Reklama

Reklama

Kat: Válečná zóna

  • USA Punisher: War Zone (více)
Trailer 1

Bývalý člen speciálních sil Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách - s podsvětím i s FBI. V hlavní roli vykonavatele spravedlnosti se představí Ray Stevenson, jehož známe ze seriálu Řím.  Bývalý člen speciálních sil a agent FBI Frank Castle je po šesti letech zpět v plné zbroji jako Punisher, který tentokrát vede válku na dvou frontách. Poté, co zabil mocného mafiánského dona, se nyní jeho terčem stává druhý darebák v pořadí - krutý šéf gangu Billy Russoti (Dominic West). Castle ho při přestřelce znetvoří, ale zahyne přitom i tajný federální agent. Russoti, který si říká “Jigsaw”, touží po odplatě a najme si na to Franka, nejnechvalněji proslulého zločince z podsvětí. Ale ani FBI nechce zůstat pozadu. Je na Punisherovi, aby nalezl způsob, jak v tomto adrenalinem nabitém akčním thrilleru obejít zákon a zničit smrtící armádu zločinců. Herec Ray Stevenson (seriál Řím), se přesvědčivě zhostil role vykonavatele spravedlnosti, jehož žena a dcera byly zavražděny, kterou převzal po Dolphu Lundgrenovi (1990) a Thomasu Janeovi (2004). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (368)

Dever 

všechny recenze uživatele

strong> Soundtrack Michael Wandmacher: 1. Main Titles ,2. Lights On! ,3. The Burden ,4. Rich In Mercy ,5. Death Of The Loved ,6. Infiltrate And Destroy ,7. This Is Ground Zero ,8. A Pretty Face ,9. The Russians ,10. A Call To Arms ,11. Safe Harbor ,12. A Wish For Death ,13. Freeze! ,14. Two Berettas ,15. I Want My Applesauce Back ,16. Held Hostage ,17. Joyful Mayhem ,18. Let The Games Begin ,19. LBJ ,20. Let Me Put You Out Of Your Misery ,21. Aftermath, ()

petero 

všechny recenze uživatele

Zdá sa War Zone je najhorší Punisher. I keď na prvú akčnú scénu (najlepšiu) nečakáme dlho, jej vyznenie, rovnako aj všetkých ostatných (neakčné jadro je priam na neprežitie), je príliš nezáživné a to i napriek krvavým záberom ničiacich telesnú schránku mafiánov až komixovo nadnesene. I keď War Zone dáva celkom dobre tušiť akými charaktermi je zrejme komix (nepoznám) zaplnený, vo filme to pôsobí rozpačito až nechcene trápne. Priam fatálne zle vyznieva maličký psychopat, inak v serióznych úlohách stvárňujúcich postavy kde mu postačí jednoduchý pohľad a démonickosť z neho priam srší, tu vďaka prehrávaniu zlyháva na plnej čiare - Doug Hutchison. Reakcie ozbrojených mafiánov sú neskutočne pribrzdené, kde po tom ako sa na nich Frank Castle vrhne a polovicu vyzabíja, tá druhá sa až príliš neskoro uvedomí a začne po ňom páliť. Takéto scény sú zárodkom WTF momentov rovnako ako pobehovanie obrneného a zbraňami obvešaného Franka medzi obyčajnými ľuďmi, prečo mu nedali do rúk niečo s volantom?!.. atď. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Oproti predošlému Punisherovi som mierne sklamaný.Na akčné scény sa síce pozerá pekne, ale zmena hlavného hrdinu mi dosť prekáža, pretože Thomas Jane je neskutočný sympaťák.Nieje že by bol predošlý Punisher super, ale tento je pre mňa ešte horší.V jednotke to malo emócie, ktoré neboli nasilu napasované do filmu a akcie, ktorých bolo pomenej, ale keď prišli stáli za to (napr. scéna s rusom).Tu je to len výbuch, streľba, úskok a nožík v hrdle.Ako som hovoril na začiatku, pozerá sa na to pekne, ale keď nefandíte hlavnému hrdinovi, tak to určite nebude veľký zážitok s filmu. 65% - 3* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Třetí adaptace známého brutálního komiksu se své kreslené podobě, zejména kvůli brutalitě přibližuje nejvíce, přesto se však nejedná o dobrý akčňák, ikdyž musím uznat, že mě celkem překvapil. Nemá cenu nějak přibližovat příběh a ani tvůrci se moc nezdržují s vysvětlováním a film okamžitě otevírají přestřelkou, při které hrdina zmasakruje několik desítek lidí a hlavnímu záporákovi nepěkně zmaluje ksicht. To, že hrdina přišel o rodinu a stal se z něj nemilosrdný zabiják vraždící všechny gangy ve městě se dozvídáme jen z útržků a vyprávění, což je rozhodně dobře, jelikož se tím film nezdržuje a hrdinu vrhá rovnou do akce. To je to nejdůležitější a ve filmu jí je dost ale bohužel nijak neoslní. Ne, že by byly přestřelky nepřehledné a špatě sestříhané ale jsou prostě nudné a vypadají jako z nějaké počítačové hry, ve které si hráč "načítuje" nesmrtelnost a s pocitem, že se mu nic nemůže stát likviduje vše v okolí. Obrovské plus filmu je pro akční fandy neřízená brutalita, kterou by filmu mohl závidět i kdejaký novodobý horor. Kat (jak všichni hrdinu nazývají) se s nikým nepáře a ustřeluje hlavy a jiné končetiny, probodává a nabodává lidi na různé kovové a pokud možno ostré předměty a i hlavního záporáka si náležitě vychutná a to dokonce dvakrát. Co se týká herců, tak to je další mínus filmu, jelikož hlavní hrdina je jen plochý stroj na zabíjení, který se ani nepokouší o jakékoliv černohumorné hlášky (které by se určitě hodili) a hlavní záporák se svým bratrem jsou směšní jak jejich pořezaný ksichty. Film se tváří jak klasické akčňáky 80. let s tím, že v oblasti brutality více tlačí na pilu. Pokud máte chuť morbidně se pobavit určitě to stojí za to ale pokud hledáte kvalitní novodobý akčňák radši to zkuste jinde. P.S: koho by napadlo, že něco takovýho může natočit ženská. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Tři pokusy o adaptaci Punishera, zejména, když je sjedete během krátké doby, nabízí zajímavý pohled na vývoj subžánru, trendů i techniky akčních scén. Po rozpačitém přijetí předchozího krotkého pokusu Punishera zalíbit se mainstreamu, se totiž nový film vrátil k původní pokleslé béčkovosti a přímočaře jednoduhému příběhu, přidal okázale vystavenou brutalitu a veškerý důraz vrhl na efektní akci, které bylo podřízeno vše ostatní. To jsem od filmu čekal, toho se mi dostalo a navzdory všem možným výtkám jsem si to s chutí užil, i když k pocitu opravdu plného uspokojení mi přece jen něco málo chybělo. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (18)

  • Režisérka Lexi Alexander byla proti použití Punisherova znaku – lebky. Naštěstí jí v tom zabránili fanoušci. (HellFire)
  • Herec Doug Hutchison pôvodne odmietol hrať postavu Looneyho Bin Jima, pretože sa mu nepozdával ani scenár, ani jeho postava. Režisérka Lexi Alexander mu zavolala, aby mu vysvetlila svoju víziu filmu a na konci ich rozhovoru si to Hutchison rozmyslel a rolu prijal. (Nekrofil)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Starosti se zjizveným pistolníkem

Starosti se zjizveným pistolníkem

07.12.2008

Adaptace drsného westernového komiksu Jonah Hex, která vzniká u studia Warner Bros., si prošla dlouhou a strastiplnou cestu. A možná ještě není všem změnám konec. Shrňme si to: Prvním kandidátem na… (více)

Řím na filmových plátnech?

Řím na filmových plátnech?

04.03.2008

Pozvolna se blíží celovečerní završení seriálu Sex ve městě (věnujte pozornost pohodovým trailerům) a zdá se, že produkční společnost HBO Films už pomýšlí na další film, kterým by navázala na úspěšný… (více)

Další lovec přízraků

Další lovec přízraků

23.10.2007

Je to tak předvídatelné! Jakmile se horor 30 dní dlouhá noc stal přes víkend jedničkou v americkém komerčním řebříčku (a weby, včetně tohoto, se zaplnily spokojeným vrněním nejen žánrových fanoušků),… (více)

Reklama

Reklama