Reklama

Reklama

Posádka Stargate objeví na Dakaře bednu, kterou považují za Archu pravdy, starodávný artefakt, který může pomoci v boji proti Oriům. Než ji stihnou otevřít, dorazí orijští vojáci v čele s Tominem. Daniel Jackson je přelstí, aby bednu otevřeli, pak ale zjistí, že o Archu se nejedná. Orijský převor nařídí Tominovi pozemský tým zabít, on však odmítne, a naopak Mitchell zabije převora, jehož schopnosti jsou blokovány speciálním zařízením. Ze šoku z převorovy smrti se orijští vojáci vzdají. Mezitím se na Zemi generál Landry setká s Jamesem Marrickem, zástupcem mezinárodní komise, který poté vyslýchá Tomina. Marrick je přidělen na palubu lodi Odyssea a vydává se s posádkou Stargate do orijské galaxie. Tam se setkají se členem odboje, který jim sdělí, že podle legendy se Archa nachází na hlavní orijské planetě jménem Celestus. Posádka se tam vydá a po transportu na povrch Celestu aktivuje Marrick na palubě lodi asgardský počítač, který upozorní Orie na jejich pozici. Mitchell a Carterová se transportují zpět na palubu lodi, kde zjistí, že Marrick s pomocí počítače vyrobil replikátora, kterého chce dostat do jedné z orijských lodí, a nechat ho, aby zničil celou jejich flotilu. Mitchell se ho pokusí zneškodnit, replikátor však unikne. Protože se k lodi přibližuje několik orijských křižníků, pokusí se Mitchell přenést na loď zbytek posádky. Replikátor však převezme kontrolu nad systémem, takže je transport nemožný. Aby loď orijským lodím unikla, musí skočit do hyperprostoru a zbytek posádky ponechat na Celestu. Daniel Jackson objeví Archu v katakombách na planetě. V tu chvíli je napadnou orijští vojáci, Teal'ca postřelí a ostatní zajmou. Teal'c i se zraněním pochoduje k městu, na dohled od něj však zkolabuje. Je oživen Morgan Le Fay, takže může pokračovat dál. Morgan se objeví v Jacksonově cele a řekne mu, že pokud vystaví jednoho z převorů účinkům Archy, i ostatní převorové budou zasažení. To oslabí Adrii tak, že ji mohou dostat do patové situace. Na Zemi mezitím dorazí převor a nabídne poslední šanci přijmout víru v Počátek. Když ho generál Landry odmítne vyslechnout, Apollo zachytí flotilu orijských mateřských lodí, které čekají na okraji sluneční soustavy... (TV Prima)

(více)

Recenze (264)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Brána je pro mě srdcovka tak to hodnocení berte s rezervou. Jako ukončení seriálu ARCHA PRAVDY obstojí bez problému, když se na to však podíváte jako na film musíte to brát trochu s nadsázkou. Každopádně parádní hlášky, můj oblíbený tým (chyběl O'Neill, ale toho nám vynahradí příště) a zápletka, která má své kouzlo. Prostě jsem docela spokojený. Už se těším na další film, který má podle mě přece jen větší potenciál. P.S: Dabing je těžké WTF. Co je to proboha napadlo měnit dabéry? ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Archa pravdy je pokračovanie posledných dielov desiatej rady,ktorá sa celá zamerala na boj proti Ori.Orajové už nemajú takú moc,bohužial vo filme už nie sú ani boje medzi nimi.Aspoň nie tak veľa ako v desiatej rade.Oveľa viacej sú tu Replikátori,znovu vytvorení,ktorí sú podľa mňa oveľa väčšiou hrozbou ako Ori.Archa pravdy nebola špatná,je to veľmi obstojná jazda za týmto veľkým seriálom,ktorý pokračuje v podobe ďalšieho seriálu Atlantida.Musím ešte skritizovať otrasný CZ dabing,ktorý film veľmi zhadzuje.Doporučujem si film pozrieť v originále s titulkami.Oproti dabingu seriálu je Archa pravdy shit. ()

Reklama

ic 

všechny recenze uživatele

Jen ten český dabing, to je něco co je jen obtížně stravitelné... třeba máte více štěstí a o tu hrůzu ani nezavadíte, nevím kolik variací na dabing může být, ale ta z DVD působí tak že ani divák seriálu nemůže často přijít na to o čem mluví... teď nemyslím že každá postava má jiný hlas než ze seriálové verze, ale horší jsou překlady slov, které jsou ve filmu úplně jiné. ()

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Ufff, to jsem si oddychl. Bylo to dobré, moc dobré. SG: Návrat - to byl jen méně povedený kus seriálu, ale Archa pravdy to je jiné kafe. Archa pravdy je totiž film, plnohodnotný celovečerní film. I když divák neznalý seriálu tento film samozřejmě nemůže pochopit. Ve chvíli kdy píšu tyto řádky ještě běží titulky a hraje úžasná hudby, která celý film provázela. Všechno dávalo smysl, Tielk měl sice až moc divoké háro, ale nevadí a Carterové to náramně slušelo. Dočkal jsem se i několika velkolepých záběrů, Oráje (respektive převory) mám rád, číší z nich něco tajuplného a ta mysteriozita na mě opravdu dýchala ze všech stran. Dobrý scénář a důstojné zakončení seriálu. Jen mi tam chyběla nějaká pořádná, spec. efekty nabušená vesmírná přestřelka, ale i tak plnohodnotné 4 hvězdičky. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako seriál, tohle taky postrádá jakoukoliv kvalitu. Navíc kdo seriál neviděl, je totálně tracenej a tracenej, až je uplně ztracenej, blbej film zatracenej a přeju si, že bych byl rači potracenej, než abych ho musel vidět znovu. Laciné kulisy, výbuchy, idiotské přestřelky, kostýmy někdy jak kdyby sme si oblikli hadry na vyhození a šli si hrát za humna, no a skoro všechno - akorát se mi libilo pár blbůstek, ale to fakt jenom pár. Vysoké hodnocení nepochopím nikdy, co budu živ, a teď nemyslim komisař Živ z Fantomasa (Juve), ale živ jakože na světě. Strašně blbé. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen během pouhých 18 dnů. (JORDY)
  • Několik scén z filmu vznikalo současně se snímkem Hvězdná brána: Návrat (2008). (Terva)
  • Film má dvě verze českého dabingu. Původní z roku 2008 obsadila z velké většiny jiné herce, než kteří dabovali seriál, vyjma Pavla Rímského jakožto Teal'ca a Petra Gelnara jakožto seržanta Waltera Harrimana. Nový dabing z roku 2013 již obsadil stejné herce jako v seriálu. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama