Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výhoda scénáristů byla že mohli jako vraha označit kohokoliv a myslím že by to bylo i uvěřitelně neuvěřitelné. Takto tedy vybrali a ukázali. Mě totiž přišla podezřelá celá třída. Al Pacino hraje jakéhosi zasloužilého playboye na kterého se lepí všecky mladé holky v okolí. Akce minimum a když nastane např. výbuch auta, tak to vypadá jako v německém televizním filmu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rutinný, nezvládnutý a televíznym dojmom pôsobiaci psychologický triler s chytľavou, ale nevyužitou zápletkou (hlas v telefóne vám oznámi, že za 88 minút zomriete) a príšerným scenárom. Unavený Al Pacino (Insomnia) nestíha držať krok s hnusnou retrospektívou, fádnou Avnetovou réžiou, nepresvedčivými emóciami, strašnými dialógmi, matnou vizuálnou stránkou, tragikomickými výkonmi kolegov (McDonough, Forsythe, Unger), stupídnymi zvratmi a neexistujúcim zmyslom pre tempo. Ešte slabšie, ako (relatívne podobný) D-Tox. ()

Reklama

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Po přečtení všech komentářů místních, uznávaných filmových kritiků jsem měl pocit, že tenhle film je děsná sračka. Odmítal jsem si ho pučit a už vůbec u něj strávit nějakou tu minutu. Jenže jednoho dne jsem našel v krámě originálku za 49 Kč. Jako správnej Čech s lety prověřenou obchodní intuicí "nebude se mi to líbit, ale když to stojí tak málo, tak si minimálně tři vezmu", jsem neváhal a DVD si pořídil. Nakonec napětí v mym bytě bylo na tak vysoký úrovni, že mi na čele, kromě potu, vyskočila obrovská žíla, která mi bránila ve výhledu na televizi. Užil jsem si to a má obchodní instuice nelhala ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Neberu v potaz nepravděpodobnost děje, ale drive celého snímku. Al Pacino se fakt nezastaví, čímž mě režisér donutil stále jen uvažovat nad tím, co přijde dál, a neměl jsem tedy ani čas se pozastavovat nad některými hloupostmi. Závěr byl ovšem slabší, což je škoda. Velké překvapení, ale je to film na jedno zkouknutí, už rozhodně nemám potřebu to kdykoliv vidět znova. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Jedno musim Avnetovi nechat. Doteď jsem si myslel, že by mě bavilo sledovat dvě hodiny spícího člověka, kdyby to byl Al Pacino. Ve filmu 88 Minutes je ale nudař i on. Ono zapadnout do tak zoufale nenápaditého kolektivu v čele s kameramanem, režisérem, střihačem a hudebním skladatelem musí být pravda troch kumšt. O scénáristovi nemluvě, protože toho muselo už dávno zajet nahatýho auto, když loupal cibuli na výpadovce. Nedokážu si totiž představit, že člověk s tak nelogickým a hloupým smýšlením o světě se stále drží naživu. Herecké výkony jsou bída s nouzí, občas jsem se chtěl rozplakat, ale moje slzy se tak nudily, že to ani nešlo. Dvě hvězdy třeba za Ala, kterýho natáčení očividně nebavilo stejně jako mě sledování výsledku. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • V 22. minúte vychádza Jack Gramm (Al Pacino) autom z garáže a o minútu neskôr môžeme vidieť, že nejde rovnakým Porsche ako predtým - na aute sú iné elektróny. (mackobubu)

Reklama

Reklama