Reklama

Reklama

Dante's Inferno

všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Dantovo Inferno a Božská komedie pro moderní věk. Dante po velkém flámu se probudí v ulicích pokleslého velkoměsta, kde ho vítá Virgil. Společně s ním se vydává do pekla, aby našel jeho mrtvou přítelkyni Beatrix. Je to loutková live-action plošková animace, která byla použita jen v málo filmech. Napadá mě jen o dost více edgy Violence Voyager. Je vtipné, jak to aktualizují celou knihu a používají ji jako satiru na moderní věk, kdy rozhodně neplatí staré biblické morality. A někdy prostě musíte odsoudit Hitlera za maličkost, jen aby jste ho na něco chytli. Uvidíme například Kennedyho v kruhu smrtelného hříchu Chtíče, Marilyn Monroe v lese sebevrahů a pak třeba i vašeho učitele tělocviku v jezeře agrese. Fox News helikoptéra nás dopraví do jámy podvodníků a dostaneme i skvělé hudební číslo mistrů lobbistů. Je tu AZ-kvíz na tresty ohledně finančních zločinů a možná přijde i architekt války v Iráku Dick Cheney. I když jsem autorovi nic nevěděl, tak mi přišlo, že jde o dílo člověka, který se objevil, aby udělal tento životní statement a pak zase zmizel. No a měl jsem pravdu -  tohle je jediný film Seana Mereditha. Teď prý dělá kurátora v nějaké galerii. Doufejme, že se vrátí a dokončí tuhle Božskou komedii, protože jinak nám zbyde jen peklíčko. ()

LudkovaLevaRuka 

všechny recenze uživatele

Nač dělat věci jednoduše, když jdou dělat... jinak. V době digitálních triků je tento celovečerák učiněným balzámem pro fanouška kresleného filmu. Škoda jen, že si film nedokázal udržet svou hutnost až do konce. ()

Reklama

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Dantův průvodce Peklem, duch Publia Vergilia Marona, byl zásadním básníkem Augustovy říše a autorem latinského díla Aeneis o zakladateli římského lidu. (ČSFD)

Reklama

Reklama