Reklama

Reklama

The Oxford Murders

  • Španělsko Los crímenes de Oxford (více)
Trailer

Na Oxfordské univerzitě se profesor společně s absolvujícím studentem pokoušejí zamezit sérii potencionálních vražd, které se zdánlivě řídí podle matematického vzorce. V hlavních rolích John Hurt a Elijah Wood. (Lavran)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

swamp 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je dosti hloupá honička na vraha z matfyzu. :P Naprostá většina rozhovorů těžkopádná, zcela nereálné chování jednotlivých postav, vysoká matematická řeč, která ovšem pokulhává, pokud jste někdy měli co společného matematickou analýzou (chci naznačit, že některé věci, o kterých se ústřední dvojice baví, jsou ze zimního semestru prvního ročníku:) .. zkrátka vše, co rádoby-inteligentní thriller strhává do podprůměrných hladin. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Hra s čísly a falešnými stopami, které kolem sebe trousí jednotlivé postavy příběhu, jehož zápory a klady jsou v relativní rovnováze. Několik výborných scén a na druhé straně několik zbytečných, občas zajímavá práce s kamerou a stejně často lehké herecké či režijní úlety. Jako laik netuším nakolik jsou tu matematicko-filozofické rekvizity mimo realitu, ale pomohly mi naladit se na atmosféru a náladu příběhu. Pátrání mělo občas švih a překvapení, občas ztrácelo dech, nechybělo ani několik zajímavých myšlenek. Žádný zázrak, ale také nic co by vedlo k pocitu ztraceného času. ()

Reklama

d-corso 

všechny recenze uživatele

De la Iglesia se široce rozkročil a ve snaze o co nejrozsáhlejší žánrový rozptyl se snažil vytvořit cosi mezi thrillerem, teen vyvražďovačkou, oxfordskou detektivkou a giallem. No a u tohoho širokého rozkročení ho kdosi (asi scénárista to byl) nakopnul pořádně do koulí. Skuhraje to nakonec dotáhl až k poslední klapce a díky tomu vznikla naprosto zbytečná sračka, kterou, abych jen bohapustě nekušnil, zdobí několik - dvě až tři - půvabných a povedených scén. To je ale od režiséra El día de la Bestia zpropadeně málo. ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Fakt je ten, že mne to prišlo až príliš matematicko - teoretické. A potom sa natíska otázka, či to nebolo až príliš prekombinované. Áno pointa je nádherná, všetko do seba dokonale zapadlo a tudíž vyvrcholenie zanecháva ten správny pocit....ale miestami autori akokeby boli až príliš pohltený matematickými rovnicami a teóriami a pozabudli na veci ktoré mohli z tohoto snímku spraviť naozajstný skvost......A ešte na margo veci: John Hurt predviedol majstrovské herectvo... ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Dva udondaní herci se snaží prostřednictvým svých špatně napsaných postav dopadnout vraha, kterým je nakonec...no spoilerovat nebudu, ale stejně je blbost na tohle koukat. Iglesia mě okouzlil a zmrazil Baladou o smutné trumpetě, ale tímto mě na plné čáře zklamal. Tak snad do třetice všeho dobrého... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Když Martin (Eliah Wood) ohlašuje telefonicky na policii první vraždu, tvrdí, že je na 3 Cunliffe Close. Taková ulice v Oxfordu opravdu je, ovšem zcela jinde, než je v dlouhém záběru na začátku naznačeno. Zmiňovaný záběr působí dojmem, že je bez střihu, ve skutečnosti to tak nemůže být, protože místa na něm zobrazená (knihkupectví Blackwell, Bridge of Sighs a dům na Cunliffe Close) jsou od sebe ve skutečnosti podstatně více vzdáleny. (PhillM.)

Související novinky

Britská herecká elita na stopě zločinu

Britská herecká elita na stopě zločinu

10.06.2008

Thrillerem The Oxford Murders s Elijahem Woodem v hlavní roli španělský režisér Álex de la Iglesia kdovíjak rozměrnou díru do světa neudělal, ale my ještě tomuto pošukovi přece jen dáme další šanci … (více)

Reklama

Reklama