Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jason (Mark Webber) pracuje ťažko deň čo deň na benzínovej pumpu za mizerný plat. Po večeroch pomáha svojmu senilnému priateľovi Gusovi (Harry Dean Stanton) v jeho kine premietať staré klasické filmy. Musí sa tiež starať o mamu, pretože jeho otec spáchal samovraždu a nič, okrem darčeka pre syna, ktorý sa Jason obáva otvoriť, po sebe nezanechal. Jeho život plný ťažkej práce a márneho snaženia o platenie účtov sa zmení, keď jedného dňa stretne v kine zvláštnu a záhadnú Frances (Zooey Deschanel). Pomáhajú si v ťažkých chvíľach života, ktorým sa snažia prepletať. Sú si oporou, zbližujú sa, stávajú sa z nich spriaznené duše. Ale veci nemusia byť také, ako sa zdajú. (Resty)

(více)

Recenze (40)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Ja len dúfam, že hneď ako Jason vystúpil z toho autobusu, tak mu začal skutočne dobrý život. Pretože ten, ktorý sme mali možnosť vidieť nebol bohviečo. Smutný až depresívny film, presne tak, ako to mám rada. Každá postava mala svoje miesto v príbehu, pomalá muzika to pekne doplnila a tá Jasonova - život do žíl vlievajúca - záverečná myšlienka bola fantastickou bodkou na záver. Páčilo sa veľmi. 4,5* ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Komedie to není ani vzdáleně, spíš smutný příběh o Jasonovi, který nemá rozhodně vůbec jednoduchý život. Je typem člověka, který je velmi uzavřený a mimo jiné problémy s kterými se potýká, trpí také imunitní poruchou, která zabraňuje tomu, aby mu rostly vlasy. A tak to skrývá nejen pod parukou, ale ještě pod čepicí a kapucí, protože nechce, aby ho někdo viděl. Není to asi snímek přímo pro mainstreamového diváka a taky na něj musí být ta správná nálada. Mark Webber byl moc sympatickým Jasonem, ale i ostatní postavy se měly možnost nějakým způsobem projevit. Od H.D.Stantona, který svého senilního promítače filmů Guse hrál velmi dobře, nebo Jasonova švagra při rozdávání dárečků, kde si zahrál správného nespokojence a cholerika, až po trochu prosvětlující činitel celého filmu, kterým byla Zooey Deschanel. Její Frances byla vlastně taky taková zvláštní osůbka se smutnou minulostí, která ale velmi dobře zpívá a Jasona tahle dívka rozhodně nenechá chladným. Je to takový melancholický, smutný a depresivní příběh, který si svého diváka určitě najde, protože je ve své podstatě moc hezký a prokládaný i spoustou pěkných myšlenek. 4,5* ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Až na pár lehce úsměvných momentů konstantní deprese od začátku až do konce. Navíc doprovázená melancholickou hudbou, která jenom podtrhuje atmosféru zmaru a bezvýchodnosti tohoto filmu. Ale přesně takhle mám depresivní dramata rád, takže spokojenost. Jinak snímek stojí na hercích, nejvíc mě zaujala Zooey ve velmi zajímavé roli. Konec trochu překvapil, nevím jestli spíš mile nebo ne, ale každopádně k tomuto snímku tak nějak patří a já tohle pesimistické dostaveníčko hodnotím celkově slušnými 4*. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

To že úplne všetky postavy v tomto filme musia byt nejakym sposobom divne ma strasne iritovalo a uplne to narusilo taku tu civilnu a pohodovu atmosferu aku zvyknu tieto pomalé drámy mať. Vďaka tomu sa autorom vôbec nepodarilo ma vtiahnut do deja a už po chvíli som mal chuť film vypnúť. Pritom pri kvalitných filmoch tohto typu si obyčajne prajem, aby aj napriek pomalému tempu, trvali dlhšie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Uf, tak toto bola nečakaná nálož depresie a clivoty. Zvláštna zmes nostalgie a melanchólie sa vlastne tiahne celým filmom a nájdeme ju tu všade - v postavách, v prostredí, ale napr. i v tom, akým spôsobom bol príbeh prerozprávaný. Skrátka celá obsahová i pocitová konštrukcia snímku bola jedno veľké depresívne divadlo, ktoré teda riadne zatriaslo mojim vnútrom. Tu nešlo iba o hlavnú postavu a jej bezútešný, smutný život, kedy mal človek pocit, že nech urobí chalanisko hocičo, aj tak to dopadne zle, ale niečo podobné vlastne prežívala každá postava vo filme. Hlavne chudák Gus. Napríklad jeho posledné momenty, tak tie boli teda po pocitovej stránke neskutočne geniálne vykreslené. No a ešte keď sa do toho zamontoval Chaplin... páni, to bola ale riadna pocitová nálož. O obsahovej stránke sa dá vlastne povedať to isté - majstrovsky napísaný scenár, a čo je hlavné, je plný tak krásnych a pritom jednoduchých myšlienok, až z toho človeka príjemne mrazí. Ešte dlho po filme veru bolo nad čím premýšľať. S. Berrovi sa podarila jedna ohromne geniálna záležitosť, klobúk dole. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama