Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Absolutně nejlepší sci-fi film, co jsem viděl přinejmenším v několika letech. Všechno má smysl, děj má atmosféru, příběh odpovídající spád a závěrečná půlhodina mě prostě přikovala k obrazovce. Co víc chtít. Objevila se spousta "zapomenutých" tváří ze seriálu, které hodně znamenaly, a i když tu jsou jen na skok, dotvářejí celistvost celého bránového vesmíru. A právě to propojení se vším je na tom to nejlepší... No prostě, blabla zleva, blabla zprava, okecávat se to může všelijak, ale je to jednoduše bomba. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl po1., sice jsem nevěděl (nebo to zapoměl) že jde o konec celého seriálu, což však neumenšuje můj zážitek. Protože...na rozdíl od některých komentářů, já naopak časovky miluju a tady se to povedlo. Sice, mohlo to být lepší (a tudíž na plný počet) ale i tak jsem spokojen a aspoň 1/rok si to rád pustím. Seriál jako celek sice nemám (až na 200.díl) ale toto jsem si nechal a nikdy toho nelitoval. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Závěrečný film seriálu, se kterým jsem žil půlku mého života jsem si nemohl nechat ujít. Ačkoliv by se to mohlo nazvat prodlouženou epizodou než samostatným filmem, což by se jim nedalo opřít ani kdyby byl závěr jakýkoliv. Viděl jsem první film, Archa pravdy, a byl jsem relativně zklamaný, řikám relativně, protože po příběhové stránce film dopadl dobře, ale jediné co mi tam chybělo, byl O´Neill. Ten prostě pro seriál udělal hodně a rozhodně by si to zasloužil. Když jsem zjistil, že v tomto OPRAVDU závěrečném filmu hrát bude, nemohl jsem se těšit více. Nakonec mi tam pár scén vystřihl, pár hlášek nadhodil, ale okolo něj se to zase neodehrálo. Každopádně tak i tak jsem se u tohoto filmu bavil od začátku do konce. Je zábavný, je pro seriál velkolepý, ale také je poslední, a to je na tom to nejhorší. Fakt, že jedna seriálové éra mi končí před očima poslední scénou a deset sérií seriálu s plus dvěma filmy už pro mě nebudou žádnou novinkou v čem určitě nejsem sám, ale alespoň mám na co vzpomínat. Hvězdná brána: Návrat se povedla, to se musím přiznat, že se mi opravdu líbila. Už jen fakt, že jsem jí věnoval svůj tisícátý komentář o něčem svědčí. Nikdy na seriál nezapomenu a tento film ho zakončuje opravdu hezky. Tak, jak si to seriál takových kvalit určitě zaslouží. Závěrečnou misí, na kterou se bude dlouho vzpomínat. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat se ani tak nesnaží uzavřít seriál, jak by většina asi čekala, ale přináší hrátky s časem a na to fanoušci vždy slyšeli, protože šlo o skvělou zábavu. Za ty roky byly jistě k vidění lepší zápletky a místy až křečovitá snaha o akci byla celkem úsměvná, ovšem stejně to mírně předčilo Archu pravdy. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Mysleli jste si, že dám něco jiného než pět hvězd? Tak jste asi zešíleli. Naprosto bombastický závěr kultu zvaný SG který mě provází již nějakých 11 let. Celý film se nese ve znamení nostalgie a té skvělé atmošky, která seriálem hýbala první sezony. Potěší cameo všech goauldů - Nirrti, Yu, Zipacny, Camuluse či Cronose, ale hlavně APOPHISE a také gen. Hammonda!! Celý film příjemně odsýpá, padají opět fantastické hlášky, chemie všech cvrká jak za nejlepších dob. Vala je zatraceně sexy mrcha a Baal se trochu polidštil (přeci jen žil pár let na Zemi, tak ví, co život na ní přináší za radosti). Ale přeci, je z toho cítit takové to, no prostě konec přátelé, už nic nebude.... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Mal sa natočiť aj tretí diel s názvom Revolution, no kvôli finančným problémom MGM k tomu nedošlo a film sa tak odložil na neurčito. Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Michael Shanks, Christopher Judge, Ben Browder a Claudia Black dokonca potvrdili účasť. (sleepy)
  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)
  • Snímek získal cenu High-Def Disc 2008 v kategorii Best ontheatrical Blu-ray. (Terva)

Reklama

Reklama