Reklama

Reklama

Podivínský policista Max Payne (Mark Wahlberg) se snaží v touze po pomstě vypátrat člověka, který je zodpovědný za brutální vraždu jeho rodiny. Tajemství se však ještě prohlubuje a Max se musí utkat s nepřáteli, kteří nepocházejí z tohoto světa… a čelit takové zradě, jež ho zavede až na samotnou hranu příčetnosti. (Magic Box)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 130)

viperblade 

všechny recenze uživatele

I přes to, že první díl PC hry jsem hrál ani ne 15 minut, druhý díl jsem projel na všech úrovních +/- desetkrát. A proto jsem se nemohl dočkat filmu, zvláště když jsem uviděl obsazení. Mark Wahlberg, Mila Kunis i Olga Kurylenko slibovali zábavu a John Moore po (pro mě) dvou lepších filmech zase sliboval skvělé převedení hry na film. Bohužel, nemůžu přijít na to, kde soudruzi z NDR udělali chybu… zřejmě v tom, že stříleli málo ve zpomalených akcích. Je sice fakt, že kdyby ty zpomalovačky ve filmu byly co pět minut, taky by to nebylo to pravé "max payneovské", ale zatraceně, jen dvě? Co jsem komu provedl? Navíc, když vás akční film (který, alespoň podle mého, by vás měl napumpovat adrenalinem) málem několikrát (!!!) uspí, je něco hodně, hodně špatně. Takže hlavně za herce, které mám vypsány výše (plus ještě za Amauryho Nolasca a Jamie Hectora) to nechávám na dvou hvězdách, ale bylo to tak tak. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Hrubě nezvládnutá adaptace, kde scénárista vyházel všechny nejzajímavější momenty a zůstal jenom rutinní krimi-thriller, který přinese spoustu hezkých pohlednic se zasněženými mrakodrapy, ale bez jakékoliv funkčnější propojenosti, až jsem si každou chvíli kladl otázku, kolik podstatného se dosud válí na podlaze střižny. Čert vem jiné obsazení charakterů, než je hráč zvyklý (Lupino je na pěst, to je fakt), takhle holt dopadají filmové verze kultů, které pak někdo nutně musí servírovat s PG-13 ratingem. Jeden puntík za Marka, Olgu a ten fajn plakát, který mi v kině nechtěli dát. PS: Ó vzývám Vás filmová božstva, uchraňte Valve, aby prodala práva na svůj klenot… ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Z dalšího potenciálního Silent Hillu se vyklubal druhý Doom, jenž se musí od začátku do konce prát se scénářem, jehož autor se chtěl zjevně zcela vykašlat na akční stránku věci a odsoudit tak Maxe Paynea čistě do vod detektivního podprůměru. Proto nehodlám na Mooreův podíl plivat, ale naopak ho relativně chválit. Mám totiž pocit, že nebýt jeho, mohlo to dopadnout mnohem, ale mnohem hůř. Takhle má Max aspoň špetku atmosféry, už od úvodního nástupu vládne parádní stylizací a akční scény nepostrádají grády. Škoda, že jich není víc. O tom, že byl Wahlberg fajn pak nehodlám diskutovat. Jasně, dějiny se tu (opět) přepisovat nebudou, ale rozhodně teď nemám chuť vyrazit do Hollywoodu a natrhnout někomu p_del. Na to zjevně stačí sestava ortodoxních fanoušků předlohy. (Což nechápu, protože děj hry je vesměs béčko jako řemen a jeho zakomponování do plytké střílečky je omylem považováno za geniální.) 5+/10 a dal bych si akčněji laděnou dvojku. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ani po reprize nemozem dat menej, ako 3 hviezdicky, pretoze az taky zly sa mi tento film nezdal byt. Trailer mi daval pocit, ze sa jedna o nejaky akcny fantasy thriller, ale nie je to ziadne fantasy, iba nahlad na svet ludi, ktori pouzili akesi drogy na vojenske ucely a kedze prave kvoli tymto drogam niekto zabil rodinu Marka Wahlberga, on sa bude snazit vypatrat, kto to bol. V case premiery som si povedal, ze na tento film rychlo zabudnem a tak sa aj stalo, teda ked som sa dival na reprizu, bola to pre mna, ako premiera. Niektore akcne sceny, boli az prilis pomale, alebo prilis natahovane, ale bavilo ma to. Chvilkami som mal pocit, ze sa film snazil napodobnit chladnu dazdivu atmosferu zleho sveta z thrilleru SEDEM (1995), ale to by musel mat omnoho kvalitnejsi a napinavejsi scenar. Jednoducho netreba mat ziadne velke ocakavania. _____ Mark Wahlberg - (Max Payne) +++ Mila Kunis - (Mona Sax) +++ Beau Bridges - (BB Hensley) +++ Chris O´Donnell - (Jason Colvin) +++ Donal Logue - (Detektiv Alex Balder) +++ Olga Kurylenko - (Natasha Sax) +++ Hudba: Marco Beltrami, Buck Sanders +++ (Videl v kine 02.12.2008) +++ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Beau Thorne .. Podělávka atraktivního materiálu. Stupidní příběhové nic zahalené do celkem propracovaného vizuálního hávu plného herních lokačních odkazů. Tím však podobnost s hrou prakticky končí - nekoná se pořádná akce, nekoná se povedený bullet-time a vlastně se ani nic moc zajímavého a zábavného nestane, pokud tedy neulítáváte na krimi žvanění nahodilých postav. Nenudil jsem se pouze, když se po place promenáduje Olga Kurylenko a že to dlouho nebylo, na to vemte Valkyrií kolik chcete. __ I believe in pain. A tohle bolelo Marku, Johne, Milo, Olgo. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (30)

  • Snímek se umístil na 37. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném čtenáři časopisu Empire. (orkadimenza)

Související novinky

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

Nejžhavější scénář v Hollywoodu?

25.03.2009

Už před několika týdny se objevila zpráva, že Mark Wahlberg si zahraje v „mstitelském“ thrilleru The Prisoners o otci unesené 6-leté holčičky, který vezme spravedlnost do vlastních rukou. Znělo to… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

Johnny Depp ve třetím Batmanovi...

14.09.2008

...a k tomu Colin Farrell v Sherlocku Holmesovi či filmový Duke Nukem... Ano, jsou tu „Fámy, drby, klepy 2“ ;-). Veterán Michael Caine si naplno užívá mediální pozornosti, spojené s úspěchem Temného… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno