Reklama

Reklama

Vinou tragické nehody v dětství se život půvabné Laury proměnil v jeden dlouhý sen. Nebo spíše v noční můru. A ne náhodou se jí přezdívá „spící kráska“. Laura totiž trpí parasomnií, vzácnou spánkovou poruchou, kvůli níž v podstatě téměř neustále spí a probouzí se jen občas a na velmi krátkou dobu. I přesto se ale do její spanilé tváře zamiluje student umění Danny, kterému dívčina krása doslova učaruje. Bohužel ale není sám, kdo si dělá na dívku zálusk. A jeho sok je možná až příliš těžký soupeř. Leží ve vedlejším nemocničním pokoji, jmenuje se Byron Volpe a je to psychopatický masový vrah s nadlidskými hypnotizérskými schopnostmi. A je víc než pravděpodobné, že právě jeho přispěním je Laura stále ve stavu, v jakém je. Dannymu je jasné, že musí něco udělat, cokoli, čím se dívka dostane z moci šílence, kterému se zalíbilo v jejích snech. Ale jak to provést? A je Danny připraven čelit Volpeově nenávistné odvetě? Odpovědi přicházejí s romantickým hororovým thrillerem režiséra a scenáristy Williama Maloneho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Určitě zajímavá věc, která bohužel trpí nedostatkem slušných herců a nízkým rozpočtem, který autorům nedovolil pojmout snový svět pompézněji. i tak ale není nouze o celkem slušnou atmosféru a několi výborných hororových momentů A na své si přijdou i fandové stříkající krve. Vytknul bych romantickou linii, ale i ta se dala nakonec přehlédnout. Příjemné překvapení. 60% ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Úplný průměr, neboli 2 a půl hvězdy. Námět není špatný, bohužel jeho provedení ničím nevyniká. S přibývajícím časem sympaticky přibývá i mrtvol, ač se ze začátku může zdát, že Parasomnia bude spíš romantikou s jen lehčí příchutí hororu. Nakonec je tedy hororem, ale podobně nevýrazným, jako předcházející Maloneho Fear.com a House on Haunted Hill. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

(17) Čakal som to ďaleko horšie, no žiadny filmársky zážitok sa nekoná. Snové etapy hlavnej postavy pomerne dosť negatívne ovplyvňovali vnímanie samotného snímku (No badget). No celkový nádych nebol tak zlý, i keď na hororové prvky (v priebehu) nijak extra bohatý. Posledná 20 minútovka bola pomerne nápaditá s dobrými kulisami, no potenciál sa dal zrejme využiť ďaleko viac. Škoda, lebo toto nie je vyslovené špatný námet. Medzi 2-tri. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Byron Volpe ( Patrick Kilpatrick ) hypnotizér a masový vrah je v nemocnici vystavován jako opička v zoo. Každý se může podívat, jo a když už tam budete tak si jen tak mimochodem můžete " ukradnout " nějakého pacienta. Je to zcela normální..... tik, tak, tik, tak, tik, tak.... Po půl hodině filmu, jsem v tom měl tak trochu zmatek.Laura Baxter ( Cherilyn Wilson ) se zničeho nic začne budit, kdykoliv Dany Sloan ( Dylan Purcell ) " poručí " a usne v těch nejméně očekávaných situacích. Obraz je zmatený, hudba šílená, ale hlavně že teče spousta krve. Snová vize režiséra Wiliama Maloneho se mě docela líbila a dám čtyři hvězdy za ten zvláštní chaos ve filmu. Ve filmu zazní píseň Twilling of the goods - Soumrak Bohů, kterou znám z repertoáru skupiny Bathory http://www.youtube.com/watch?v=S_w72-AsoGQ , zde zahráno na housle a violončelo. CITÁT : To je nádherný den...... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Škoda toho hrozne ošuntelého televízneho dojmu, peňazí asi nebolo veľa, však? Inak scenár nebol zlý a dokonca hororovo ma aj celkom pár scén potešilo. Záver mi potom trochu pripomenul snímok The Evil Within (2017), ktorý bol ale po formálnej stránke omnoho lepšie spracovaný. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Režisér William Malone film sám financoval. (Terva)
  • Aj v Parasomnii sa objaví Maloneho obľúbené originálne monštrum, ktoré použil už v seriáli Masters of Horror (2005), konkrétne v epizóde "Fair-Haired Child". (BlackTom)

Reklama

Reklama