Reklama

Reklama

Our Daily Bread

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární
Filipíny, 2006, 5 min

Režie:

Khavn

VOD (1)

Obsahy(1)

Radikální bojovník s filmovým jazykem režisér Khavn De La Cruz je nejvýraznějším představitelem filipínské nezávislé kinematografie. Tvůrce experimentálních filmů stojí v čele výrobní společnosti a filmového festivalu MOV Digital Film Festival. Je autorem rockových oper, románů a básní, jako zpěvák a klavírista působí ve skupině The Brockas. _ John Cage v titulu Khavnova krátkého filmu není náhodou. Podobně jako slavný hudebník posouvá režisér umělecké instrumenty až k hranici fyzické únosnosti. Film je nástrojem formální a mentální destrukce. Ironický klip s plovoucími texty recykluje i Cageovu slavnou skladbu 4'33", skládající se z trojího otevření a zavření víka klavíru, aniž by byl zahrán jediný tón. _ Vítězný film oberhausenského festivalu krátkých filmů Rugby Boyz ukazuje v zneklidňující a koncentrované formě život v chudinské čtvrti filipínského města, kde je mezi chatrčemi jedinou dětskou zábavou karaoke, ragby a čicháni ředidla. _ Ve slumu se odehrává i snímek Chléb náš vezdejší, který zachycuje den jedné rodiny živící se sběrem odpadků v ulicích. Bída je vrcholným stupněm nicoty, úplností nesvobody. _ Plechovka a pantofle slouží k dvouminutové ukázce fotbalového umění při běhu úzkými uličkami chudinské čtvrti až k smetišti, které ji obklopuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Riley 

všechny recenze uživatele

Špatná kvalita a ačkoli je to určitě hrozné, mě to nic neřeklo. Proč přesně je v téhle situaci atd....navíc na cigarety paní asi měla. ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Co si budeme říkat, je to jen ukázka toho, co jsme už všichni viděli v různých dokumentech a humanitárně laděných spotech, neříká to celkem nic nového, nikam to nemíří, pointa taky kde nic tu nic. Díky pěti minutám nestihlo urazit, rozhodně však nenadchlo. Zlatý střed... ()

Reklama

Reklama