Reklama

Reklama

V dávných dobách vznikla říše zvaná Persie. Její král byl mocný i moudrý a v místech, která dobyla jeho vojska, vždy nastolil pořádek. Měl dva syny, v očích boha však nebyla jeho královská rodina úplná, proto adoptoval chudého sirotka Dastana, který se stal jeho třetím synem - bez nároku na korunu, protože nebyl vznešeného rodu. O mnoho let později se všichni královi synové účastnili válečného tažení. Přes králův zákaz útočit na posvátné město Alamút princové dají na radu králova bratra a zahájí boj. Město je dobyto, princezna Tamina , strážkyně města, je uvězněna a bratři získávají tajemnou dýku, která může svého majitele přenášet v čase. I když krále útok na posvátné město rozhněvá, nakonec se vydá do Alamútu, aby se syny a bratrem oslavil válečný triumf. Ještě téhož dne je otráven a vina padne na Dastana. Aby princ očistil své jméno a našel skutečného vraha, musí rychle uprchnout. Společně s ním utíká i princezna Tamina... (TV Nova)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 451)

novoten 

všechny recenze uživatele

Nejukecanější pohádka, kterou nám Šeherezáda odvyprávěla. Princ Dastan má na všechno argument, princezna Tamina pak ten nejostřejší jazyk, co kdy na východě poznali a člověk si mezi všemi těmi dialogy a argumenty občas přeje, aby se zase projevil ten vyprávěnkový duch, který kolem sebe hra rozhazovala snad v každém kroku, skoku nebo souboji. Dějová linka ale potěšila víc, než jsem se odvážil čekat. Tvůrce hry totiž dodal přesně ty dějové zákruty, které mě na předloze tak fascinovaly a dýka, hodiny, záporák i chemie hlavní dvojice rozhodly o tom, že atmosféra Písků času se dostavila. 70% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kupodivu to předčilo má (byť pravda - velmi nízká) očekávání. Princ z Persie je ničím nezávadný a kompletně neškodný letní blockbuster s velmi sympatickou hlavní dvojicí. Na chytrý příběh (závěr odhadne KAŽDÝ alespoň mírně zkušený divák) a geniální herecké výkony se sice fakt nehraje, ale to bychom asi chtěli moc. Já jsem se bavil a tak jsem spokojen. 6/10 ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Ako hráč legendárnej hernej série (starej aj novej) som spokojný. Základ príbehu, hlavného hrdinu, atmosféry, dialógov a výpravnosti sa zachoval. Druhej časti sa asi nedočkám, čo je škoda. Mohlo sa tu jednať o sériu ktorá mohla ešte predviesť zaujímavé veci (keby sa zmenil režisér). Potenciál je obrovský. 7+/10 ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ja som bola spokojná. Čo viac by sme čakali? Rozprávkový spektákel od Disneyho, kde je veľa bitiek, avšak príliš málo krvi - ako ostatne vo všetkých hollywoodskych fantasy štukoch. Čo sa dá robiť. Aj tak je to akčný, zábavný a hlavne na pohľad príjemný popkorn. Gemma Arterton sa mi síce nezdá taká nekonečne úžasná, aby som vzdychala nad jej krásou, ale mám holt iný vkus. Z vedľajších postáv ma potešili hlavne hlášky Alfreda Molinu :-) ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Jerry vybrakoval zlatou perskou pokladnici, vyměnil ji za dolary a svěřil dvě stě milionů anglickému režisérovi konverzačních filmů. Trailery varovaly, ale takové fiasko jsem vážně netušil. Důkaz, že Verbinski v Pirátech z Karibiku nebyl jenom levným rutinérem s naditou peněženkou, vám Newell podá po pár minutách, kdy všechny scény zabírá na detaily, takže akce je zmatenou a nepřehlednou přehlídkou skákání po hradbách, která se po dvaceti minutách bez výraznější inovace opakuje. Navíc tomu těžce selhává jakákoliv mystika, takže vtáhnutí do děje (který beztak víceméně neexistuje) nehrozí. Za Jakea mi bylo vyloženě stydno, zato Gemmu jsem obdivoval bezmezně celé dvě hodiny. Tak krásná a krásně sarkastická herečka v hollywoodských blockbusterech dlouho chyběla. Dvě hvězdy vlastně jenom za to, že Souboj Titánů mě nasral o něco víc. Fakt jsem se ve druhé třetině na 5 minut vytratil ze sálu s tím, že to vzdávám… [Filmová noc 2010] ()

Galerie (146)

Zajímavosti (47)

  • Mike Newell si musel videohru Prince of Persia: The Sands of Time zahrať, aby zvážil, čo z toho, čo v nej princ dokáže, môže dať na plátno. Bohužial, nevedel ju kvôli náročnosti dohrať sám, takže to museli asistenti urobiť za neho. (igirazor)
  • Podle jednoho z dílů videoherní série, konkrétně „Prince of Persia: The Forgotten sands“, má Princ (Jake Gyllenhaal) jen jednoho bratra, jménem Malik. (Zackk)
  • Český překlad názvu filmu Princ z Persie se nedrží českého překladu názvu videohry „Prince of Persia“, který byl do premiéry filmy vždy "Perský Princ". Takto to říká v česky dabované filmu verzi i vypravěč, když se na začátku filmu objeví anglický název. (Zackk)

Související novinky

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

Spider-Man vs. Jake Gyllenhaal?

22.05.2018

Po Princi z Persie se Jake Gyllenhaal vzdal blockbusterových ambicí a začal hrát v menších filmech. Díky Patrole, Zmizení nebo Slídilovi se z něj však znovu stalo žhavé zboží, po němž touží i drahé… (více)

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

Jake Gyllenhaal jako nový Batman?

16.11.2017

Možná jste zaznamenali, že si Ben Affleck není úplně jistý svým pokračováním v roli Batmana. V červenci sice na Comic-Conu tvrdil, jak je všechno super, všichni ale předpokládali, že chce jen… (více)

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

The Division verbuje Jakea Gyllenhaala

05.06.2016

Herní firma Ubisoft si po vzoru Marvelu založila vlastní filmovou pobočku, v níž hodlá převádět svoje největší značky do celovečerní podoby. Rozjezdem bude letošní Assassin's Creed, jemuž se upsal… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Reklama

Reklama