Reklama

Reklama

Shadow Puppets

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
USA, 1994, 12 min

Režie:

Chuck Gamble

Obsahy(1)

Jednoducho nakreslený príbeh rozpráva o ťažko pracujúcom otrokovi, ktorého jediným zmyslom a radosťou života je vytváranie zvieracích tieňov rukami.
Pracovníkom ruky vždy na noc zamykajú, čo symbolizuje otroctvo, ale náš hrdina si nájde cestu, aby sa mohol venovať svojej vášni, až do chvíle keď príde despota a prsty na rukách mu utne.
Aj v tomto prípade sa potvrdilo, že vynaliezavosť ľudí nepozná hraníc a prsty na rukách nahradia prsty na nohách, ktorými opäť vytvára obrázky plné nadšenia a vervy. (zeres)

(více)

Recenze (8)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je vážně síla. Dojemný kraťas se silným tématem a tajemnou hudbou. Jak je jednoduché vytvořit téměř geniální atmosféru a nepotřebovat k tomu žádnou prvotřídní animaci. V jednoduchosti je síla! Nádhera. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Nudná práca, nudný život, a oni vám vezmú aj tú poslednú vec z čoho máte radosť. Nie ducha vo Vás nikdy nezničia... ()

hallelluja 

všechny recenze uživatele

"Usmievate sa??? Ste podozrivý!!!" aneb V. E. Frankl v dvanástich minútach. (pozn.: keby som nebola taká dojatá tak napíšem, že menší zákrok s kleštičkami by som dopriala aj užívateľovi "zeres" predtým než sa pustil do písania obsahu.) ()

odie 

všechny recenze uživatele

Na těhle 12 minut už nebudu nikdy v životě schopná a ani ochotná zapomenout. Příběh o svobodě lidské duše ve světě nesvobody a násilí, krásně ztvárněný úžasnou ale jednoduchou animací. Jen velká škoda, že je takový problém tento krátký filmeček někde získat... ()

camper 

všechny recenze uživatele

Tak jo, tak teda dám taky pět. A to za ten konec, chudák malej bylo mi ho panáčka dost líto. Jednu věc si ovšem neodpustim. Ten začátek, jak tam pracujou u tý linky a mačkaj tam čudlíky byl na mě moc dlouhej, jasně mělo to zobrazit jednotvárnost práce těch dělníků, ale i tak, už mě to nudilo. Ikdyž, teď si říkám, že to možná i tak mělo bejt. Ale i tak, plnejch pět to neni. 95% ()

Reklama

Reklama