Reklama

Reklama

Knight Rider - legenda se vrací

(TV film)
  • USA Knight Rider (více)

Od čias, keď Michael Knight (DAVID HASSELHOFF) vo svojom čiernom Pontiacu Firebird brázdil svet, ubehlo už veľa rokov. Televízia NBC sa však rozhodla legendu reinkarnovať a roku 2008 uviedla na televízne obrazovky nového jazdca, zabudnutého Michaelovho syna Mikea Traceura, aby bojoval proti zločinu a bezpráviu pod hlavičkou Knight Industries. Neprichádza však len nový hrdina, ale aj nový KITT, Ford Shelby GT500KR, ešte výkonnejší a dokonalejší ako jeho predchodca. Za Mikeom Knightom (JUSTIN BRUENING), vyslúžilcom z Iraku, príde jeho priateľka z detstva Sarah Graimanová (DEANNA RUSSOOVÁ), ktorá ho požiada, aby pomohol zachrániť jej otca, geniálneho vynálezcu a stvoriteľa auta KITT, Charlesa Graimana (BRUCE DAVISON). Mike sa spočiatku zdráha, ale napokon sa rozhodne dať sa do služieb Knight Industries. Mikeovi, Sarah a KITTovi pomáhajú agenti FBI Carrie Rivaiová (SYDNEY TAMIIA POITIER) a Alex Torres (YANCEY ARIAS), technickú podporu poskytujú Billy Morgan (PAUL CAMPBELL) a Zoe Chaeová (SMITH CHO). Napokon sa rozhodnú predstierať Mikeovu smrť. Mike Traceur tak prestane existovať a prichádza Michael Knight... 23-ročný Mike Traceur (JUSTIN BRUENING), syn legendárneho Michaela Knighta, slúžil ako vojak v Iraku. Po návrate domov chcel na všetko zabudnúť, a tak na istý čas zakotvil v metropole hazardu Las Vegas, kde sa zaoberá hazardnými hrami, automobilovými pretekmi a naháňaním dievčat. Z ničoho nič mu ozve jeho kamarátka z detstva Sarah, aby jej pomohol zachrániť jej otca Charlesa Graimana (BRUCE DAVISON), geniálneho vynálezcu a stvoriteľa auta KITT, ktoré vytvoril pre pentagonský projekt Légia. Charlesa uniesli bezohľadní gangstri. Mikeovi sa spočiatku nechce, ale napokon súhlasí. A tak Mike nasadne do nového automobilu KITT, ktoré poskytla firma Knight Industries, aby spolu so Sarah jej otca oslobodili. V ich činnosti ich podporujú agenti FBI Carrie Rivaiová (SYDNEY TAMIIA POITIEROVÁ) a Alex Torres (YANCEY ARIAS), technicky ich zabezpečujú. Billy Morgan (PAUL CAMPBELL) a Zoe Chaeová (SMITH CHOOVÁ). Napokon sa rozhodnú predstierať Mikeovu smrť. Mike Traceur tak prestane existovať a prichádza Michael Knight... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

LordMysti 

všechny recenze uživatele

Ve své době jsem hlatal s bráchou původní sérii, táta nám kvůli tomu musel předělat anténu aby jsme chytali čistě myslím ORF kde to taknrát vysílali. Před rokem a něco jsem koupil Forda Mondeo a značku Ford si hodně oblíbil. O to větší bylo mé překvapení, když jsem uviděl pilot pro novou sérii Knight Rider. Překvapení to bylo nejdříve rozpačité, následně se trošku srovnalo, ale celkový dojem z nového seriálu mi přijde hodně provařený. Poukud si i ostatní episody udrží alespoň podobnou laťku, tak je to u mě 50%, ale mám strach, že se to zvrhne v nudnou prezentaci a reklamu stále toho samého :(. No uvidíme... ()

Bigfuckman 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se těšil, že zas po dlouhé době uvidím Val Kilmera a ejhle on tu vůbec nehraje. Maj v tom pěkný bordel Pomo! Ale zpět k rytířskému jezdci. Od mého hodńocení 1 hvězdou jsem bohužel a bohudík musel ještě jednu přidat neb je na co se dívat. Tím nemyslím hlavní herečku ani děj filmu, ale přávě Kitta. Yes Kitt, he never kid!" Jsem hold ovlivněn v hodnocení. Aby taky ne, když mi tam dají mé the best car of the world. Naštěstí za cockpitem už nesedí ožralý chlípník David "SpongeBob" Hasselhoff. Tak a pro dnešek bylo těch Knight i Ghost riderů dost! So much riders, so much imbecility. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nostalgia opäť vytiahla svoje zbrane a tvorcovia to vedeli. A mohlo to byť ešte lepšie, nebyť toho, že hlavní predstavitelia vyzerali ako párik metrosexuálov z reklamy na kondóm s hereckými schopnosťami schopnými utiahnuť maximálne jeden videoklip. Tento pilot určite predchádzajúce kultové roky nepoškvrnil, za čo môže hlavne dobré grafické spracovanie, kamera bola na slušnej úrovni a s efektmi som bol tiež spokojný. Navyše titulná znelka a Hasselhoff na záver. A určite by som sa naňho rád pozrel znova za volantom KITT-a, imho na to stále má. A tak si seriálom tento môj celkový dojem určite nenechám skaziť. I keď Mustang nebol najšťastnejšia voľba. 65%. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Připomíná to parafrázi na "vypadá jako kočka, ale není to kočka". Prostě recyklace kultovního seriálu s použitím všech provařených a odzkoušených přísad (mluvící auto, jinoch za jeho volantem, jednoduchoučký scénář) se nějak nedaří... že by to bylo faktem že 25 let stará myšlenka naivního seriálu (který zachraňuje nostalgie) vypadá v jednadvacátém století spíš komicky? No... tak to jste ještě neviděli seriál. Ty dvě hvězdičky jsou za odvahu a za Ford Shelby GT500 (a za to že víckrát už to vidět nechci) ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 No tedy pro nas, co jsme tento kultovni serial sledovali se zatajenym dechem pred zpravama na ORF2, je to opravdovy otres. Kdyby misto Kilmera nasadili Brosnana a vymenili i vsechny zbyvajici herce - pravda - v uvodnim pilotu k serialu to tak udelali - tak by se dalo jeste o necem premyslet. I kdyz odporna pocitacova animace i pri prejezdech miniaturniho auticka v pousti + detaily na metamorforzu... takze asi nic. Mimochodem, KITT, ktery neskace a nema jine podobne vychytavky, je asi zajimavy jako posledni JB bez charismatu, zato s velkou maskulaturou... ()

Galerie (13)

Zajímavosti (3)

  • Vůz Kitt je ve skutečnosti Ford Mustang Shelby GT500KR. (Dawid199)
  • Vo filme bolo použité auto na diaľkové ovládanie, takže herci mali pocit akoby auto riadilo samé. Justin Bruening (Mike) sa priznal, že to bolo trochu zvláštne sedieť v aute, ktoré samo riadi. (RedMist)

Reklama

Reklama