Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

majo25 

všechny recenze uživatele

Je to typicky hviezdobránovské, ale od kinofilmu som čakal o kúštik viac. Aj v porovnaní s Archou pravdy. Takto sa podobá na bežný dvojdiel, štandartne skvelý, ale... Zápletka s menením minulosti je prvoplánová, aj keď vždy atraktívna. Od polovice sa o slovo prihlási nadupaná akcia a všetko končí happyendom. Cestovanie v čase prináša takmer vždy logické či scenáristické chybičky a ani tento kinofilm sa im nevyhol - vypichnem iba to, prečo Baal (mimochodom asi najslabší a najmenej zaujímavý Goauld v HB) čakal 80 rokov, aby zničil Zem, mohol tak učiniť ihneď a pokojne iba s jednou loďou. Plusom je to, že sú tu obsadení asi všetci dôležití herci seriálu vrátane (v tvári pribratého) O'Neilla, Hammonda a dokonca aj Anubisa a v dabingovom štúdiu postavám ponechali na rozdiel od Archy pravdy ich seriálové hlasy. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Na "Stargate: Continuum" jsem se strašně těšila a doufala jsem, že bude lepší než "Archa pravdy", která mě napoprvé příliš nenadchla (teď se mi možná líbí o chlup více). Pochvala za návrat Jacka O'Neilla (i když nebyl dlouhý), pochvala za návrat slizkého Ba'al (můj nejoblíbenější Goa'uld:-)), pochvalu za malou roli pro Valu Mal Doran s odstupem času škrtám, neboť jsem jí nějakým záhadným způsobem přišla na chuť. Ani děj nesoucí se ve znamení cestování časem mi nikterak nevadil, takže spokojenost.;-) ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl po1., sice jsem nevěděl (nebo to zapoměl) že jde o konec celého seriálu, což však neumenšuje můj zážitek. Protože...na rozdíl od některých komentářů, já naopak časovky miluju a tady se to povedlo. Sice, mohlo to být lepší (a tudíž na plný počet) ale i tak jsem spokojen a aspoň 1/rok si to rád pustím. Seriál jako celek sice nemám (až na 200.díl) ale toto jsem si nechal a nikdy toho nelitoval. ()

M.Macho 

všechny recenze uživatele

Pěkný dodatek... StarGate, jak má být... Záběry na umírající hrdiny, konečně pořádná hodina apokalypsy "našeho", ne jiného světa. Jde vidět, že na toměli čas a nemuseli to jak díly chrlit za sebou. Což je fajn... Acha pravdy někdy v dubnu nebo kdy a Continuum teďka... Kdyby takhle série mohla pokračovat, má to několik výhod. Napětí fanoušků může být myslím po právu odměněné a není to ani scénaristický škvár... Tudíž, už z nostalgie a setrvačnosti za 5... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

SG-1: finální finále - část definitivně poslední. U Archy Pravdy jsem vyjádřil naději, že časově cestovatelská Baalova labutí píseň bude lepší než rutinní zúčtování s Orii, což trochu komplikuje fakt, že obecně nemám tenhle druh dílů moc rád... s výjimkou epizody S4.16. Ale naděje nezemřela a naštěstí se naplnila! Continuum má v rámci seriálu dost neotřelou zápletku a scénář vůbec, dává hercům prostor, aby se svými postavami pracovali jinak, než jsme byli zvyklí, a hlavně má spád a grády. A generála Hammonda, budiž otcovskému sympaťákovi Donu S. Davisovi země lehká. A Jacka O'Neilla - bez něj by to přece ukončit nešlo;) Ve výsledku jsem tedy naprosto spokojen a ještě jednou děkuji SG-1 za deset let zábavného (a sem tam i napínavého a výjimečně i zajímavé otázky nastolujícího) putování vesmírem Hvězdné Brány. Navždy zůstane nejseriálovatějším seriálem mého dospívání, a upřímně doufám, že až něco pokoří její rekord v nepřetržitém natáčení sci-fi seriálu, bude to minimálně stejná událost jako tohle. 80%, stejně pevných jako pro celou SG-1. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)
  • Scéna v podzemním bunkru, kdy prezident USA (William Devane) volá prezidenta Ruska, kopíruje scény z videí mezi misemi v PC strategii "Red Alert 2". Příkladem podobností jsou např. skleněná mapa v pozadí či u ní stojící generál Hammond (Don S. Davis) poměrně podobný generálovi ze zmíněné hry. Vrcholem je pak scéna, v níž prezident USA osloví ruského prezidenta "Hello, Yuri". Yuri byl v "Red Alert 2" "šéf-vědec" Rrské strany, při hře za Rusy pak separatista, který se obrátil proti hráči. (sirien)
  • Snímek vznikal za vydatné podpory amerického letectva (pro natáčení zapůjčili letouny F-15) a námořnictva. (3DD!3)

Reklama

Reklama