Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po bojích kdesi v Tichém oceáně je na jaře 1945 už tři roky nezvěstný otec desetileté Pug. Přesto děvče i jeho matka Ruby věří, že se tatínek - krásný a ověnčený slávou - vrátí po válce domů. Většina okolních farmářů včetně zámožného souseda Silase je však přesvědčena, že Frank zemřel. Tu se náhle v městečku objeví muž. Je záhadný, zraněný, hladový a unavený. Jmenuje se Tom a začne Ruby s Pug pomáhat. Rodinná farma opět ožívá. Pomalu, ale jistě se ovšem blíží konec války... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Krásny americký doják o tom, že život človeka (malej Opal) sa môže zmeniť k dobrému aj v zlých časoch svetovej vojny. Stačí na to jeden vojak, čo nechce narukovať. Film vznikol v zlatých časoch, keď Hallmark u nás dával ešte výborné TV filmy 1996 - 2001. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Rozjezd filmu byl velmi průměrný po všech stránkách, avšak později se z toho stalo docela zajímavé Drama. Ale ten konec jsem úplně jasně předpokládal. Přesto se jedná o lehce nadprůměrný snímek. Mám rád filmy z tohoto období.. ()

Reklama

Volodimir2 

všechny recenze uživatele

Som veľkým fanúšikom filmov, ktoré sú jednoduché v príbehu, ale hlboko v emóciách a význame. Americký spisovateľ Rodney Patrick Vaccaro napísal román ale aj scenár pre film „Run the Wild Fields“. Rok 1944 malé mesto Severnej Karolíny a vojna, ktorú USA vedie v Pacifiku už viac ako 3 roky, neustále vyžaduje ďalšie obete. Aj Ruby Millerová s dcérou Opal „Pug“ čakajú na zanedbanej farme na svojho manžela, otca, ktorý je nezvestný už 3 roky a nedal o sebe žiadnu správu. Pochopiteľne, že dúfajú v jeho návrat. Hoci má film v pozadí 2. svetovú vojnu a násilie, vojnová akcia nie je ukázaná, je len nenápadne naznačená. Tento spôsob vyvolávania pozície vojny je vynikajú. Ešte aj smrť prezidenta Roosevelta (12.5.1945) , ktorá ovplyvňovala celú krajinu je podávaná ako skutočný zármutok všetkých. Film je takou lahôdkou duše, potešujúci príbeh o láske, priateľstve a ľudskej slušnosti, ale aj o žene, ktorá dáva útočisko mužovi o ktorom predpokladá, že je zbabelcom a ktorý sa príliš bál bojovať vo vojne. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama