Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

ladko 

všechny recenze uživatele

Ten dej je dosť nelogický. Dokonca by som povedal, že tak nelogický ako rasista pozerajúci dennodenne Show Billa Cosbyho... Zachraňuje to casting. Al Pacino tradične výborný, aj keď scénar sa mu nedovoľoval nejako predviesť. Záverečný zvrat pomerne trápny a čo je ešte horšie neefektívny. Malo to však aspoň spád, takže drobné plus za to. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Al predvadi, ze hrat stale umi a tento talent mu uz nikdo neuzme, a to ani prumerne filmy do kterych nyni byva obsazovan. A mezi ne patri i 88 minut, film kteryzto se dost dlouho rozjzdi a co je nejhorsi - vlastne po celou dobu ani poradne nerozjede do nejakeho aspon prumerneho tempa. Krom par krvavych scen zde neni v podstate nic, co by podrazdilo nase smysly, ktere by v nas mohly vyvolat napeti, strach ci podobne adrenalin zvysujici emoce. Namet neni uplne nejhorsi, ale nudne vystaveny pribeh, nijak vyrazne hrajici herci krome Ala a jeho neustale otravne pipajici telefon strhavaji tento kousek do podprumeru. ()

Reklama

anderson odpad!

všechny recenze uživatele

Sračka. Iné slovo ma bohužiaľ nenapadlo keď som sa pokúšal zhliadnuť tento "film" a pochopiť prečo hlavnú úlohu prijal AL PACINO. Vrah mi bol jasný po cca 20 minútach, ale to by mi ani tak nevadilo. Najpríšernejším prvkom filmu je totiž dementný scenár a amatérska réžia. V polovici 90-tych rokov podobné C-voloviny prinášala na svojich VHS spoločnosť INTERSONIC. SPI zdá sa "úspešne" týmto hovadinám konkuruje. (6.2.2008) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už jsem se smířil s tím, že některé věci zkrátka nepochopím. Např. kvantovou fyziku, proč je Twilight sága tak oblíbená nebo proč má tento film pouhých 60 %. Dobře, beru, není to žádný zázrak, ani po příběhově stránce a zřejmě ani po technické, ale mě to zabavilo. Pustil jsem si DVD okolo půlnoci s tím, že jsem chtěl oddychovku, která mě neuspí. A to se povedlo perfektně. Jako vždy skvělý Al Pacino zde opět táhne celý film kupředu a navíc mu věříte každé slovo, každý pohyb. Nebudu tu mluvit o předvídatelnosti filmu (ale hlavní záporáka jsem neodhadl, v průběhu filmu jsem měnil své typy co 5 minut) nicméně film mě zabavil, já se ani na chvíli nenudil a hlavně jsem neusnul. Netvrdím, že 88 minut je bezchybný snímek, jen říkám, že jsem si chyb nestihl všimnout. Takže za mě 90 %. P. S. A tohle je další případ, kdy mě fakt zajímá, kolik lidí zde hodnotí opravdu podle sebe a kolik podle ostatních, aby zapadli… ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrný thriller s nadprůměrným Al Pacinem, protože právě on byl tím hlavním a asi jediným tahounem celého filmu! : )) Hlas v telefonu soudnímu psychiatrovi Jacku Grammovi oznámí,že za 88 minut zemře a než si uvědomí,že to není žádný vtip,tak nastává šílený závod s časem. Minuty nemilosrdně ubývají a hrozba blížící se smrti je už na dosah. Ale za těch 95 pořádně nadupanejch minut si " Al " ty 4* zaslouží. :-) ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • Když je osoba, která vyhrožuje Jackovi, poprvé ukázána do kamery, uplynulo 88 minut od začátku filmu. (liquido26)
  • Film se odehrává v Seattlu, ale natáčel se ve Vancouveru. Je to poznat v několika scénách - ve filmu se např. objeví prodejna z obchodního řetězce Shoppers Drug Mart, jedná se o kanadský obchodní řetězec. Ve filmu se také objeví v několika záběrech kanadské novinové deníky 24 Hours a Metro. Metro je sice distribuováno i v USA, ale pouze v New Yorku, Bostonu a Philadelphii, nikoliv v Seattlu. (liquido26)

Reklama

Reklama