Reklama

Reklama

Septyni nematomi zmones

  • Nizozemsko Seven Invisible Men (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Sedm neviditelných lidí, svůj šestý celovečerní film, zasadil litevský režisér Bartas na Krym. Hlavní hrdina se svou dívkou Mášou (Rita Klein) a dvěma kumpány prchají v ukradeném voze před rukou zákona. Cesta pustou stepí končí na zapadlé farmě, kde stojí dům a kde žije rodina jednoho z nich. Jak se záhy ukáže, odlehlé místo je pro všechny bezpečným útočištěm jen zdánlivě. Zákon totiž není tím jediným, před čím utíkají. (Dikaiarchos)

(více)

Recenze (3)

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Road movie a slovanský western. Nabízí se srovnání se snímkem Bezstarostna jízda. Neviditelný zde znamená: schovat se, nesmět být viděn. Ve filmu se téměř nemluví a pocity jsou sdělovány především gesty a posunky. Cesta mladých lidí nemá cíl a na jejím konci je beznaděj... Snímek, který nesedne každému, rozhodně ale stojí za zhlédnutí... ()

Dikaiarchos 

všechny recenze uživatele

Navenek se zdá, že režisér – oproti předchozí tvorbě – proměnil své filmové vyjadřování. Lupičské entrée ve městě (jež by mohlo předznamenávat konturu celého příběhu coby úprku před spravedlností), dynamičtější střih, postavy, jejichž tváře hrají rozmanitějšími emocemi a zejména rozproudění lidské řeči. Jenže tato vnější stylistika, ve starší tvorbě minimalizovaná, má na podstatu příběhu pramalý vliv (snad jen kontrastní); neboť i kdyby dění ještě zintenzivnilo a postavy od začátku do konce brebentily, na jejich existenčním, ne-li existenciálním, zoufalství by to nic nezměnilo (tuto větu lze postavit i jako otázku). Špekulovat lze i o tom, nakolik jsou postavy zneviditelňovány společností, nakolik samy sebou, a nebál bych se ani úvahy, zda neviditelnost, vnímáno optikou nezměrného vesmírného časoprostoru, není nejzazším údělem lidské existence. ()

Reklama

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

Začnem zaujímavosťou od vander 19 " poznámky režiséra Šarunasa Bartasa k deju sa vojdú na dve strany, pracoval bez pevného scenára" A tak to aj dopadlo. Tento film môže poslúžiť akurát tak ako dokument ako vyzerala step Krymu začiatkom Milénia za bačovania Ukrajincov. Zmes dementov, svíň, samohonky a k tomu pojazdný kus kočáru Pobjeda. Citlivým dušiam doporučujem pohotovostné blicie sáčky a navšíviť psychoterapeuta. Väčší omyl bodovania na čsfd som nezažil. ()

Zajímavosti (1)

  • Poznámky režiséra Šarunasa Bartasa k deju sa vojdú na dve strany, pracoval bez pevného scenára. (vander19)

Reklama

Reklama