Reklama

Reklama

Vysokoškolský profesor Dr. Jack Gramm, který zároveň pracuje jako forenzní psychiatr FBI, dostane ultimátum – zbývá mu 88 minut života. Aby se zachránil, musí Jack použít všechny své dovednosti a zkušenosti, aby zúžil okruh možných podezřelých, mezi něž patří nespokojení studenti, opuštěná milenka i sériový vrah, který sedí v cele smrti. Jack Gramm založil celou svou kariéru na spolehlivém „určování“ povah lidí a faktorů rizik. Svoje expertní osvědčení získal díky případu sériového vraha Jona Forstera a nyní, s pocitem zadostiučinění, čeká na Forsterovu popravu. Ale když se začnou objevovat další podobné vraždy, musí Jack obhájit, že Forster je skutečně vinen, jak celou dobu tvrdil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

sepp 

všechny recenze uživatele

Al predvadi, ze hrat stale umi a tento talent mu uz nikdo neuzme, a to ani prumerne filmy do kterych nyni byva obsazovan. A mezi ne patri i 88 minut, film kteryzto se dost dlouho rozjzdi a co je nejhorsi - vlastne po celou dobu ani poradne nerozjede do nejakeho aspon prumerneho tempa. Krom par krvavych scen zde neni v podstate nic, co by podrazdilo nase smysly, ktere by v nas mohly vyvolat napeti, strach ci podobne adrenalin zvysujici emoce. Namet neni uplne nejhorsi, ale nudne vystaveny pribeh, nijak vyrazne hrajici herci krome Ala a jeho neustale otravne pipajici telefon strhavaji tento kousek do podprumeru. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Al Pacino je vynikající jako vždy, vše ostatní je v podstatě špatně. Vedlejší postavy nemají čím zaujmout, hra na vraha díky tomu nefunguje, protože studenti se od sebe těžko odlišují. Nechávání stop ve stylu "máš ještě tolik a tolik času" většinou spíše budí alarm logiky k ostražitosti a samotný scénář je tradiční kriminální béčko, kterému chybí akorát logo nějaké německé televize. Avnet nicméně režíruje docela svižně a co je nejdůležitější, zvolený "real time mode" skutečně funguje a díky tomu si člověk (minimálně napoprvé) mnohé dějové lapsy ani neuvědomí. Coby řadová detektivka přijatelné, od Pacina by však člověk přeci jen čekal něco památnějšího... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

BUDEŠ ŽÍT JEŠTĚ 88 MINUT…TIK TAK TIK TAK… Předně musím napsat, že Al Pacino vypadá jako ďábel i když hraje psychiatra. On a jeho charismatický hlas mají u mne rozhodující váhu při hodnocení. Dobrej úvod, a toho, jenž se nebude moc zaobírat tím, jestli je reálné vše v daném čase stihnout, může uspokojit i tempo. Pořád se něco děje, trocha akce a pokud ,,vypnete mozek“ víc než jindy, tak si v klidu odpočinete a závěr vás snad i překvapí. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

K "profesorovi" Al Pacinovi bych chodil klidně i na přednášky z jaderné fyziky. Pokud čekáte megathriller jako z dílny Davida Finchera asi budete zklamáni, ale pokud chcete nenáročný, zajímavý, ale vydatný zákusek s porcí tajemství, určitě jste na správné adrese. I díky famóznímu Pacinovi se určitě nudit nebudete. Pointu jsem neuhodl, ale určité podezření jsem měl :) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Výhoda scénáristů byla že mohli jako vraha označit kohokoliv a myslím že by to bylo i uvěřitelně neuvěřitelné. Takto tedy vybrali a ukázali. Mě totiž přišla podezřelá celá třída. Al Pacino hraje jakéhosi zasloužilého playboye na kterého se lepí všecky mladé holky v okolí. Akce minimum a když nastane např. výbuch auta, tak to vypadá jako v německém televizním filmu. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (9)

  • V 22. minúte vychádza Jack Gramm (Al Pacino) autom z garáže a o minútu neskôr môžeme vidieť, že nejde rovnakým Porsche ako predtým - na aute sú iné elektróny. (mackobubu)
  • Když je osoba, která vyhrožuje Jackovi, poprvé ukázána do kamery, uplynulo 88 minut od začátku filmu. (liquido26)

Reklama

Reklama