Reklama

Reklama

Chtěli zažít romantické dobrodružství na Transsibiřské magistrále. Ale romantika se v průběhu cesty vytratila. A místo ní přišlo šílenství a teror s tváří Bena Kingsleyho.  Režisér Brad Anderson se představil publiku především pozoruhodným mysteriózním thrillerem Mechanik s Christianem Balem. A v roce 2008 pak opustil televizní studia, pro něž momentálně pracuje především, a zamířil do království celovečerních atmosférických psychologických thrillerů, které se rozhodně nehodí pro nikoho, kdo trpí fobií z vlaků. Děj jeho napínavého snímku Transsibiřský expres se totiž odehrává právě na kolejích. A ne na ledasjakých.
Jak název napovídá, arénou příběhu se stane Transsibiřská magistrála, po níž se přepravuje milenecký pár, který se tímto nevšedním dobrodružstvím rozhodl zpestřit si cestu z Číny domů. Cílem Jessie a Roye je Moskva a letiště Šeremetěvo, odkud už zanedlouho odstartuje letadlo do Spojených států. Jenže v průběhu jejich pouti začíná být jasné, že dostat se do samotného srdce ruské říše bude možná mnohem těžší, než se zprvu zdálo. Do vlaku totiž krom dalšího, značně podivného páru nastupuje také ruský detektiv Grinko, který zde pátrá po drogách. A právě dvojice Američanů, které hrají Emily Mortimerová a Woody Harrelson, se stane terčem jeho zájmu a posléze i teroru. Teroru, kterému lze jen těžko uniknout, protože všude kolem vlaku je pouze pustina, kde číhá smrt. V roli šíleného despotického ruského vyšetřovatele přichází famózní držitel Oscara Ben Kingsley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (171)

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Takový skvělý název "TRANSSIBERIAN", dokonce i působivý obsah u propagace filmu..... a výsledek? Zoufalé psychologické drama s šesti herci. Nudná dlouhá jízda vlakem, ve kterém se nic neděje. Ke konci filmu jede vyšinutá bývalá feťačka na výlet se svým spolucestujícím Carlosem. Po celou dobu ve filmu na něho neustále čumí, pozoruje ho při souloži, svádí ho, rozrajcuje a nakonec ho utluče klackem! Toť vše! Totální stupidní drama..... a škoda mého času! ()

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Má to moc pěknou atmosféru, docela slušný příběh a je to kvalitně natočené, ale něco tomu prostě chybí. Místy je děj příliš vykonstruovaný, jinde se věci dějí až náhodou. Ruská policie je zase klasicky dovedená až za hranici únosnosti a párek američanů zase žasne, jak je to vůbec možné. Ale místy jsem se vážně bavil, cítil jsem napětí a byl jsem zvědavý, jak to celé dopadne. Lehký nadprůměr v žánru, ale od Andersona bych čekal víc. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Transsibiřský expres je dlouhá vleklá nuda.Naprosto nepovedený thriller,bez zajímavé zápletky,s nulovou gradací děje a hloupým vyvrcholením.Celé se to táhne jak týden před výplatou,je to bez spádu a za celou dobu tu snad není výraznějšího momentu.Emily Mortimer se pak sice snaží,ale jak Harrelson,tak především Kingsley jsou fakt nezáživní a tak je fajn,že alespoň na Kate Maru je velmi pěkný pohled :).Co je ovšem největším hříchem autorů Transsibiřského expresu,je nulové využití prostředí ve prospěch atmosféry.Nekonečné koleje,lesy,mráz,sníh,nehostinné prostředí,to vše se dalo parádně využít k natočení vážně mrazivě atmosférického thrilleru.Ale prakticky zde z toho není použito nic,takže kdyby se ta celá naivní báchorka odehrávala v jakémkoliv jiném vlaku na jakékoliv jiné trati,účinek by byl jednoduše stejný.Velká škoda,sibiřské prostředí a její podmínky mohly být trumfem v rukávě.No nic.Transsibiřský expres je zkrátka nevýrazný thriller,kde chybí jak atmosféra,tak moment překvapení,prostě jde jen o přímočarou jízdu,která dokáže tak akorát uspat. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

Arrive on time. Obyčejný, lehce předvídatelný thriller, který z šedi vyzdvihuje jen a pouze prostředí transibiřské magistrály a jména herců. Bohužel pouze jejich jéma. Scénář nedává nikomu z nich možnost se projevit a přímo zabíjí všechny včetně Woodyho a Bena, u kterých mě to mrzelo nejvíc. I když občas se zdá, že by se mohlo stát něco nečekáného nebo zajímavého, tak to stejně během pár minut upadne do šedi průměru. "You wanna truth about America? Take a book. You wanna know truth about Russia. Take a shovel." ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Průměrný drama,trochu thriller,trochu krimi.Vlastně ani nevim,co psát.Zacátek vypadal jako studentská vyjížďka zmrzlou sibiřskou krajinou.pak se chvíli něco dělo a konec.Zůstal mi v paměti jen Ben Kingsley a pak pocit zimy z těch záběrů na zmrzlý chodby vlaku.Brrr!Dám usmolenejch 50% a rychle od toho pryč. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Emily Mortimer mala iba 24 hodín na rozmyslenie, či úlohu vo filme prijme. Avšak ihneď po prečítaní scenára ponuku vzala. (U_S_O)
  • Pri premiére mal film smolu v tom, že práve v ten istý víkend šiel do amerických kín aj tretí najlepšie zarábajúci film histórie - Temný rytier. (U_S_O)
  • Emily Mortimer sa v skutočnosti vie dohovoriť aj po rusky. (U_S_O)

Reklama

Reklama