak jsou mi spíš k smíchu. Rap mi taky moc neříká, ale tímto dokumentem jsem byl velmi mile překvapený a to jen z jednoho důvodu, byl to prostě oldschool! Začátky, nadšení, nekomerčnost, zapálení do věci, to jsou všechno zlaté časy jakéhokoliv hudebního žánru a tady to na mě dýchlo jak již dlouho ne v žádném jiném dokumentu o hudební scéně. ()

Reklama

ondrejmagic 

všechny recenze uživatele

Tento dnes již klasický snímek ve svém žánru prezentuje nejen původ djingu, hip hopu a kultury s tím spojené, ale rovněž hluboce zapálené a inovativní umělce, kteří stáli u zrodu těchto žánrů. Záběry, ve kterých se DJ Shadow s kamerou vydává do suterénu obchodu s vinyly, jsou dnes již naprostou klasikou. Snímek je naprosto transparentní a suverénně nejlepší propagací hip hopu takového, jakým byl od začátku a jakým ho vidí zasvěcení srdcaři. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Strhující dokument o hip hopovém djingu. Ani chvíli nenudí a přitažlivou formou přibližuje podstatu tohohle elementu hip hopové kultury. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama