Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 129)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Než jsem se na tom podíval, věděl jsem, že se to spoustě fanoušků nelíbí. Mě ale zaujalo obsazení Marka Wahlberga a Mily Kunis, kteří jsou parádní. Vlastně to byl vcelku dobrý film, líbila se mi hlavně temná atmosféra (noir) a akční sekvence taky nebyly k zahození. Jediné, co mi vadilo, byla myšlenka rádoby mýtických valkýr, které mi ve filmu vadily hodně. Vlastně netušim, koho napadlo vykreslit Maxe takhle. Jsem fanoušek, dohrál jsem všechny tři díly, ale tohle se k němu zkrátka nehodí, asi to bude taky důvod, proč se to všem nelíbí...70% ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Další adaptační prohra a smutná vizitka pro jednoho z nejsympatičtějších herních hrdinů nedávné minulosti. Je paradoxní, že pár statických obrázků v samotné hře působí výrazně filmověji než film samotný. Nemluvě o dynamice a překvapeních, které v celovečerní stopáži nahrazuje čirá prázdnota a obyvklé scenáristické kličky, plynoucí jen ze znalosti základní premisy a ničeho navíc (je to o zlomeném chlapíkovi, který se tváří drsně a občas zpomaleně střílí). Děj prakticky neexistuje a zjevuje se nahodile jako ekvivalent slepence podivných náhod a "ikonických" postav, které se na scéně objevují, jak se jim zlíbí (a JE to proti vší logice). Wahlberg to snesl se vztyčenou hlavou, vše ostatní je jen onanie nad prázdnou nádobou. A první přestřelka po více než hodině... tomu už se v novém domnělém světě Maxe Paynea lze jenom smát. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

U mě tedy stále zůstává Odplata jako nejvěrnější zpracování stejně staré hry Max Payne. Škoda že nikdo z tvůrců hru nehrál, možná by film dopadl o něco lépe. Příběh naprosto překopaný, hloupý a postrádající sebemenší množství logiky. Co tam proboha dělaly ty valkýry? Ty mě iritovaly asi nejvíce, Moore se měl zaměřit spíše na akční než na fantasy stránku, protože ta mu jde skvěle, s akcí jsem byl tedy spokojen, ale... Muselo jí tam být tak pomálu? Tři přestřelky dohromady čítající něco přes deset minut versus hodina a půl zbytečného hloupého kecání. To má být akční film? To má být adaptace 3rd person hry? Kam se vytratila temná, noirově dusná, depresivní a deprimující atmosféra, kterou byla předloha naplněná? Ne, tohle se zkrátka nepovedlo a já doufám, že za takových pět let se toho znovu chopí někdo povolanější, nejlépe někdo, kdo s oběma díly herní předlohy má nějaké zkušenosti. PS: Hlavní role byla obsazena v pořádku. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Je mierne ironické že prevažne stealth hra ako Hitman má na filmovom plátne akčnejšie spracovanie ako atmosferická strieľačka podporená výborným krimi príbehom o pomste. O čo lepšie by bolo celkové vyznenie, keby sa Moore nebál akčných scén ako čert svätej vody a že sa v nich neorientuje vôbec zle. I tak ho nemožno s čistým svedomím úplne odpísať, hlavná časť viny spadá na chlapíka menom Beau Thorne, z ktorého scenára Max vychádza so cťou len vďaka Wahlbergovej charizme. Moorovi patrí uznanie aspoň za to, že aj pomerne mdlo napísanú detektívku dokázal nádhernými obrazmi v kombinácii s kvalitnou Beltramiho hudbou podvihnúť o stupienok vyššie. Nenudil som sa, niektoré momenty vyslovene potešili ale nesľuboval trailer viac...ďaleko viac? Aj napriek všetkému je Max Payne jednou z lepších adaptácií počítačových hier, lenže pri tej konkurencii sa ani niet čomu diviť. Napriek tomu verím, že to raz naozaj výjde a spokojní budú všetci. Možno už pri dvojke Maxa, ale s iným filmovým štábom, ktorý nám naservíruje pôvodné menu a nie náhradu zo zvyškových ingrediencií. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

A zrovna na tohle jsem musela jít do kina. Trvalo sto let, než se rozjela nějaká akce a hned jí pohřbila scéna, kdy Payne vpadne do prázdný kanceláře, zakrývá si obličej, naslepo střílí kolem a řve "Bíbí!"). Následuje vysvětlení hlavních motivů, které stejně nikdo nepochopí a zase další nelogická akce. S logikou je film vůbec na štíru. Jak je například možné, že Payne, po kterém je vyhlášeno pátrání, má bezproblémový přístup do své kanceláře nebo kam to vlastně šel pro ty dokumenty. Nebylo by to zrovna to první místo, kde by se dalo předpokládat, že se zjeví? A jak je ksakru možné, že zatímco Payne běží přes kancelář se zavřenýma očima a bez míření střílí kolem, tak několikrát zasáhne cíl, ale vycvičené komando o víc jak deseti členech (a VŠICHNI míří na něj), ho zasáhne jednou a to jde navíc o zranění, které Paynovi nestojí o sebemenší pozornost? Co se týče postav, žádný tu nejsou, jen takový chodící papírový panďuláci. Příběh se sérem pro výrobu super vojáků je tupej jak poleno. Obrovská škoda nevyužitého nápadu s Valkýrami, jejichž zjevení patří k nejlepším momentům, které můžete v Max Payneovi zažít. Film, u kterého si po zhlédnutí nevybavíte víc než jednu scénu (pro mě to byla ta, ve které se po ledové koupeli hejno Valkýr poprvé zjeví nad Payneovou hlavou - jaká škoda, že film nebyl v podobném duchu celý!), takže vám zbyde jen velice dobrý vizuál a krásně noirové záběry na zasněžený New York. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Vo filme sa objaví nápis Cognitti's Self Storage. Je to odkaz na postavu gangstera Vinnieho Cognittiho z videohernej predlohy. (Jello Biafra)
  • V niektorých scénach využívali kameramani vysokorýchlostné kamery a fotoaparáty, ktoré dokázali zachytiť 1000 snímok za sekundu. (Greenpeacak)
  • V hre je "Valkýra" syntetická droga, ktorú gangstri použili na Maxa Payna (vo filme Mark Wahlberg) dvakrát. (vander19)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama