Reklama

Reklama

Neznámý signál

  • USA The Signal (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Na dveře klepe nový rok a městečko Terminus se pomalu začíná utápět v chaosu, zmatku a anarchii. Všechny možné komunikační kanály se hroutí a z obrazovek televizí, monitorů počítačů a displejů mobilních telefonů začínají proudit do světa podivné obrazy a zvuky. A společně s nezvyklým signálem se všech obyvatel Terminu začíná chápat děsivý amok přerůstající v nelidské vražedné běsnění. Mladá žena Maya původně ničemu kolem nevěnovala pozornost, ale když si uvědomí, že má v zádech dav maniaků včetně vlastního manžela, začíná chápat, že musí něco udělat. A stejně tak její zachránce Ben. Jenže otázka zní, jak v této situaci postupovat. Jistě, nejlepší by bylo zničit zdroj signálu, ale to se mnohem snáze řekne, než udělá. A buďte si jistí, že režiséři David Bruckner, Dan Bush a Jacob Gentry, kteří natočili tento pozoruhodný sci-fi horor společně jako kooperační experiment a rozdělili jej do tří navazujících, přesto zcela odlišných částí, to svým hrdinům rozhodně neusnadní. Paranoia se začíná plížit ulicemi a smrt je nadosah ruky. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (132)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalá první třetina, se skvělou atmosférou a stylem nasadí laťku tak vysoko, že druhá třetina působí neskutečně nudně a otravně. Místy potěší nečekaný černý humor a hrátky s časovou kontinuitou příběhu... to bohužel nestačí a film začne neskutečně nudit. Tento pocit s občasnými pozitivním výkyvy trvá i během závěrečné třetiny a film se staví zpět na nohy až v samém závěru, který je celkem uspokojivý. Škoda. Vypadalo to velmi slibně. Každopádně jde o celkem originální počin... bohužel s nevyužitým potenciálem. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

To, že film dělali tři režiséři, je bohužel celkem vidět a je velká škoda, že ten první to nenatočil celé, protože ta úvodní třetina je neskutečně zábavná, což jistě zklame každého, kdo očekává temný horor. Pak to začne být poněkud spletité a chvílemi i nejasné, ale i tak to je velmi zajímavý a netradiční film. Takže pozor na podivné signály v televizi. ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

--- EDIT: Po projekci na pátem ročníku THS musím z hodnocení ubrat, zjištění, že pointa, která mě ve filmu zaujala nejvíce, ve skutečnosti neexistuje bylo velkým zklamáním. Bizar. ----- Triptych začínajících režísérů, kteří se snažili vytvořit jeden semknutý příběh. Ne vždy to funguje na 100%, přechody jsou hodně výrazné a změny žánru až lehce rušivé, ale nějakým bizarním způsobem to přeci jen drží pohromadě a tvoří hodně zajímavý celek. Téma není až tak originální, ale jeho podání, především v první naprosto dokonalé třetině je skvělé a v rámci katastrofických scénářů, které lidstvo ve filmech potkávají, patří mezi ty nejlepší. Malý, levný, ale hodně působivý kousek. Více: http://blog.obitus.cz/2008/05/signal.html ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná blbost (vydala Řitka video jejichž filmy bývají vždy nadhodnocené takže bych hodnocení vážně nebral) skládající se z 3 části. První část je totálně průměrná se všemi klišé + stupidita (nejde jim televize tak si tam jeden týpek pálkuje s baseballovou pálkou do vzduchu na prázdno aby nepřišel o baseball :-)) . Druhá část se snaží jít do humoru bohužel humor zde vůbec nepasuje (ženská se pořád ptá kdy přijdou hosti na její silvestrovskou párty i když vidí že se tam všichni zabíjejí, chlápek pozvaný do bytu začíná vykládat že doufá že si tam může s někým zašukat a nemusí tam šukat ty chlapy a podobný styl humoru) a třetí je nejhorší úplně kdy se všichni dostávají z bodu A do bodu B načež ta ženská hlavní přežije i s milencem který ji ukáže ten signál a ona zešílí též (To je jak pointa no potěš). Za první část dávám 20 procent (za snahu) za ostatní odpad takže vychází odpad. Doporučuji se ani nedívat nebo nedajbože kupovat škoda peněz to radši přispějte na charitu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vlastně si nejsem jistý, co si o tom mám myslet. Napřed mě nadchl úvodní chaos, ve kterém „jsme stejně zmateni jako hlavní hrdinka“. Pak jsem se bavil absurdním humorem, který se sice objevil z ničeho nic a převzal kontrolu nad scénou, ale naštěstí fungoval. To, že mě štval určitý postup postav je věc vedlejší (někdo se tou „zkaženou“ ovcí na narozeninovém večírku bude bavit, mně lezla na nervy od začátku do konce). Ale ten finiš, ten jsem nepobral, což se mi moc nestává. Natolik jsem se ztratil v kličkách halucinací a představ samotných postav, že jsem si nakonec nebyl jistý tím, kdo mi vlastně co vyprávěl a kdo koho oblafnul. Škoda, jinak jsem se slušně bavil… ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama