Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Boss321 

všechny recenze uživatele

Není to až takový propadák jaký jsem čekal, ale celý příběh na mě působení strašně vykonstruovaně a ve scénáři je až příliš nelogičností (kdyby se dalo tolik věcí stihnout za 88 minut to by byla nádhera :-)). Al Pacino samozřejmě zahrál spolehlivě, ale jsem docela překvapen čemu se to upsal. Navíc Jon Avnet není zrovna zručný režisér a má se ještě hodně co učit. Dvě a půl hvězdičky.......... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je vynikající jako vždy, vše ostatní je v podstatě špatně. Vedlejší postavy nemají čím zaujmout, hra na vraha díky tomu nefunguje, protože studenti se od sebe těžko odlišují. Nechávání stop ve stylu "máš ještě tolik a tolik času" většinou spíše budí alarm logiky k ostražitosti a samotný scénář je tradiční kriminální béčko, kterému chybí akorát logo nějaké německé televize. Avnet nicméně režíruje docela svižně a co je nejdůležitější, zvolený "real time mode" skutečně funguje a díky tomu si člověk (minimálně napoprvé) mnohé dějové lapsy ani neuvědomí. Coby řadová detektivka přijatelné, od Pacina by však člověk přeci jen čekal něco památnějšího... ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další rutinní thriller Jona Avneta, který udržuje divákovu pozornost jen díky standardně velice dobrému výkonu Ala Pacina, který nebyl skvělý jen proto, že mu to nedovoluje režie a scénář. Film běží docela rychle a idkyž má více než 88 minut diváka nenudí a to hlavně díky tomu, že se přavážnou část snímku pořád něco děje. Škoda podivné pointy, která patří do skupiny těch směšných a nepromyšlených. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Po přečtení všech komentářů místních, uznávaných filmových kritiků jsem měl pocit, že tenhle film je děsná sračka. Odmítal jsem si ho pučit a už vůbec u něj strávit nějakou tu minutu. Jenže jednoho dne jsem našel v krámě originálku za 49 Kč. Jako správnej Čech s lety prověřenou obchodní intuicí "nebude se mi to líbit, ale když to stojí tak málo, tak si minimálně tři vezmu", jsem neváhal a DVD si pořídil. Nakonec napětí v mym bytě bylo na tak vysoký úrovni, že mi na čele, kromě potu, vyskočila obrovská žíla, která mi bránila ve výhledu na televizi. Užil jsem si to a má obchodní instuice nelhala ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jedno pozitivum na úvod: Al Pacino vypadá v kravatě a dlouhém kabátě stále zatraceně dobře a charisma mu neschází ani v šablonovitém thrilleru 88 Minutes, který si pohrává s nebezpečnými ambicemi, ale absolutně je nezvládá. Scénář působí neuvěřitelně vykonstruovaným dojmem, což vyvrcholí stupidním finále, snaží se vyrovnat současnému trendu o „šokující pointu“. A po Pacinovi nejznámější herečtí představitelé, William Forsythe a Leelee Sobieski (u ní je to s povzdechem dvojnásob), přepínají svoje postavy až do křečovitých kreací. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • V 22. minúte vychádza Jack Gramm (Al Pacino) autom z garáže a o minútu neskôr môžeme vidieť, že nejde rovnakým Porsche ako predtým - na aute sú iné elektróny. (mackobubu)
  • Premiéra měla být už v roce 2005, ale nakonec se posunula o dva roky. (Elisebah)

Reklama

Reklama