Reklama

Reklama

Rodina Freelingových má nový dům i nový život, ale jejich pohoda netrvá příliš dlouho, duchové si je opět najdou... Diane, Steve, Carol Anne a Robbie už měli tu čest potkat zlé duchy, kteří jim zničili dům. Rodina nyní žije u matky Diane, která okamžitě poznala, že Carol Anne má zvláštní dar. Babička se pokouší od svojí dcery zjistit, co se tehdy ve starém domě vlastně stalo, ale Diane o tom nechce příliš mluvit. Toho večera babička umírá, a Carol Anne to dopředu věděla. Carol Anne se v nákupním centru setká s mužem, který ji velmi děsí. V tu dobu se opět začnou v jejich domě odehrávat zvláštní věci, které je děsí... Na pomoc přijede indiánský krotitel duchů Taylor. Steve Taylorovi nejprve nevěří, ale jeho postoj se postupně změní. U jejich dveří se také objeví Kane, což je právě ten muž, který vyděsil Carol Anne v nákupním centru. Kane se chce dostat do domu a do Steveovy přízně, ale on mu odolá. Podle Taylora to byla první vyhraná bitva, ze Stevea je teď bojovník. Taylora jim řekne, že síla jejich rodiny je v lásce, a proto jim radí, aby se nehádali, ale aby se milovali. Taylor také tvrdí, že Kaneovi jde o Carol Anne, ona je nejohroženější. Pak vezme Stevea do pouště, kde s ním provede rituál, aby mohl bojovat se zlem. Podle Taylora se rodina má vrátit na místo, kde stál jejich první dům, a tam musí s duchem bojovat... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhý díl nic moc. Zbytečně jsou přidána všelijaká roztodivná monstra a je to na úkor atmosféry. I postavy se často chovají docela zvláštně. Přemýšlím jestli má cenu koukat na závěrečný díl. Snad najdu v sobě dostatek odvahy. Ve filmu je jasná narážka na Sampsonův pobyt v psychiatrické léčebně. Zkuste hádat o jaký film se jednalo:) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První díl této série na mě zapůsobil nejen svým příběhem, zpracováním a hudbou, ale především skvělými hereckými výkony. I proto jsem se těšil na druhý díl, který už se ovšem musel obejít nejen bez Tobe Hoopera či Stevena Spielberga, ale především tragicky zesnulé (zavražděné) Dominique Dunne. O to víc mě mrzelo, že o ní (postavě) nebyla ve filmu ani zmínka, nebo jsem jí přeslechl. Bohužel citelně byla znát hlavně obměna na režisérském postu. Gibson sice dokázal neudělat ostudu svému předchůdci, ale jeho kvalit dosáhnout nedokázal. A to i přesto, že dvojka má ponuřejší děj. Popravdě ono kouzlo jedničky se jaksi vytratilo a přestože dvojka své kvality bezesporu má, už to v mých očích prostě nebylo ono. Stále tu byla hustá atmosféra, slušný hudební doprovod i postupně gradující napětí, ale narazil jsem tu i na místa, které dost skřípali. Asi se mnou nebudou mnozí souhlasit, ale mě více oslovila ona „rodinná dramatičnost“ prvního dílu. Po vydávení démonického stvoření v babiččině domě a následného rozpoutání pekelného teroru se sice situace mírně zlepšila, ale ten vizuálně přemrštěný finální souboj, to „zabil“. Místy to navíc na mě působilo dost rozpačitě a byl jsem rozhodnutý, že tomu prostě vlepím průměrné hodnocení. Opět skvělá Heather O'Rourke a démonický zjev (škleb) Juliana Becka však nakonec dokázali obměkčit můj úsudek. Ona byla opravdu „andílek“, který podal neuvěřitelný výkon a on ve mně dokázal vzbudit divné šimrání v žaludku. Bohužel se premiéry nedočkal, ale navždy zůstane v mé paměti. Takže nakonec se přece jenom přikloním k lehce nadprůměrnému hodnocení. 65% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Musím trochu přehodnotit po novém zhlédnutí. Vlastně mě to nudilo. Ani indián, kterému je věnován takový prostor, ani ten vyšinutý nemrtvý pastor, který vypadá jako hodně zajímavá figura, tady nedostanou nakonec ani možnost se proti sobě projevit, vše stojí a padá s tatínkem. S ním je asi nejpůsobivější scéna s vypitým červem. Závěrečná "bitka", kde se vlastně nic nestane kromě jednoho hozeného kopí, svými barvičkami předčí Strážnou věž. Důležitá je ale láska rodiny, abyste věděli, ta překoná každé zlo, i to nemrtvé a sto let staré. Původní komentář: Sice je to v podstatě variace na první díl, ale pořád si drží jistou míru napětí, chybí jen určitá konzistentnost prvního dílu. Přestože je to dvojka, obstojí i samostatně jako nadprůměrný zástupce hororového žánru. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Je nezmysel utekať. Tak či tak vás nájdu. Je lepšie zostať.“ Poctivé pokračovanie pre mňa kultovej prvej časti vracia do hry rovnakú rodinu, síce sa presťahuje, ale duchovia si ju nájdu aj tam. Síce sa stratil „moment prekvapenia“ (už len znudene čakáme, kedy sa strašenie začne odznova a aké nechutné masky a triky na nás tvorcovia, tentoraz už bez Spielberga ako producenta, znova vytiahnu), ale pomáha mu príjemne strašidelná atmosféra a dobré herecké obsadenie, plné pôsobivých „ksichtov“, ako sú maličká Zelda Rubinsteinová, obrovský Indián Will Sampson (PRELET NAD KUKUČÍM HNIEZDO, BIELY BIZÓN, KOSATKA ZABIJAK) a temný/desivý „Reverend Kane“ (Julian Beck nevyzerá ako človek, ale skôr ako latexová obluda H.R. Gigera). Každopádne „lietajúce finále v časopriestore“ je trápne a blonďavý anjelik Heather O'Rourkeová už nie je taký rozkošný, ako po prvý raz. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Rodinný horor, pokus druhý. Jestli vám typicky americká prokletá rodinka Freelingova v prvním díle lezla krkem, tady ji budete po pěti minutách upřímně nenávidět. Hlavně Craig T. Nelson nesnesitelně přehrává a děj je tak přeplněn stokrát viděnými klišé, až se zdráhám uvěřit tomu, že se nejedná o parodii. Jednoznačným kladem je (trochu nevyužitá) postava reverenda Kanea, která mě v dětství vyděsila k smrti, a spolehlivý indián Will Sampson (Přelet nad kukaččím hnízdem). Velmi kvalitní jsou i speciální efekty, ale s nástupem ďábelsky přestřeleného finále se s každým dalším záběrem progresivně zhoršují. Dynamická kamera společně s hudbou Jerryho Goldsmithe vydatně pomáhají gradaci závěru filmu, ale mizerný střih opět všechno posílá do horoucích pekel. Obludná dávka sentimentu je též přítomna. Celé je to ještě o třídu níž, než původní film, ale jednu zásluhu přeci jen má: určitě nikdy v životě neochutnám tequillu :-) ()

Galerie (139)

Zajímavosti (7)

  • Potom, ako sa štáb dozvedel, že vo filme boli použité skutočné kostry, požadovali, aby bol vykonaný exorcizmus. Ten vykonal herec Will Sampson (Taylor), ktorý bol šaman aj v skutočnom živote. (8HitBoy)
  • V izbe malej Carol Anne Freelingovej (Heather O'Rourke) možno vidieť plagát snímky E.T. - Mimozemšťan (1982). Zaujímavé je, že hlavná predstaviteľka tohto filmu, Drew Barrymore, mala pôvodne hrať rolu malej Carol Anne. (8HitBoy)

Reklama

Reklama