Reklama

Reklama

Závěť

  • Srbsko Zavet (více)
Trailer

Starý muž jménem Živojin Markovič, žijící v odlehlé vesničce, se modlí, aby jeho vnuk Cane odjel do města, prodal svou krávu a přivedl si manželku. Ve městě se má setkat s dědečkovým nevlastním bratrem, ale ten už nežije. Místo toho se setká s jeho dvěma vnuky, dvěma dobrosrdečnými bratry, kteří jsou ale drobnými zločinci a odborníky na demolice. Cane si s těmito muži brzy rozumí a také se zamiluje do školačky Jasny, kterou si chce vzít, aby splnil slib dědečkovi. Zaplete se do rodinných záležitostí této dívky, zachrání ji i její matku před prostitucí a gangstery, které vede muž jménem Bajo. Vrátí se s nimi do vesnice včas, aby navzdory gangsterům oslavili Živojinovu svatbu se sousedkou. I když Bajo a jeho banda dělají, co můžou, aby všechno zmařili, konají se svatby dvě. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

valdstein0 

všechny recenze uživatele

Je to dobré, je to přece od Kusturici! Kdyby tento film natočil nějaký neznámý srbský režisér nebo Zdeněk Troška, tak by se hodnocení pohybovalo možná i v černých číslech, ale protože je to Kusturica, tak tomu pod 3 hvězdičky nikdo nedá. Já s čistým svědomím dávám 2, protože tady už Kusturica notně přestřelil. To co bylo v Černé kočce ještě vtipné je tady až neskutečně trapné. Kusturica se opakuje a většinu gagů už jsme měli možnost vidět v jiných filmech. Film navíc trpí stopáží, protože víc jak 2 hodiny na prázdnou crazy komedii je fakt moc, zvlášť když dobrých vtipů tam bylo tak na 15 minut. Celkově mám z toho filmu dojem, že Kusturica zkouší co jeho západní, zejména francouzští, obdivovatelé budou ještě schopni strávit a má z toho děsnou prdel. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Klobúk dol nielen pred Kusturicom, ale aj pred mladým Urosom Milovanovicom ktorý zahral Tsana naozaj veľmi dobre. Komédia nepatria k mojim obľúbeným žánrom, ale na tento film som narazil kedysi dávno na STV 2 keď boli myslím štvrtkové večery venované zahraničnej tvorbe z filmársky menej zdatných krajín a bol to tuším prvý film od Kusturicu, až po ňom som si pozrel Čiernu mačku bieleho kocúra. Naozaj veľmi vydarená vidiecka komédia. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Balkán je za humny, sousední Chorvatsko je moje oblíbená destinace, a přece jsem byla jako v Jiříkově vidění. Podobnou dědinu jak z Mrazíka abys u nás lupou pohledal, pop sem pop tam, mafiáni, dvojčata, akční staříci, femme fatale, Batman, všichni s každým, bylo to jak nejbláznivější sen. Známá horkokrevná muzika o síle ledoborce na mě vystřelila hned z úvodu a skončila v šíleném orgiózním reji se závěrečnými titulky. Kdyby režisér zjevně nakloněn americké produkci vynechal nechutné zoofilické vložky, zůstal by neotřelý vtip a imaginární svět, kde si musel každý najít svůj malý střípek radosti. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám slabosť pre balkánske filmy, hudbu, Kusturicove a hlavne Srbské filmy celkovo, ktorých som za posledné roky videl dosť aj preto, že ich vyhľadávam. Tešil som sa na ďalšiu divokú jazdu v štýle Čierna mačka biely kocúr, ale výsledok je ešte divokejší ako som si myslel. Už samotný príbeh je trošku čudácky. 12- ročný chlapec si ide do mesta hľadať ženu ???...K tomu Kusturica tradične naviazal množstvo väčších či menších dejových liniek a všemožných postavičiek. Posledných 20-30 minút všetky postavy a dejové linky splynú dohromady a balkánsky guláš je v tranze. Hudba hraje, tancuje sa, strieľa sa a na všetko z oblohy dozerá lietajúci Čestmír...Musím priznať sklamanie, ale Balkán mám stále rovnako rád. 60%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První setkání s Emirem Kusturicou jsem měl u filmu Černá kočka bílý kocour, který mě strhnul a od té doby jsem jeho tvorbu začal sledovat. Bohužel od té doby mě jiným filmem nedokázal tolik vtáhnout a přestože se Závět a minimálně její konec "kočce" blíží asi nejvíce, nebylo to prostě ono a jako celek film úplně nefunguje a nebaví ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Pieseň v karaoke súťaži, kde spievajú Jasna (Marija Petronijevic) a Tsane (Uros Milovanovic), je "Winner takes it all" od skupiny Abba. (vander19)
  • Film, který sledují Tsane (Uros Milovanović) a Jasna (Marija Petronijević) u ní doma, je Scorseseho Taxikář (1976). ((mOnkey))
  • Film sa natáčal v meste Uziče a v dedinke Zlatibor. (vander19)

Reklama

Reklama