Reklama

Reklama

Bostonský vrah

(neoficiální název)
  • USA Night School (více)
Trailer

Obsahy(1)

Celý Boston sa chveje od strachu, pretože v meste vyčíňa sériový vrah. Jedná sa o zabijaka na motorke, ktorý svojim obetiam nekompromisne odtína hlavy. Polícia je bezradná, podarí sa jej zistiť iba to, že všetky obete chodili na tu istú školu a boli milenkami svojho profesora. Vrážd pribúda a poručík Austin musí konať, kým nebude neskoro. (helljahve)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Night School“ je tak trochu propojení gialla a klasického amerického slasheru 80. let. Má to více detektivní zápletku než snahu vyvražďovat a předvádět se vraždami, což může být i trochu překvapení. Je škoda, že ty vraždy nejsou provedeny trochu názorněji, stejně jako je škoda, že vrah se dá odhalit velmi brzy. I tak ta hodina a půl není vyloženě špatná. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní snímek o masovém vrahovi s velmi pěknou kamerou má blízko k italskému giallu, je však mnohem méně krvavý. Ne že by při vraždění dívek a žen nešplouchla krev, letící hlavy se ale divák nedočká. Některé scény jsou až poetické, na příklad krmení v akváriu, jiné zkoušejí znalost diváka z Psycha a proslulé sprchové scény a další ho napínají při hledání v kuchyni restaurace. Nejdůležitější je příjemná atmosféra, když sledujete dívku spěchající temnými ulicemi, která má v patách.... Pozorný divák sice odhalí vraha během jednoho rozhovoru, mně to nakonec až tak nevadilo. Jen lehké erotično a nedokončená lesbická scéna...s tím by si v Evropě asi vyhráli víc. Po řadě tuctových kriminálek ze současnosti je tohle příjemná podívaná. ()

Reklama

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Co musí obsahovat slashery všecky? Vraha, krev a cecky! Night School tohle ale nesplňuje. Vrah tady sice je, ale jeho herecký představitel/ka přehrává jak o život. Vraždy jsou naprosto bez nápadu a špatně natočené. A ikdyž je tady scéna ve sprše a jedna převlékací scéna, kozenky zůstávají skryté pod záběrem... Tenhle slasher je prostě cudnější než kolumbijská telenovela. A to prostě nemůže fungovat. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Bostonský motorkársky slasher v koženej bunde, helme a s parádnym nožom v ruke reže hlavy vyhliadnutým obetiam z nočnej školy brutálne a bez akéhokoľvek zaváhania. Totožnosť ani motív vraha nie je spočiatku zrejmá, jediné čo polícia môže robiť je vypočúvať okolie a čakať na ďalšiu vraždu. Postupnou elimináciou páchateľov sa slučka okolo jeho krku neustále priškrcuje, čím sa postupne znižuje manévrovací priestor sadistu. Všetko ale nakoniec môže dopadnúť úplne inak, ako sa spočiatku zdá. ### Síce sa jedná o predstaviteľa starej dobrej slasher školy, v tomto prípade je ale trocha okorenená ako to niekedy bývalo zvykom aj giallo prvkami. “Night School“, v Anglicku titul známy pod názvom “Terror Eyes“ sa dostal zásluhou cenzorov z BBFC začiatkom osemdesiatych rokoch aj na tzv. zoznam Video nasies. Takýmto spôsobom sa cenzorom podarilo zabrániť distribučnému šíreniu na územní Británie podľa nich odpadu filmovej zábavy. Verzia, ktorú nehodlali strpieť bola podobne ako pôvodný kino release už cut verziou skrátenou oproti originálu o 1 minútu a 16 sekúnd. Aj napriek tomu sa jedná o jeden z tých umiernenejších slasherov, ktorého sila nestojí prioritne na vraždách a ich naturalistickom zobrazení. Ide tu o príbeh, atmosféru a postupné rozmotávanie dejového klbka s množstvom uzlíkov. O re-release totožnej cut verzie sa po vypršaní banu postaralo v roku 1987 distribučné štúdio “Guild Home Video“. “Terror Eyes“ v Británii odvtedy už nikdy nevyšiel. Zaujímavosťou hororu Kena Hughesa je okrem tejto distribučnej prekážky v UK, napríklad aj taký alternatívny španielsky názov, pod ktorým sa “Night School“ propagoval v týchto končinách. Názvom “Psicosis II“ (v preklade Psycho II) sa v Španielsku bohvie z akých dôvodov sledovalo číslovkou pravdepodobne nadviazať na skoro dvadsať rokov staršiu Hitchcockovu klasiku filmového strachu “Psicosis” (originálny názov Psycho) z roku 1960. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na noname horor bez hvěz to nebylo špatné. Night School je v podstatě klasický policajní thriler o sériovém vrahovi, akorát ty vraždy vrah v motorkářské kombinéze s obřím nožem a to tak že typicky slasherovým způsobem. Takové žánrové propojení mi vyhovuje, navíc obě roviny jsou sice rutina, ale slušně zvládnutá. Vraha jsem sice odhalil dopředu, ale příčítám to tomu, že příběh, postavy a jejich motivace dávají smysl. Solidní průměr. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama