Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joel Goldsmith: 1. A Day at SGC [3:39] ,2. The List [1:18] ,3. Murder of Untold Millions [1:44] ,4. The Achilles Commandered [1:20] ,5. The Last of the System Lords [6:27] ,6. For the Good of Others [0:51] ,7. The Sinking of the Achilles [0:42] ,8. Endless Horizions [2:05] ,9. Breaking the Ice [2:10] ,10. New Identities [2:25] ,11. Ba'al Divided [0:52] ,12. Bring a God to Tears [1:18] ,13. Daniel's Book [1:29] ,14. Al'Kesh Invasion [0:52] ,15. Photograph [0:48] ,16. Apophs [3:42] ,17. The Armada [1:22] ,18. Quetesh Takes Over [3:05] ,19. Battle Over the Ocean [2:18] ,20. The Machine [1:50] ,21. Fall of the Heroes [2:33] ,22. End of the Reign [2:23] ,23. The Extraction [2:04] ,24. O'Neill Buys Lunch/End Title [4:46], ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je krásné, že se pro poslední díl podařilo zaangažovat i Richarda Deana Andersona a je fakt, že to je postava, na kterou jsem se těšil nejvíc. Žel, prostoru opravdu dostal jen málo. Docela by mě zajímalo, jestli už ho přestalo bavit hrát, nebo co. No, podle všeho bylo příčinou rodičovství. Nečekejte od filmu nějaké skvělé sci-fi, tohle je opravdu něco, co bylo natočeno pro fanoušky, ale i to někdy stačí. Já jsem se opět bavil, a to podobné paradoxy moc rád nemám. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl po1., sice jsem nevěděl (nebo to zapoměl) že jde o konec celého seriálu, což však neumenšuje můj zážitek. Protože...na rozdíl od některých komentářů, já naopak časovky miluju a tady se to povedlo. Sice, mohlo to být lepší (a tudíž na plný počet) ale i tak jsem spokojen a aspoň 1/rok si to rád pustím. Seriál jako celek sice nemám (až na 200.díl) ale toto jsem si nechal a nikdy toho nelitoval. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Uzavření neuvěřitelných 10 let určitě mohlo být o něco nadupanější, mohlo být i velkolepější a hlavně delší, ale těžko mohlo být víc stargatovské. Všechno, co jsem na SG tolik miloval stejně jako všechno, co mi kdy vadilo, obsahuje i Continuum. Rozhodně jde o lepší kousek než Ark of Truth, takže s hodnocením váhat nemusím. Lahůdka, jako je úvodní devadesátivteřinový průlet základnou - to je pocta StarGate jak se sluší a patří. Sbohem Jacku, Samantho, Danieli, Teal'cu a Hammonde, bude se mi stýskat, a nejen po vás. ()

Kjůkíí 

všechny recenze uživatele

I když můžu čestně prohlásit, že jsem velký fanda Hvězdné brány a celého kultu kolem, tohle se nepovedlo. Tak krásně nám celý seriál začínal, Ra byl zabit, rozběhl se program v čele s nezapomenutelným Jackem O'Neillem a vzrušení z každé další epizody nabíralo na obrátkách. Až do 9. řady, kdy se do děje jaksi znenadání připletli Oriové mi připomíná, že se taky klidně mohlo stát, že přijedou Wrightové na svých vesmírných korábech a roztrhají svět na kusy. Nestalo se. Od 9. řady si troufám tvrdit, že propracovanost a obliba SGC klesla. Hrozba Goa'uldů byla zažehnána a přece o tom tenhle seriál byl. O těchhle potvůrkách v hlavě. Později už to nemělo takový šmrnc. Punc jedinečnosti byl fuč, přestávalo být co vymýšlet. To byl takový rychlý přehled. Bohužel Stargate: Continuum je dějově slabý, vrací se do dob boje s Baalem, což je krásné. Neznám nic fantastičtějšího než svítící oči goa'ulda. Ale celé to s časovou linií, s posunem a zmizením všech. Zdá se mi, že takový konec si Hvězdná brána nezasloužila. Mohlo to být víc akčnější, nějaké akce na lodích, výbuchy, zbraně, bombardéry, Jaffové, prostě napráskané dějem, jako dřív. Film již nedosahuje kvalit SGC a nejlepší časy jsou dávno pryč. Teal'ca přesvědčili, zachránil planetu, ale já jim to nežral. Už to nebylo ono. Jediný Jack si samozřejmě držel svou úroveň a hláškami zasypával Baala, na toho jsem se vážně těšil. Pohled na partu Goau'ldů a stará dobrá garda, to stálo za zhlédnutí. Děj má občas trhliny, viz. Mitchellův děd a celé je to takové divné. Archa pravdy byla kvalitativně na lepší úrovni. Ale nechme to být, svět jde dál, tohle je definitivní konec. Všichni se naposled sešli, aby se rozloučili. Sbohem Fantastic Four. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)
  • Film je věnován Pavlu McCannovi a Anthony Huntrodovi, kteří roku 2007 zamřeli při výbuchu na palubě jaderné ponorky Tiriless (S88). (Terva)
  • Při natáčení v Arktidě (natáčelo se i v tamních staničních laboratořích aplikované fyziky vybudovaných v roce 1943) byli součástí štábu i Richard Dean Anderson, Ben Browder a Amanda Tapping. (3DD!3)

Reklama

Reklama